Mutatjuk, hogyan lesz ragyogóan tiszta a kültéri szőnyeged

Mutatjuk, hogyan lesz ragyogóan tiszta a kültéri szőnyeged

Kintre szőnyeget? Miért ne! Mutatjuk, hogyan lesz kültéri szőnyeged ragyogóan tiszta.

Ötletládához ad!

Pár évvel ezelőtt még sokunk számára elképzelhetetlennek tűnt, hogy erkélyre vagy teraszra szőnyeget tegyünk. Napjainkban azonban ez már teljesen elfogadott, mi pedig imádjuk, hogy kinti életterünk is kényelmes a puha szőnyegeknek hála. Ez viszont azzal jár, hogy plusz egy szőnyeget kell takarítanunk. Hogyan lássunk hozzá? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Milyen gyakran kell tisztítani a kinti szőnyeget?

Mint minden szőnyegtípus esetében, a porszívózás legalább hetente egyszer kötelező. Végezzük gyakrabban nyáron, hiszen a sok termés és virágpor letapad a szőnyegre, ráadásul a melegebb hónapokon úgyis többször használjuk.  Az alapos tisztítást évente kétszer ajánlott megcsinálni, a foltokat pedig azonnal ki kell mosni a szőnyegből.

Hogyan tisztítsuk a kültéri szőnyeget?

  1. Foltok tisztítása: Leggyakrabban a foltokat és fröccsenéseket kell tisztítani. Ezekkel egyáltalán nem szabad várni, azonnal cselekedni kell, és fel kell itatni például a kifolyt üdítőt. Ehhez mindenképp száraz rongyot használjunk. Ha már megszilárdult a folt – például a sár –, akkor egy tompa késsel a legegyszerűbb lekaparni anélkül, hogy beletörnénk az anyagba.
  2. Porszívózás: Legfeljebb hetente vessük alá a szőnyeget egy alapos porszívózásnak. Ne felejtsünk el alatta sem felporszívózni, hiszen a szél rengeteg koszt fúj be oda, így enélkül sosem lesz teljesen tiszta a végeredmény.
  3. Mosás: A kinti szőnyeg az időjárás miatt jobban koszolódik, mint a benti darabok, ezért legalább szezononként egyszer végezzük el az alapos tisztítást. Ezt mosással a legkönnyebb kivitelezni, amihez háromféle módszert is használhatunk. Az elsőhöz egy vödör víz kell és egy puha sörtéjű kefe: kérjünk meg valakit, hogy lassan öntse a vizet a szőnyegre, míg mi kefével kifésüljük belőle a koszt. A második módszer hasonló, csak vödör helyett slaggal vizezzük a szőnyeget. Kellően nagy nyomású slag esetén nem is kell hozzá kefe, csupán egy ronggyal törüljük le a szőnyeg felszínéről a kimosott koszt. A harmadik megoldáshoz egy nagynyomású szőnyegtisztítóra lesz szükség, ami önmagában elég ahhoz, hogy minden szennyeződést maradéktalanul eltávolítson a textilből.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Itt a csere ideje! Íme 4 jel, hogy fel kell frissítened az étkészleted

Már jó ideje fontolgatod egy új étkészlet beszerzését, de eddig nem szántad rá magad? Összeszedtük azokat a jeleket, amikor már nem érdemes tovább halogatnod.

Tipp Tolóajtó kisokos – Ezekből az anyagokból és típusokból választhatunk

A tolóajtók népszerűsége még mindig jócskán elmarad a hagyományos ajtóktól, pedig legalább olyan jók, ha nem jobbak. A cikkünkben található tolóajtó kisokos segítségével megismerheted a leggyakoribb típusokat és anyagokat.

Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin