Forrás: Getty

Két szuper ajándékcsomagolási ötlet gyerekeknek – Videón mutatjuk a trükköket

1. Könnyen kinyitható ajándékcsomagolás

A legkisebbek számára megkönnyíthetjük az ajándékbontogatást, ha egy fület rejtünk el a csomagolásban, aminek meghúzásával egyetlen mozdulattal ki lehet bontani a meglepetést. Először próbáljuk rá a csomagolópapírt az ajándékra, majd vágjuk le a megfelelő méretet. Ezután kb. kétharmad-egyharmad résznél ragasszunk végig egy ragasztószalagot a csomagolópapír belsejébe úgy, hogy túllógjon a papíron. A végére ragasszunk egy kis feliratot, például, hogy „Itt nyílik” vagy „Húzni”. Ezután csomagoljuk be az előkészített papírral az ajándékot. Ragaszthatunk még egy-két dekorációt a csomagra, hogy minél aranyosabb legyen a végeredmény, ezáltal nagyobb mosolyt csaljunk a kicsi arcára. 

2. Ladba vagy hasonló formájú tárgy jópofa csomagolása

Vágjuk ki a megfelelő méretű csomagolópapírt, majd a belsejével felfelé terítsük le az asztalra. A bal oldalára ragasszunk kétoldalú ragasztó csíkokat, ezután hajtsuk össze félben a két oldalt. Ennek az alját hajtsuk fel nagyjából olyan méretben, mint amekkora az ajándék. Az alját hajtsuk be két oldalt, hogy négyzet formát kapjunk, majd a két felső csücsköt ragasszuk le. Tegyük bele az ajándékot. Ezután a csomagolás egészének a két oldalát hajtsuk be, majd a tetejét hajtsuk vissza 1-1,5 cm szélesen. Ezt a lépést ismételjük meg, amíg le nem érünk az ajándékig, majd középen ragasszuk le ragasztószalaggal a hajtogatott részt. Végül a „legyező” két oldalát hajtsuk fel és ragasszuk össze úgy, hogy pulykafarok formát kapjunk. https://www.instagram.com/p/CkrgmNSNcsD/

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.