Nem oldódik fel a mosogatógép tabletta? Ez lehet a probléma

Nem oldódik fel a mosogatógép tabletta? Ez lehet a probléma

A mosogatógép óriási terhet vesz le a vállunkról, hiszen csak be kell pakolnunk a piszkos edényeket, majd ki kell szednünk a tisztákat. A tisztításhoz természetesen mosogatógép-tablettára is szükség van. Vannak azonban esetek, amikor az nem oldódik fel. Most kiderül, hogy mi állhat ennek a jelenségnek a hátterében.

Ötletládához ad!

A mosogatógép végzett, de a mosogatógép tabletta ott hever a gép aljában, és nem oldódott fel. Mi ennek a következménye? Az edények még mindig koszosak, így kezdheted az egész folyamatot elölről. Számos oka lehet annak, hogy a tabletta egyáltalán nem, vagy csak részlegesen oldódik fel. Ezeket mutatjuk be az alábbiakban.

Rosszul pakolták be a gépbe

Ki gondolná, de ha nem megfelelően pakolod be a gépet, akkor az okozhatja ezt a problémát. Ha például egy nagy edényt teszel a gépbe, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a tabletta rekesze egyszerűen nem nyílik ki, mert az edény megakadályozza ezt. Ennek következtében a víz nem éri a tablettát, így az nem tud feloldódni.

Tele van a gép

Arra is kell figyelned, hogy ne pakold túlzottan tele a gépet, hiszen nem lesznek teljesen tiszták az edények. Ennek oka, hogy a szórókarok nem tudnak szabadon mozogni, így a víz nem jut el mindenhova, az ételmaradékok a tányérokon maradnak, a tabletta pedig nem oldódik fel teljesen.

Rossz tabletta az adott programhoz

A mosogatógép tabletták rendkívül praktikusak, hiszen minden szükséges tisztítószert tartalmaznak, egyes esetekben még sót is. Ennek köszönhetően nem minden esetben szükséges például az öblítő külön használata. Ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyos mosási programokhoz nem lehet bármilyen tablettát használni. Az ECO-programok esetén gyakran hideg vizet használ a gép, és nem minden tabletta tud ilyen vízben feloldódni. Ezért érdemes inkább mindig olyan típusú tablettát vásárolnod, ami hideg és meleg vízben egyaránt használható.

Rosszul raktad be a tablettát

Ez egy viszonylag gyakori hiba. Ha nem megfelelően teszed a rekeszbe, akkor lehet, hogy nem fog onnan kiesni, így nem is tud feloldódni. Ez pedig mit jelent? Az edények koszosak maradnak.

Hibás a mosogatógép

Ha nem oldódik fel a tabletta, akkor nem biztos, hogy a nem megfelelő használat okozza ezt a problémát. Az is lehet, hogy hibás a gép. Ha nem működnek a fűtőszálak, akkor hideg marad a víz, így a tabletta nem oldódik fel. A fűtőszálak hibáját abból lehet észrevenni, ha az edények a mosás után teljesen vizesek.

A másik  lehetséges ok, hogy nem jut elegendő víz a gépbe. A tablettának vízre van szüksége ahhoz, hogy feloldódjon, de ha nem jut hozzá, akkor értelemszerűen nem fogja tudni kifejteni a hatását.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin