Forrás: Getty

Kicsi a konyhád? 4 ötlet, hogyan teremts több helyet

Nagyon sokan egy nagy és tágas konyháról álmodoznak, de a valóság sok esetben teljesen más, hiszen a legtöbb lakásban erre nincs hely. Szerencsére emiatt nem kell kétségbeesned, hiszen pár trükkel jelentősen több tárolóhelyet tudsz kialakítani, így még egy kicsi konyhát is nagynak fogsz érezni.

1. tipp: Tárolóedények használata

A már megkezdett élelmiszereket, tésztákat, lisztet tárold tárolóedényekben, hiszen azok rendkívül praktikusak, továbbá könnyebben el tudod pakolni. Ha tele vannak a szekrények, akkor ezeket helyezd el a polcon vagy akár a munkalapon. Az a legideálisabb, ha a tárolóedények egyforma stílusúak, hiszen így harmonikusabb lesz az összkép. A zárt tárolók ráadásul a bogarakat is távol tartják az élelmiszerektől.

2. tipp – A szekrényajtók belső felének a használata

A szekrényajtók belső felét valószínűleg csak kevesen használják tárolásra, pedig oda is lehet akasztókat szerelni, melyekre kisebb eszközöket fel tudsz akasztani. Ezáltal nem csak plusz helyet nyersz, de egy letisztult, modern konyhát is kapsz.

3. tipp – Használd a falakat

Kicsi konyha esetén nagy hiba, ha nem használod a falakat! Egyszerűen építkezz a magasba, azaz fúrj fel több polcot, akár egymás fölé, így rengeteg tárolóhelyet kapsz. A fűszereket is érdemes egy kisebb polcon tárolni, így azok sem a szekrényben vagy fiókban foglalják a helyet. Az akasztók használata ebben az esetben is remek ötlet, hiszen azokra is számos dolgot – akár serpenyőket is – fel tudsz akasztani.

4. tipp – Lenyitható étkezőasztal

Egy kicsi konyhába ritkán fér be egy étkezőasztal. Szerencsére ez ellen is tehetsz, hiszen egy lenyitható asztal csak akkor foglal helyet, amikor használatban van. Amikor nincs szükséged rá, akkor egyszerűen hajtsd fel, és máris kényelmesen elférsz a konyhában. Ideális esetben a székek is összecsukhatók, így azok sem foglalnak feleslegesen helyet két étkezés között, főleg abban az esetben nem, ha a falon, egy akasztón tárolod őket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.