Forrás: Getty

A muskátli teleltetése – Őszi teendők az egyik leggyakoribb növénnyel

A muskátli teleltetése

Teleltetés a szobában

Ha a teleltetés mellett döntünk, akkor többféle lehetőség közül választhatunk. Az egyik az, ha a szobában tartjuk a növényeket, így nem adunk nekik időt a téli álomra. Ezzel a módszerrel a növény télen is nőni és virágozni fog, a szára pedig elkezd elfásulni. Ha ezt választjuk, akkor a „főszezonban” már kevesebb virágot fog hozni, mint az előző évben.

Teleltetés világos tárolóban, lépcsőházban

Ha ilyen helyen tervezzük a teleltetést, akkor télen nem lesz sok gondunk a növénnyel. Havi 1 locsolásnál többet nem igényel, mert a hideg miatt nem párolog annyira a víz a földjéből, illetve nincs is szüksége olyan sok tápanyagra. Az ideális hőmérséklet az ilyen teleltetésre nagyjából 0 és 10 Celsius-fok között alakul.

Muskátli teleltetése sötétben

Ha az eddig módszerek közül egyik sem ideális számunkra, akkor sincs semmi gond, egy pincében vagy sötét kamrában is lehet teleltetni a muskátlit. Ilyenkor szedjük ki a virágokat a földből, tisztítsuk le a gyökerükről a földet. Ha az kész, hagyjuk pár napig száradni a gyökereket, nehogy télen elrohadjanak. Az ilyen teleltetés alkalmával tilos a locsolás! A hőmérséklet legyen 0 fok felett, nehogy a fagy kárt okozzon a muskátliban. Tavasszal aztán egyszerűen csak ki kell őket ültetni, 1-2 nap alatt magukhoz fognak térni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.