Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

¬Az otthonunkban keletkező penészt minél előbb el kell tüntetni, hiszen egészségkárosító hatása van. Annak érdekében, hogy a takarítás során ne tegyél kárt az egészségedben, az alábbi 4 hibát semmiféleképpen se kövesd el.

Ötletládához ad!

A lakásban megjelenő penésznek számos oka lehet: nem megfelelő szellőztetés, nyitott ablakok télen, túl magas páratartalom… Amennyiben a penészfoltok nem nagyok, akkor mi magunk is eltüntethetjük azokat speciális vegyszerekkel, de akár házi praktikákkal is. A takarítás során számos dologra kell figyelni. Főleg az alábbi 4 hibát TILOS elkövetni.

1. hiba: Időhúzás

Ha penészfoltokat találtunk az otthonunkban, akkor minél előbb lépnünk kell, ellenkező esetben elterjednek a spórák, és más helyiségekben is megjelenhet a penész. A helytelen szellőztetés és a nedves ruhák képesek ezen a folyamaton gyorsítani, ezért olyan fontos, hogy gyorsan cselekedjünk.

2. hiba: Nulla védelem

Lényegtelen, hogy milyen kicsi vagy nagy a penészfolt, minden esetben károsíthatja az egészségünket. Az érzékeny vagy immungyenge személyek mindenféleképpen legyenek elővigyázatosak a takarítás során, hiszen a spórákat nem szabad belélegezni. Ezért viseljünk maszkot és gumikesztyűt, az ablak pedig legyen nyitva.

3. hiba: Nem pakoljuk ki a szobát

Tudni kell, hogy a penész eltávolítását követően a spórák továbbra is jelen vannak, például a levegőben, a bútorokban vagy a földön, így veszélyt jelentenek az egészségünkre. Ezért ajánlott a penész eltávolítását megelőzően mindent kipakolni a szobából, így a folt eltüntetését követően mindössze a padlót és az ablakpárkányt kell alaposan letakarítani. Ekkor szintén viseljünk maszkot és gumikesztyűt.

4. hiba: Rövid szellőztetés

Annak érdekében, hogy egyáltalán ne alakuljon ki penész, nagyon fontos, hogy ősszel és télen is alaposan szellőztessünk. Arra figyeljünk, hogy mindig teljesen nyissuk ki az ablakokat, csináljunk huzatot, hogy biztosan kicserélődjön a levegő, méghozzá 5-10 perc alatt. Bukóra nyitott ablakokkal ugyanis nem fogunk tudni alaposan kiszellőztetni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így lesz pihentető az alvás a legnagyobb hőségben is

A nyári hőség nemcsak a nappalokat, hanem az éjszakákat is megnehezíti, különösen akkor, ha nincs otthon légkondicionálód. Ezért is hoztunk most néhány ötletet, amiknek hála a legnagyobb melegben is jól tudsz majd aludni.

Tipp Megizzadtál a kedvenc baseball sapkádban? Így tüntesd el róla a foltokat

Az erős nyári napsugarak miatt gyakran kerül elő a baseball sapka a szekrény mélyéről, pláne, a kertészkedésről vagy kinti programokról van szó. És bár ez a fejfedő hatékony a napszúrás ellen, kellemetlenül fel tudja melegíteni a fejbőrt, így nem csoda, ha egy idő után izzadtságfoltok jelennek meg rajta. Mutatjuk, hogyan tudod ezeket eltávolítani.

Kert Nem virágzik a rózsád? Ez az 5 ok állhat a háttérben

Bárhogy is próbálkozol, nem borul virágba a rózsabokrod? Akkor lehet, hogy te is belefutottál a rózsagondozás 5 tipikus hibájának egyikébe.

Kert Júniusi teendők a kertben

Nyáron igazán élvezet kint dolgozni a kertben, főleg júniusban, hiszen ekkor már szép színesek a virágágyások, a veteményesben pedig már begyűjtheted az első friss és ropogós, vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. De persze feladat is van bőven, hogy a kert jól bírja a hőséget, és nyár végén is szép és egészséges legyen. Segítségképp ezeket szedtük most össze csoportosítva.

Felújítás Szőlőhegyek ölelésében – Egy présházból lett otthon Zsámbék szomszédságában

Ezúttal egy völgybe utazunk, hogy egy régi présházat járjunk be, amiből alapos tervezéssel, nagy adag jóízléssel, valódi hozzáértéssel és kellő alapossággal valódi otthon lett.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin