Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

¬Az otthonunkban keletkező penészt minél előbb el kell tüntetni, hiszen egészségkárosító hatása van. Annak érdekében, hogy a takarítás során ne tegyél kárt az egészségedben, az alábbi 4 hibát semmiféleképpen se kövesd el.

Ötletládához ad!

A lakásban megjelenő penésznek számos oka lehet: nem megfelelő szellőztetés, nyitott ablakok télen, túl magas páratartalom… Amennyiben a penészfoltok nem nagyok, akkor mi magunk is eltüntethetjük azokat speciális vegyszerekkel, de akár házi praktikákkal is. A takarítás során számos dologra kell figyelni. Főleg az alábbi 4 hibát TILOS elkövetni.

1. hiba: Időhúzás

Ha penészfoltokat találtunk az otthonunkban, akkor minél előbb lépnünk kell, ellenkező esetben elterjednek a spórák, és más helyiségekben is megjelenhet a penész. A helytelen szellőztetés és a nedves ruhák képesek ezen a folyamaton gyorsítani, ezért olyan fontos, hogy gyorsan cselekedjünk.

2. hiba: Nulla védelem

Lényegtelen, hogy milyen kicsi vagy nagy a penészfolt, minden esetben károsíthatja az egészségünket. Az érzékeny vagy immungyenge személyek mindenféleképpen legyenek elővigyázatosak a takarítás során, hiszen a spórákat nem szabad belélegezni. Ezért viseljünk maszkot és gumikesztyűt, az ablak pedig legyen nyitva.

3. hiba: Nem pakoljuk ki a szobát

Tudni kell, hogy a penész eltávolítását követően a spórák továbbra is jelen vannak, például a levegőben, a bútorokban vagy a földön, így veszélyt jelentenek az egészségünkre. Ezért ajánlott a penész eltávolítását megelőzően mindent kipakolni a szobából, így a folt eltüntetését követően mindössze a padlót és az ablakpárkányt kell alaposan letakarítani. Ekkor szintén viseljünk maszkot és gumikesztyűt.

4. hiba: Rövid szellőztetés

Annak érdekében, hogy egyáltalán ne alakuljon ki penész, nagyon fontos, hogy ősszel és télen is alaposan szellőztessünk. Arra figyeljünk, hogy mindig teljesen nyissuk ki az ablakokat, csináljunk huzatot, hogy biztosan kicserélődjön a levegő, méghozzá 5-10 perc alatt. Bukóra nyitott ablakokkal ugyanis nem fogunk tudni alaposan kiszellőztetni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin