Percek vagy erősség? Ezt jelentik a számok a pirítón

Percek vagy erősség? Ezt jelentik a számok a pirítón

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy elégett a pirítósa. Ennek egyik fő oka, hogy nem tudjuk pontosan, mit jelentenek a gépen látható számok.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Némileg szerencse is kell ahhoz, hogy tökéletes legyen a pirítós barnasága, azonban ebben sokat segíthetnek a gépen található számok. A legtöbb esetben egy tekerőgomb található a készüléken, ami 1-től 5-ig van számozva. De mit jelentenek egyáltalán ezek a számok? Perceket, esetleg a pirítás fokát adják meg?

A legtöbben úgy vélik, hogy a tekerőgombbal az időtartamot lehet beállítani, azaz ezek a számok a perceket jelölik. Ez azonban nem így van: ezek az értékek a pirítás fokát jelölik. Tény, hogy utóbbi attól is függ, hogy mennyi ideig van a kenyér a gépben, de ezt a gép teljesítménye is befolyásolja. Ezért lehetséges, hogy míg az egyik pirító 3-as fokozaton süti tökéletesre a kenyeret, addig egy másik ugyanezen a fokozaton elégeti azt. Épp ezért azt javasoljuk, hogy a kenyérpirító lecserélése után teszteljük le az új gépet, hiszen ki kell tapasztalnunk, hogy azt milyen erősségre kell állítanunk.

Mikor van szükség a maximum fokozatra?

Ha a maximumra állítjuk a tekerőgombot, akkor nagy valószínűséggel egy feketére égett kenyeret kapunk. De akkor miért van egyáltalán szükség erre a fokozatra? Ezt abban az esetben kell használni, ha nem pirítani szeretnénk a kenyeret, hanem a gép tetején mindössze fel szeretnénk melegíteni például egy régebbi zsemlét. A gyártók ehhez egy külön rácsot szoktak adni, amin kényelmesen elfér a péksütemény, ami a rövid melegítés után ismét puha lesz.

Tipp!

A maximum erősséget ne használjuk rendszeresen, ugyanis idővel túlterhelhetjük a gépet, így az akár idő előtt tönkremehet. Egy régebbi kenyérpirító esetén erre már kevésbé kell figyelni, hiszen annak teljesítménye vélhetően már jelentősen lecsökkent, így a maximum fokozat sem ront már túlzottan az állapotukon. Sőt, sok esetben már a gyengébb fokozaton nem is képesek megpirítani a kenyereket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin