Mire használhatom a műanyag palackot? – Kreatív ötletek következnek

Mire használhatom a műanyag palackot? – Kreatív ötletek következnek

Mire használhatom a műanyagpalackot? – merül fel a kérdés az óriási szelektív hulladékkupac láttán. A háztartásokban rengeteg üres, kidobásra váró műanyagpalack gyűlik össze a hétköznapok során. A helyes válasz, hogy amit csak lehet, szelektíven gyűjtünk az újrahasznosításhoz, azt pedig aztán felhasználjuk kreatív módokon is a lakás több pontján.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mire használhatom a műanyag palackot?

A legkevesebb, amit tehetünk a környezetünk terhelésének csökkentésében az, hogy szelektív módon gyűjtjük a műanyag palackokat, ugyanis a kevés is számít. Ha pedig felszaporodott néhány darab, akkor el is kezdhetünk ötletelni, mire használhatjuk azokat.

Madáretető

A tél közeledtével lassan ideje kihelyezni a madáretetőket. Ezeket az etetőket könnyen el tudjuk készíteni otthon, ráadásul a műanyag palackokat is fel lehet használni erre a célra. A legkönnyebb megoldás az, hogy egymással szemben lyukakat vágunk a palackon – kettőt a palack aljától 10 cm-re, kettőt pedig ezek alá picivel. A két alsón aztán dugjunk át egy fakanalat, amire a madarak majd rá tudnak állni úgy, hogy a kicsi fejüket be tudják dugni a két magasabban lévő lyukon.

Mire használhatom a műanyag palackot? – Kreatív ötletek következnek
Forrás: Getty

Virágültető

Ha egy kicsit egyedibb virágültetésre vágysz, akkor a műanyag palackokat erre a célra is újra lehet hasznosítani. Akár félbevágva, akár az oldalán egy lyukat vágva és valahová felerősítve, nagyon sok módszer van arra, hogy egy műanyag palackból kaspó váljon. A műanyag vágásakor figyeljünk, mert az élek könnyen elvághatják a kezünket.

Mire használhatom a műanyag palackot? – Kreatív ötletek következnek
Forrás: Getty

Poloska csapda

Az ősz második felében nagyon is időszerű a poloskák inváziója miatt egy büdösbogarak ellen használható csapda készítése. Ehhez kell egy műanyag palack, ragasztó és egy fényforrás – mondjuk egy zseblámpa. Félbe kell vágni a palackot, majd a tetejét a kupakkal lefelé visszarakni, ez lesz a csapda bejárata. Össze kell ragasztani a két elemet, majd az egész alá helyezzük el a zseblámpát. A fény miatt a poloska be fog menni a kupak nyílásán, de kifelé már nem fogja megtalálni az utat, így csapdába esik. Ha többször szeretnénk ezt felhasználni, akkor a ragasztás kimaradhat, ezáltal könnyen szétszedhető lesz a csapda az ürítéshez.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Önálló lakásra vágysz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin