Forrás: Getty

Pince felhasználási megoldások – Ezek a legtrendibbek napjainkban
  • Iroda

A home office fénykorában nem csoda, hogy egyre többen alakítják át az üres pincéjüket otthoni irodává. Sajnos a legtöbb pince nem túl fényes, ezért a legnagyobb kihívást a megfelelő világítás kialakítása okozza. A másik nehéz pont a fűtés, ugyanis a pincét nehéz melegen tartani. Erre a profik nagy teljesítményű hősugárzót vagy infrapanelt ajánlanak.

  • Otthoni edzőterem

Ha a pincét edzőteremmé alakítjuk át, akkor nem lehet több kifogás arra, miért nem kezdünk el mozogni. Az edzőteremben nem olyan fontos a jó fűtés sem, hiszen edzés közben úgyis kimelegszünk. A világítást is megoldhatjuk kreatívan, hiszen a tornázáshoz nem szükségszerű erős fény.

  • Közösségi tér

Szinte mindig nálatok van a baráti vagy a családi összejövetel? A gyerekek szívesen rendezik otthon a házibulijukat? Alakítd át a pincét közösségi térnek! Szerezz be babzsákokat, kihúzható asztalt, vetítőt, biliárdasztal, társasjátékokat vagy bármit, amivel szívesen töltitek az időt.

  • Moziszoba

Moziszobát viszonylag olcsón is ki lehet alakítani, hiszen csupán projektorra és pár kényelmes ülőhelyre van szükség hozzá. Persze fektethetünk bele többet is: szerezzünk bele nagy, kényelmes kanapét, popcorn gépet és hangfalakat.

  • Pince-bár

A pincénél nem is találhatnánk jobb helyszínt az otthoni bárnak, hiszen az itteni félhomály tökéletesen passzol a bár atmoszférához. Szintén ideális színtere lehet a baráti, családi összejöveteleknek. A bárpultot mi is megépíthetjük téglából, hiszen kifejezetten előny, ha „romkocsma” hangulatot kölcsönöz a térnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.