Forrás: Getty

Le a csíkokkal: pucolj ablakot samponnal

Miben rejlik a sampon csodaereje?

Meglepő módon a sampon ugyanolyan anyagokat tartalmaz, mint az üvegtisztító – így például alkoholt, glicerint és tenzideket. Utóbbiaknak köszönhetően lesz a sampontól tiszta a hajad és a fejbőröd, ugyanis ezek képesek fellazítani az ott megragadó koszt. Már nem is olyan meglepő, hogy a sampon is egy remek tisztítószer, ugye?

Így takaríts samponnal

Ahhoz, hogy csillogóan tiszta legyen az ablaküveg, nincs szükség különleges előkészületekre. Alapvetően minden ugyanúgy működik, mint egy hagyományos üvegtisztító használata esetén. Tegyél pár csepp sampont egy vödörbe vagy egy szórófejes flakonba, majd erre engedj háromszor annyi vizet, és alaposan rázd vagy keverd össze. Ezután egyszerűen fújd be vagy mossad át a keverékkel az üveget, végül egy rongy segítségével töröld szárazra az ablakot.

Tipp

Mivel a sampont alapvetően hajmosáshoz fejlesztették ki, olyan anyagokat is tartalmaz, amelyektől nagyon habzik. Ha ablaktisztításhoz használod, akkor ezt mindig tartsd szem előtt, azaz ne tegyél belőle túl sokat a vízbe.

Ablaktisztítás alternatívái

Ha nagyon kemény nálad a víz, akkor nem ajánlatos sampont használnod az ablaktisztításhoz, ugyanis nincs vízkőmentesítő hatása. Ilyen esetben sokkal jobb választásnak bizonyul a mosogatószer.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.