Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

¬Az otthonunkban keletkező penészt minél előbb el kell tüntetni, hiszen egészségkárosító hatása van. Annak érdekében, hogy a takarítás során ne tegyél kárt az egészségedben, az alábbi 4 hibát semmiféleképpen se kövesd el.

Ötletládához ad!

A lakásban megjelenő penésznek számos oka lehet: nem megfelelő szellőztetés, nyitott ablakok télen, túl magas páratartalom… Amennyiben a penészfoltok nem nagyok, akkor mi magunk is eltüntethetjük azokat speciális vegyszerekkel, de akár házi praktikákkal is. A takarítás során számos dologra kell figyelni. Főleg az alábbi 4 hibát TILOS elkövetni.

1. hiba: Időhúzás

Ha penészfoltokat találtunk az otthonunkban, akkor minél előbb lépnünk kell, ellenkező esetben elterjednek a spórák, és más helyiségekben is megjelenhet a penész. A helytelen szellőztetés és a nedves ruhák képesek ezen a folyamaton gyorsítani, ezért olyan fontos, hogy gyorsan cselekedjünk.

2. hiba: Nulla védelem

Lényegtelen, hogy milyen kicsi vagy nagy a penészfolt, minden esetben károsíthatja az egészségünket. Az érzékeny vagy immungyenge személyek mindenféleképpen legyenek elővigyázatosak a takarítás során, hiszen a spórákat nem szabad belélegezni. Ezért viseljünk maszkot és gumikesztyűt, az ablak pedig legyen nyitva.

3. hiba: Nem pakoljuk ki a szobát

Tudni kell, hogy a penész eltávolítását követően a spórák továbbra is jelen vannak, például a levegőben, a bútorokban vagy a földön, így veszélyt jelentenek az egészségünkre. Ezért ajánlott a penész eltávolítását megelőzően mindent kipakolni a szobából, így a folt eltüntetését követően mindössze a padlót és az ablakpárkányt kell alaposan letakarítani. Ekkor szintén viseljünk maszkot és gumikesztyűt.

4. hiba: Rövid szellőztetés

Annak érdekében, hogy egyáltalán ne alakuljon ki penész, nagyon fontos, hogy ősszel és télen is alaposan szellőztessünk. Arra figyeljünk, hogy mindig teljesen nyissuk ki az ablakokat, csináljunk huzatot, hogy biztosan kicserélődjön a levegő, méghozzá 5-10 perc alatt. Bukóra nyitott ablakokkal ugyanis nem fogunk tudni alaposan kiszellőztetni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin