Percek vagy erősség? Ezt jelentik a számok a pirítón

Percek vagy erősség? Ezt jelentik a számok a pirítón

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy elégett a pirítósa. Ennek egyik fő oka, hogy nem tudjuk pontosan, mit jelentenek a gépen látható számok.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Némileg szerencse is kell ahhoz, hogy tökéletes legyen a pirítós barnasága, azonban ebben sokat segíthetnek a gépen található számok. A legtöbb esetben egy tekerőgomb található a készüléken, ami 1-től 5-ig van számozva. De mit jelentenek egyáltalán ezek a számok? Perceket, esetleg a pirítás fokát adják meg?

A legtöbben úgy vélik, hogy a tekerőgombbal az időtartamot lehet beállítani, azaz ezek a számok a perceket jelölik. Ez azonban nem így van: ezek az értékek a pirítás fokát jelölik. Tény, hogy utóbbi attól is függ, hogy mennyi ideig van a kenyér a gépben, de ezt a gép teljesítménye is befolyásolja. Ezért lehetséges, hogy míg az egyik pirító 3-as fokozaton süti tökéletesre a kenyeret, addig egy másik ugyanezen a fokozaton elégeti azt. Épp ezért azt javasoljuk, hogy a kenyérpirító lecserélése után teszteljük le az új gépet, hiszen ki kell tapasztalnunk, hogy azt milyen erősségre kell állítanunk.

Mikor van szükség a maximum fokozatra?

Ha a maximumra állítjuk a tekerőgombot, akkor nagy valószínűséggel egy feketére égett kenyeret kapunk. De akkor miért van egyáltalán szükség erre a fokozatra? Ezt abban az esetben kell használni, ha nem pirítani szeretnénk a kenyeret, hanem a gép tetején mindössze fel szeretnénk melegíteni például egy régebbi zsemlét. A gyártók ehhez egy külön rácsot szoktak adni, amin kényelmesen elfér a péksütemény, ami a rövid melegítés után ismét puha lesz.

Tipp!

A maximum erősséget ne használjuk rendszeresen, ugyanis idővel túlterhelhetjük a gépet, így az akár idő előtt tönkremehet. Egy régebbi kenyérpirító esetén erre már kevésbé kell figyelni, hiszen annak teljesítménye vélhetően már jelentősen lecsökkent, így a maximum fokozat sem ront már túlzottan az állapotukon. Sőt, sok esetben már a gyengébb fokozaton nem is képesek megpirítani a kenyereket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin