Forrás: Getty

Ökootthonok: a legnépszerűbb környezetbarát anyagok

1. Bambusz padlók

A bambusz egy gyorsan nyúló növény, ezért is kimondottan környezetbarát választás. A bambusz padlók tartósak, könnyen tisztíthatóak és gyönyörű megjelenést kölcsönöznek otthonodnak. Nem csak barátja a környezetnek, de könnyen elhozza egy trópusi sziget varázsát is az otthonodba.

Ökootthonok: a legnépszerűbb környezetbarát anyagok
Forrás: Getty

2. Természetes kőburkolatok

A természetes kőburkolatok időtállóak és elegánsak, ráadásul nem tartalmaznak vegyi anyagokat. Válassz gránitot, márványt vagy travertint a padlókhoz vagy a falakhoz, és teremtsd meg az otthonodban a természetes harmóniát. Ezek a természetes eredetű kövek minden stílushoz jól mutatnak, legyen a házad akár minimalista, akár mediterrán stílusú.

Ökootthonok: a legnépszerűbb környezetbarát anyagok
Forrás: Getty

3. Környezetbarát festékek

Hagyd magad mögött a hagyományos festékeket, és válassz környezetbarát alternatívákat. Az alacsony VOC (Volatile Organic Compounds) tartalmú festékek kevésbé szennyezik a levegőt, és kevésbé károsak az egészségre.

4. Korallkavics mozaikok

Ha egyedi megjelenést szeretnél a fürdőszobádban vagy a konyhádban, válassz korallkavics mozaikot a falakra. Ezek a mozaikok természetes alapanyagokból készülnek, és egyedi textúrájukkal és színeikkel valódi látványelemek a térben.

5. Csillogó terrazzo padlók

A terrazzo egy olyan burkolat, amely apróra tört márványt, kvarcot, üveget vagy más kőzúzalékokat tartalmaz egy kötőanyagban. Ezek a padlók nemcsak stílusosak és egyediek, de környezetbarátak is, köszönhetően annak, hogy maga az alapanyag újrahasznosított. Ezzel a padlóval különleges, már-már olaszos mediterrán hatást érhetsz el otthonodban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.