Pókok a lakásban? Ezzel a 3 praktikával búcsút inthetsz nekik

Pókok a lakásban? Ezzel a 3 praktikával búcsút inthetsz nekik

Annak senki se örül, amikor a pókok beköltöznek az otthonába, közben persze a legtöbben bántani sem akarjuk őket. Ha szeretnéd tudni, hogy milyen módszerekkel tudod kitessékelni a hívatlan vendégeket, akkor görgess lejjebb!

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A pókok nagyon hasznos állatok, mégsem akarunk velük együtt élni. Utóbbival ők azonban nem igazán foglalkoznak, így csak azt vesszük észre, hogy már bent vannak a lakásban. Szerencsére több praktika is van az eltüntetésükre, méghozzá anélkül, hogy bántódásuk esne.

Ezek a leghatékonyabb trükkök

#1 – Pók elleni spray

Nem csak elüldözni akarod a pókokat, hanem örökre távoltartani őket? Ebben az esetben szerezz be egy speciális pók elleni spray-t! Varázsereje a szagában rejlik, ami annyira kellemetlen, hogy a pókok elmenekülnek, és vissza sem jönnek.

#2 – Ultrahang

Szintén boltban kaphatók olyan készülékek, melyek ultrahangot bocsájtanak ki. Ezeket az emberi fül meg sem hallja, de a pókokat rettentően zavarja, ezért inkább továbbállnak. Ez a hang egyébként leginkább arra a zajra hasonlít, mint amikor a pókok ellenségei közelednek.

#3 – Dohány

Egy nagyon hatékony, de meglepő anyag a pókok ellen a dohány. Egyszerűen tegyél egy evőkanál dohányt 500 milliliter vízbe, majd ezt a keveréket forrald fel, és pár percig hagyd forrdogálni. Ezután szűrd le a főzetet, és az elkészült folyadékkal kend át azokat a helyeket, ahol előszeretettel meghúzzák magukat a pókok.

Tipp! Ősszel tegyél pár gesztenyét az ablakpárkányra, ugyanis annak a szagát sem bírják elviselni ezek az állatok. Havonta egyszer cseréld le a termést frissre, mert egy idő után a gesztenye elveszíti a varázserejét.

Ezért hasznosak a pókok a lakásban

Attól függetlenül, hogy nem szeretjük őket a lakásban, a pókok bizony a segítségünkre vannak. Olyan kártevőket esznek meg, mint például az atkák, a szúnyogok és a molyok. Ezen kívül a jelenlétük azt is jelenti, hogy jó az otthonunk páratartalma, azaz a levegő se nem száraz, se nem nedves.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin