Pince felhasználási megoldások – Ezek a legtrendibbek napjainkban

Pince felhasználási megoldások – Ezek a legtrendibbek napjainkban

A pince régen csak tárolóként funkcionált, ahová senki se ment le szívesen, hiszen sötét és hideg, végtelenül barátságtalan hely volt. Újabban azonban egyre többen oldják meg a tárolást máshol, hogy a pincét hasznos helyiséggé alakítsák. Ezekre hoztunk példákat, amelyek jelenleg a legfelkapottabb megoldások közé tartoznak.

Ötletládához ad!
  • Iroda

A home office fénykorában nem csoda, hogy egyre többen alakítják át az üres pincéjüket otthoni irodává. Sajnos a legtöbb pince nem túl fényes, ezért a legnagyobb kihívást a megfelelő világítás kialakítása okozza. A másik nehéz pont a fűtés, ugyanis a pincét nehéz melegen tartani. Erre a profik nagy teljesítményű hősugárzót vagy infrapanelt ajánlanak.

  • Otthoni edzőterem

Ha a pincét edzőteremmé alakítjuk át, akkor nem lehet több kifogás arra, miért nem kezdünk el mozogni. Az edzőteremben nem olyan fontos a jó fűtés sem, hiszen edzés közben úgyis kimelegszünk. A világítást is megoldhatjuk kreatívan, hiszen a tornázáshoz nem szükségszerű erős fény.

  • Közösségi tér

Szinte mindig nálatok van a baráti vagy a családi összejövetel? A gyerekek szívesen rendezik otthon a házibulijukat? Alakítd át a pincét közösségi térnek! Szerezz be babzsákokat, kihúzható asztalt, vetítőt, biliárdasztal, társasjátékokat vagy bármit, amivel szívesen töltitek az időt.

  • Moziszoba

Moziszobát viszonylag olcsón is ki lehet alakítani, hiszen csupán projektorra és pár kényelmes ülőhelyre van szükség hozzá. Persze fektethetünk bele többet is: szerezzünk bele nagy, kényelmes kanapét, popcorn gépet és hangfalakat.

  • Pince-bár

A pincénél nem is találhatnánk jobb helyszínt az otthoni bárnak, hiszen az itteni félhomály tökéletesen passzol a bár atmoszférához. Szintén ideális színtere lehet a baráti, családi összejöveteleknek. A bárpultot mi is megépíthetjük téglából, hiszen kifejezetten előny, ha „romkocsma” hangulatot kölcsönöz a térnek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin