Forrás: Getty

Pókok a lakásban? Ezzel a 3 praktikával búcsút inthetsz nekik

A pókok nagyon hasznos állatok, mégsem akarunk velük együtt élni. Utóbbival ők azonban nem igazán foglalkoznak, így csak azt vesszük észre, hogy már bent vannak a lakásban. Szerencsére több praktika is van az eltüntetésükre, méghozzá anélkül, hogy bántódásuk esne.

Ezek a leghatékonyabb trükkök

#1 – Pók elleni spray

Nem csak elüldözni akarod a pókokat, hanem örökre távoltartani őket? Ebben az esetben szerezz be egy speciális pók elleni spray-t! Varázsereje a szagában rejlik, ami annyira kellemetlen, hogy a pókok elmenekülnek, és vissza sem jönnek.

#2 – Ultrahang

Szintén boltban kaphatók olyan készülékek, melyek ultrahangot bocsájtanak ki. Ezeket az emberi fül meg sem hallja, de a pókokat rettentően zavarja, ezért inkább továbbállnak. Ez a hang egyébként leginkább arra a zajra hasonlít, mint amikor a pókok ellenségei közelednek.

#3 – Dohány

Egy nagyon hatékony, de meglepő anyag a pókok ellen a dohány. Egyszerűen tegyél egy evőkanál dohányt 500 milliliter vízbe, majd ezt a keveréket forrald fel, és pár percig hagyd forrdogálni. Ezután szűrd le a főzetet, és az elkészült folyadékkal kend át azokat a helyeket, ahol előszeretettel meghúzzák magukat a pókok.

Tipp! Ősszel tegyél pár gesztenyét az ablakpárkányra, ugyanis annak a szagát sem bírják elviselni ezek az állatok. Havonta egyszer cseréld le a termést frissre, mert egy idő után a gesztenye elveszíti a varázserejét.

Ezért hasznosak a pókok a lakásban

Attól függetlenül, hogy nem szeretjük őket a lakásban, a pókok bizony a segítségünkre vannak. Olyan kártevőket esznek meg, mint például az atkák, a szúnyogok és a molyok. Ezen kívül a jelenlétük azt is jelenti, hogy jó az otthonunk páratartalma, azaz a levegő se nem száraz, se nem nedves.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.