Forrás: Getty

Kerti textilek gyors és egyszerű tisztítása

Tisztításra fel!

Kerti textilek mosása mosógépben

A legtöbb kerti textilt nyugodtan betehetjük a mosógépbe, így az végzi el a munka nehezebb részét. Ez leginkább azokra igaz, melyeknek a huzatját könnyedén le tudjuk szedni. Azoknál a daraboknál, melyeknél nincs erre mód, mert cipzár helyett varrva van a huzat, már nehezebb dolgunk van. Ebben az esetben ki kell bontanunk a varrást, és mosás után ismét össze kell varrnunk. Mosás előtt természetesen nézzük meg a címkét, amin pontosan fel van tüntetve, hogyan és hány fokon lehet tisztítani.

Kerti textilek mosása kézzel

Ha az adott textilt nem szabad mosógépben mosni, vagy egyszerűen nem fér be a gépbe, akkor csak a kézi mosás marad. Ehhez engedj kb. 40 Celsius-fokos vizet a kádba, adj hozzá némi folyékony mosószert. Ezután addig tartsd víz alatt a párnát, amíg az teljesen megszívja magát, majd hagyd ázni, de azért néha fordítsd meg és nyomkodd át. Ha eleget ázott, akkor alaposan facsard ki, és öblítsd át tiszta vízzel.

Kerti textilek szárítása

A textilek szárítása során is figyelni kell pár dologra. Az egyik ilyen, hogy először akasszuk fel a párnákat, hogy kicsöpögjön belőlük a víz, ezután azonban fekve szárítsuk tovább. Ideális esetben egy napos napot választunk a nagymosásra, így a huzatok előbb száradnak meg.

Fontos! Soha ne tegyük ezeket a textileket a szárítóba!

Így maradnak tovább tiszták a kerti textilek

Ha még tiszta és száraz állapotban befújod impregnáló spray-vel a huzatot, akkor megelőzheted a foltok kialakulását. Ezen kívül néha keféld át és tiszta vízzel töröld át a textileket, így pikk-pakk eltávolítod a port és koszt, ami ennek köszönhetően nem tud bejutni a mélyebb rétegekbe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.