Kihasználatlan helyiségek a lakásban – Adunk hozzájuk tippet!

Kihasználatlan helyiségek a lakásban – Adunk hozzájuk tippet!

Minden otthonban, de különösen a kis lakásokban fontos, hogy ne maradjanak kihasználatlan helyiségek. Egy kis tervezéssel és kreativitással a haszontalannak tűnő zugok is új értelmet kapnak. Ötleted sincs, hogy mégis hogyan hozd ki lakásodból a maximumot? Segítünk inspriálódni.

Ötletládához ad!

Kihasználatlan helyiségek dekorálása

Néhány hely azért kihasználatlan, mert szinte semmi nem fér oda. Ilyenkor sem szabad hagyni, hogy üresen maradjon az a terület, pár kreatív dekorációval igazán látványos eredményt lehet elérni. Mutatjuk a legszebb megoldásokat.

  • Sarok és ablak közötti falfelület

A lebegőpolcok kiválóan alkalmasak arra, hogy a legkisebb, üres falfelületet is feldobják. 2-3 darabot fúrjunk egymás fölé, és pakoljuk őket tele kis szobrokkal, fényképekkel vagy mini cserepes növényekkel. Akár még kisebb tárgyak tárolására is alkalmasak lehetnek, de alacsony teherbírásuk miatt ne tekintsünk rájuk tárolóként.

  • Ablakpárkány díszítése

Az ablakpárkány túl keskeny ahhoz, hogy bármi érdemlegeset tároljunk ott. Ha van egy alig használt ablakunk, melyet nem nyitunk-csukunk minden nap, akkor használjuk dekorációs célra. Kicsi cserepes növények, szezonális dekoráció vagy fényképek is elférnek itt.

  • Az ablakok szélei

Az ablakkeret és fal közötti terület sok helyen nem túl széles, ezért bútort nem érdemes ide beszerezni. Viszont egy faltól falig érő függöny ízlésesen feldobja ezt a területet.

Kihasználatlan helyiségek praktikus felhasználása

Kisebb-nagyobb befektetések árán szuper dolgokat lehet kihozni a kihasználatlan helyiségek adta területből. Például felhasználhatjuk tárolásra, ülőrészként vagy akár munkafelületként ist. Íme, néhány ötlet fotóval:

  • A bejárati ajtó környéke

A bejárati ajtó és a fal közötti üres terület több potenciált rejt, mint hinnéd. Akármennyire is kicsi ott a hely, egy esernyőtartó biztosan elfér a földre. Fölé, a falra pedig szerelhetünk kulcstartót, így induláskor mindig kéznél lesz a lakáskulcs és a kocsikulcs is.

  • A folyosó

A folyósóra nem szívesen költöztetünk semmit, mivel legtöbbször elég szűkös a hely. Viszont egy nem túl mély, cserébe padlótól plafonig érő beépített szekrénnyel csak nyerhetünk. Tökéletesen alkalmas kabátok, táskák vagy éppen takarítókellékek tárolására.

  • Ablak alatti terület

Az ablakok alatt van legtöbbször a radiátor, ám ha van egy olyan helyiségünk, amelyben ez kivételesen máshogy van, akkor ez a terület tökéletes kávézósarok kialakítására. Elég egy picike asztal, egyetlen kényelmes székkel, és minden reggel a napfényben fogyaszthatjuk el a kávét.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin