Forrás: Getty

Nem virágzik a vitorlavirágod? Nézzük, mit csinálj másképp
  1. Fényviszonyok: A vitorlavirág nem bírja a túl sok napfényt, úgyhogy adj neki inkább részleges árnyékot vagy közvetett fényt. Óvakodj a túlzottan erős napfénytől, mert megégetheti a növényt, és az esetlegesen meglévő virágok is elhervadnak.
  2. Hőmérséklet: Szerencsére a szobahőmérséklet többnyire megteszi, az vitorlavirág kedvelt hőmérséklete 18 és 27 °C között van. Ügyelj arra, hogy ne érje hideg huzat vagy hirtelen hőmérsékletváltozás, mert ez letörheti a bimbókat.
  3. Talaj és öntözés: A vitorlavirágnak a jó vízelvezetést biztosító, tápanyagban gazdag talajra van szüksége ahhoz, hogy legyen elég energiája virágokat hozni. Ha locsolod, ügyelj a mennyiségre, hogy a felső talajréteg megszáradjon mielőtt újraöntözöd. Az állandó vizes talaj nem jó neki, mert károsíthatja a gyökerét.
  4. Páratartalom: A vitorlavirág szereti a magas páratartalmat. Tehát időnként permetezz vizet a leveleire, főleg a melegebb hónapokban. Vagy helyezz mellé egy tálkát vízzel, hogy növelje a körülötte lévő levegő páratartalmát.
  5. Tápoldatozás: A vitorlavirágnak csak tavasztól őszig van szüksége tápanyagra, mert ezek a virágok aktív hónapjai. Ehhez normál beltéri növénytrágyát használj. Nagyon figyelj az adagolási utasításokra, hiszen túl sokat nem szabad használni a vegyszerekből.
  6. Megfelelő támaszt: A vitorlavirág hosszú hajtásokat növeszthet, amiket meg kell támasztani ahhoz, hogy a növény magabiztosan fejlődni tudjon. Tegyél mellé egy karót, amire fel tudnak futni a hosszabb hajtások, így nagyobb az esély a virágzásra is.
  7. A levelek ápolása: Rendszeresen töröld le a port és a szennyeződéseket a levelekről. Ehhez puha rongyot használj, és óvatosan tisztítsd meg a leveleket, mert csak így marad növényed teljesen egészséges. Virágot pedig csak az egészséges, magát jól érző növény hoz.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.