Forrás: Getty

Praktikus tippek és trükkök a konyhában – Dolgozz kevesebbet, okosabban

Takarítási tippek

  • Mikró takarítása ronggyal: Tegyél mosogatószert egy törlőrongyra, tedd be pár percre a mikróba, majd hagyd állni egy fél órát. Ezalatt a forró levegő a mosogatószerrel kiválóan feloldja a letapadt zsiradékot a mikró faláról, ezért elég csak egyszer áttörölni az egész felületet a ronggyal.
  • Lefolyó takarítása: Felejtsd el a bolti lefolyótisztító szereket és kefét a hétköznapokban, használj helyette ecetet. Forralj fel vizet, öntsd a felét a lefolyóba, ezt kövesse az ecet, végül borítsd rá a maradék forró vizet is.
  • Mosózsák a mosogatóba: A mosogatóban nagyon sok mindent elmoshatunk – kulacskupakot, ételtároló doboz tetejét, műanyag konténereket –, azonban inkább ne a gépben mossuk el őket, mert túl picik. Vegyél egy mosózsákot, melybe összegyűjtöd a kicsi tárgyakat, így azokat is biztonságosan moshatod a gép segítségével.
  • Tiszta szekrények egy perc alatt: A wax papír hatékonyan összegyűjti a port és a zsiradékot. Tegyél wax papírt a konyhaszekrény tetejére, és hagyd dolgozni. Azonban havonta egyszer cseréld ki, így mindig ragyogóan tiszta lesz a szekrény teteje anélkül, hogy órákig sikálnád.

Tárolási tippek

  • Száríts a mosogatógépben: Ha van mosogatógéped, ám sok mindent mosol kézzel, pakold be az elmosott tányérokat és evőeszközöket a gépbe száradni. Így megspórolhatsz egy csomó helyet a pulton, mert nem kell edényszárítót használnod.
  • Tárolók a hűtőbe: Bármennyire is igyekszünk, a hűtő pár nap alatt kupissá és koszossá tud válni minden takarítás után. Ezt tudjuk megelőzni pár átlátszó tárolódobozzal, melyek segítségével mindent kategorizálhatunk. Ints búcsút a keresgélésnek és a lejárt termékek tárolásának ezzel az egyszerű praktikával.
  • Akasztók a pult fölé: Egy csomó mindent tudnánk lógatva is tárolni, így megspórolhatjuk a fiókban a keresgélést és a fejetlenséget. Szereljünk akasztókat a felső konyhaszekrény aljára, és tároljuk azokon a leggyakrabban használt serpenyőt, fakanalat, konyharuhát stb.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.