Nem oldódik fel a mosogatógép tabletta? Ez lehet a probléma

Nem oldódik fel a mosogatógép tabletta? Ez lehet a probléma

A mosogatógép óriási terhet vesz le a vállunkról, hiszen csak be kell pakolnunk a piszkos edényeket, majd ki kell szednünk a tisztákat. A tisztításhoz természetesen mosogatógép-tablettára is szükség van. Vannak azonban esetek, amikor az nem oldódik fel. Most kiderül, hogy mi állhat ennek a jelenségnek a hátterében.

Ötletládához ad!

A mosogatógép végzett, de a mosogatógép tabletta ott hever a gép aljában, és nem oldódott fel. Mi ennek a következménye? Az edények még mindig koszosak, így kezdheted az egész folyamatot elölről. Számos oka lehet annak, hogy a tabletta egyáltalán nem, vagy csak részlegesen oldódik fel. Ezeket mutatjuk be az alábbiakban.

Rosszul pakolták be a gépbe

Ki gondolná, de ha nem megfelelően pakolod be a gépet, akkor az okozhatja ezt a problémát. Ha például egy nagy edényt teszel a gépbe, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a tabletta rekesze egyszerűen nem nyílik ki, mert az edény megakadályozza ezt. Ennek következtében a víz nem éri a tablettát, így az nem tud feloldódni.

Tele van a gép

Arra is kell figyelned, hogy ne pakold túlzottan tele a gépet, hiszen nem lesznek teljesen tiszták az edények. Ennek oka, hogy a szórókarok nem tudnak szabadon mozogni, így a víz nem jut el mindenhova, az ételmaradékok a tányérokon maradnak, a tabletta pedig nem oldódik fel teljesen.

Rossz tabletta az adott programhoz

A mosogatógép tabletták rendkívül praktikusak, hiszen minden szükséges tisztítószert tartalmaznak, egyes esetekben még sót is. Ennek köszönhetően nem minden esetben szükséges például az öblítő külön használata. Ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyos mosási programokhoz nem lehet bármilyen tablettát használni. Az ECO-programok esetén gyakran hideg vizet használ a gép, és nem minden tabletta tud ilyen vízben feloldódni. Ezért érdemes inkább mindig olyan típusú tablettát vásárolnod, ami hideg és meleg vízben egyaránt használható.

Rosszul raktad be a tablettát

Ez egy viszonylag gyakori hiba. Ha nem megfelelően teszed a rekeszbe, akkor lehet, hogy nem fog onnan kiesni, így nem is tud feloldódni. Ez pedig mit jelent? Az edények koszosak maradnak.

Hibás a mosogatógép

Ha nem oldódik fel a tabletta, akkor nem biztos, hogy a nem megfelelő használat okozza ezt a problémát. Az is lehet, hogy hibás a gép. Ha nem működnek a fűtőszálak, akkor hideg marad a víz, így a tabletta nem oldódik fel. A fűtőszálak hibáját abból lehet észrevenni, ha az edények a mosás után teljesen vizesek.

A másik  lehetséges ok, hogy nem jut elegendő víz a gépbe. A tablettának vízre van szüksége ahhoz, hogy feloldódjon, de ha nem jut hozzá, akkor értelemszerűen nem fogja tudni kifejteni a hatását.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin