Kihasználatlan helyiségek a lakásban – Adunk hozzájuk tippet!

Kihasználatlan helyiségek a lakásban – Adunk hozzájuk tippet!

Minden otthonban, de különösen a kis lakásokban fontos, hogy ne maradjanak kihasználatlan helyiségek. Egy kis tervezéssel és kreativitással a haszontalannak tűnő zugok is új értelmet kapnak. Ötleted sincs, hogy mégis hogyan hozd ki lakásodból a maximumot? Segítünk inspriálódni.

Ötletládához ad!

Kihasználatlan helyiségek dekorálása

Néhány hely azért kihasználatlan, mert szinte semmi nem fér oda. Ilyenkor sem szabad hagyni, hogy üresen maradjon az a terület, pár kreatív dekorációval igazán látványos eredményt lehet elérni. Mutatjuk a legszebb megoldásokat.

  • Sarok és ablak közötti falfelület

A lebegőpolcok kiválóan alkalmasak arra, hogy a legkisebb, üres falfelületet is feldobják. 2-3 darabot fúrjunk egymás fölé, és pakoljuk őket tele kis szobrokkal, fényképekkel vagy mini cserepes növényekkel. Akár még kisebb tárgyak tárolására is alkalmasak lehetnek, de alacsony teherbírásuk miatt ne tekintsünk rájuk tárolóként.

  • Ablakpárkány díszítése

Az ablakpárkány túl keskeny ahhoz, hogy bármi érdemlegeset tároljunk ott. Ha van egy alig használt ablakunk, melyet nem nyitunk-csukunk minden nap, akkor használjuk dekorációs célra. Kicsi cserepes növények, szezonális dekoráció vagy fényképek is elférnek itt.

  • Az ablakok szélei

Az ablakkeret és fal közötti terület sok helyen nem túl széles, ezért bútort nem érdemes ide beszerezni. Viszont egy faltól falig érő függöny ízlésesen feldobja ezt a területet.

Kihasználatlan helyiségek praktikus felhasználása

Kisebb-nagyobb befektetések árán szuper dolgokat lehet kihozni a kihasználatlan helyiségek adta területből. Például felhasználhatjuk tárolásra, ülőrészként vagy akár munkafelületként ist. Íme, néhány ötlet fotóval:

  • A bejárati ajtó környéke

A bejárati ajtó és a fal közötti üres terület több potenciált rejt, mint hinnéd. Akármennyire is kicsi ott a hely, egy esernyőtartó biztosan elfér a földre. Fölé, a falra pedig szerelhetünk kulcstartót, így induláskor mindig kéznél lesz a lakáskulcs és a kocsikulcs is.

  • A folyosó

A folyósóra nem szívesen költöztetünk semmit, mivel legtöbbször elég szűkös a hely. Viszont egy nem túl mély, cserébe padlótól plafonig érő beépített szekrénnyel csak nyerhetünk. Tökéletesen alkalmas kabátok, táskák vagy éppen takarítókellékek tárolására.

  • Ablak alatti terület

Az ablakok alatt van legtöbbször a radiátor, ám ha van egy olyan helyiségünk, amelyben ez kivételesen máshogy van, akkor ez a terület tökéletes kávézósarok kialakítására. Elég egy picike asztal, egyetlen kényelmes székkel, és minden reggel a napfényben fogyaszthatjuk el a kávét.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Tipp Itt a csere ideje! Íme 4 jel, hogy fel kell frissítened az étkészleted

Már jó ideje fontolgatod egy új étkészlet beszerzését, de eddig nem szántad rá magad? Összeszedtük azokat a jeleket, amikor már nem érdemes tovább halogatnod.

Tipp Tolóajtó kisokos – Ezekből az anyagokból és típusokból választhatunk

A tolóajtók népszerűsége még mindig jócskán elmarad a hagyományos ajtóktól, pedig legalább olyan jók, ha nem jobbak. A cikkünkben található tolóajtó kisokos segítségével megismerheted a leggyakoribb típusokat és anyagokat.

Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin