Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?

Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?

Minden decemberben fel, majd kettő, esetleg három héttel később le. Na mi lehet az? Persze, hogy a karácsonyfáról van szó.

Ötletládához ad!

Amennyire meghitt és kellemes dolog a felállítása és feldíszítése, annyira bosszantó feladat minden januárban megszabadulni tőle. Tűlevelek mindenhol, törött díszek, üres szaloncukros papírok… Azonban ha megfelelő sorrendben haladunk a fa lebontásával, akkor megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

1. Girlandok, boák és hasonló díszek eltávolítása

Mivel ezeket a darabokat raktuk fel legutoljára, ezeket is érdemes először leszedni – mert ha nem ezek jönnének le először, akkor nagyban megnehezítenék a többi dísz lerámolását.

2. Szaloncukrok és szaloncukros papírok

Következő lépésben jöhetnek a fára aggatott édességek, meg persze azoknak az üres papírjai. Ilyenkor érdemes elővenni egy tálat, hátha találunk még fogyasztható szaloncukrot, a papírt pedig helyezzük a szelektív hulladékba.

3. Csúcsdísz és gömbök eltávolítása

Ha már eltűntettünk minden zavaró tényezőt, akkor jöhet a munka egyik legnagyobb része, a díszek leakasztása. Készítsük elő a dekorációk dobozait, hogy ugyanoda kerüljenek vissza, ahonnan elővettük őket, így biztosan meglesznek a következő díszítés alkalmával is.

Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?
Forrás: Getty

4. Az égősor levétele

Már a célegyenesben vagyunk, hiszen elvileg nincs már semmi a fán, csak az égősor. Azonban tudjuk, hogy milyen nehéz azt felrakni decemberben – leszedni legalább olyan kellemetlen lesz. Próbáljuk meg a lehető legszabályosabban letekerni a fáról, majd feltekerni, hogy a következő díszítés alkalmával ne kelljen olyan sokat szórakozni azzal, hogy eltűntessük róla a csomókat.

Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?
Forrás: Getty

5. A fa kivitele, majd takarítás

A fákat januárban szinte minden városban elég csak a kuka mellé készíteni, onnan fogják elvinni mindenféle huzavona nélkül. Lehetőleg mindent vegyünk le a fáról és úgy helyezzük ki, mert ha sok rajta a szennyező anyag, mint például egy ott felejtett szaloncukor, akkor nem biztos, hogy fel tudják dolgozni megfelelően. Ha ez megtörtént, akkor már csak a tűlevelek, cérnák és csillámok felporszívózása van hátra – persze ha sokáig vártunk a fával, akkor kellően megszáradt annyira, hogy a takarítás ne legyen olyan egyszerű.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin