Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

Penész eltüntetés – Ezt a 4 hibát TILOS elkövetni!

¬Az otthonunkban keletkező penészt minél előbb el kell tüntetni, hiszen egészségkárosító hatása van. Annak érdekében, hogy a takarítás során ne tegyél kárt az egészségedben, az alábbi 4 hibát semmiféleképpen se kövesd el.

Ötletládához ad!

A lakásban megjelenő penésznek számos oka lehet: nem megfelelő szellőztetés, nyitott ablakok télen, túl magas páratartalom… Amennyiben a penészfoltok nem nagyok, akkor mi magunk is eltüntethetjük azokat speciális vegyszerekkel, de akár házi praktikákkal is. A takarítás során számos dologra kell figyelni. Főleg az alábbi 4 hibát TILOS elkövetni.

1. hiba: Időhúzás

Ha penészfoltokat találtunk az otthonunkban, akkor minél előbb lépnünk kell, ellenkező esetben elterjednek a spórák, és más helyiségekben is megjelenhet a penész. A helytelen szellőztetés és a nedves ruhák képesek ezen a folyamaton gyorsítani, ezért olyan fontos, hogy gyorsan cselekedjünk.

2. hiba: Nulla védelem

Lényegtelen, hogy milyen kicsi vagy nagy a penészfolt, minden esetben károsíthatja az egészségünket. Az érzékeny vagy immungyenge személyek mindenféleképpen legyenek elővigyázatosak a takarítás során, hiszen a spórákat nem szabad belélegezni. Ezért viseljünk maszkot és gumikesztyűt, az ablak pedig legyen nyitva.

3. hiba: Nem pakoljuk ki a szobát

Tudni kell, hogy a penész eltávolítását követően a spórák továbbra is jelen vannak, például a levegőben, a bútorokban vagy a földön, így veszélyt jelentenek az egészségünkre. Ezért ajánlott a penész eltávolítását megelőzően mindent kipakolni a szobából, így a folt eltüntetését követően mindössze a padlót és az ablakpárkányt kell alaposan letakarítani. Ekkor szintén viseljünk maszkot és gumikesztyűt.

4. hiba: Rövid szellőztetés

Annak érdekében, hogy egyáltalán ne alakuljon ki penész, nagyon fontos, hogy ősszel és télen is alaposan szellőztessünk. Arra figyeljünk, hogy mindig teljesen nyissuk ki az ablakokat, csináljunk huzatot, hogy biztosan kicserélődjön a levegő, méghozzá 5-10 perc alatt. Bukóra nyitott ablakokkal ugyanis nem fogunk tudni alaposan kiszellőztetni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin