Forrás: Getty

Nem oldódik fel a mosogatógép tabletta? Ez lehet a probléma

A mosogatógép végzett, de a mosogatógép tabletta ott hever a gép aljában, és nem oldódott fel. Mi ennek a következménye? Az edények még mindig koszosak, így kezdheted az egész folyamatot elölről. Számos oka lehet annak, hogy a tabletta egyáltalán nem, vagy csak részlegesen oldódik fel. Ezeket mutatjuk be az alábbiakban.

Rosszul pakolták be a gépbe

Ki gondolná, de ha nem megfelelően pakolod be a gépet, akkor az okozhatja ezt a problémát. Ha például egy nagy edényt teszel a gépbe, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a tabletta rekesze egyszerűen nem nyílik ki, mert az edény megakadályozza ezt. Ennek következtében a víz nem éri a tablettát, így az nem tud feloldódni.

Tele van a gép

Arra is kell figyelned, hogy ne pakold túlzottan tele a gépet, hiszen nem lesznek teljesen tiszták az edények. Ennek oka, hogy a szórókarok nem tudnak szabadon mozogni, így a víz nem jut el mindenhova, az ételmaradékok a tányérokon maradnak, a tabletta pedig nem oldódik fel teljesen.

Rossz tabletta az adott programhoz

A mosogatógép tabletták rendkívül praktikusak, hiszen minden szükséges tisztítószert tartalmaznak, egyes esetekben még sót is. Ennek köszönhetően nem minden esetben szükséges például az öblítő külön használata. Ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyos mosási programokhoz nem lehet bármilyen tablettát használni. Az ECO-programok esetén gyakran hideg vizet használ a gép, és nem minden tabletta tud ilyen vízben feloldódni. Ezért érdemes inkább mindig olyan típusú tablettát vásárolnod, ami hideg és meleg vízben egyaránt használható.

Rosszul raktad be a tablettát

Ez egy viszonylag gyakori hiba. Ha nem megfelelően teszed a rekeszbe, akkor lehet, hogy nem fog onnan kiesni, így nem is tud feloldódni. Ez pedig mit jelent? Az edények koszosak maradnak.

Hibás a mosogatógép

Ha nem oldódik fel a tabletta, akkor nem biztos, hogy a nem megfelelő használat okozza ezt a problémát. Az is lehet, hogy hibás a gép. Ha nem működnek a fűtőszálak, akkor hideg marad a víz, így a tabletta nem oldódik fel. A fűtőszálak hibáját abból lehet észrevenni, ha az edények a mosás után teljesen vizesek.

A másik  lehetséges ok, hogy nem jut elegendő víz a gépbe. A tablettának vízre van szüksége ahhoz, hogy feloldódjon, de ha nem jut hozzá, akkor értelemszerűen nem fogja tudni kifejteni a hatását.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.