Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?

Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?

Minden decemberben fel, majd kettő, esetleg három héttel később le. Na mi lehet az? Persze, hogy a karácsonyfáról van szó.

Ötletládához ad!

Amennyire meghitt és kellemes dolog a felállítása és feldíszítése, annyira bosszantó feladat minden januárban megszabadulni tőle. Tűlevelek mindenhol, törött díszek, üres szaloncukros papírok… Azonban ha megfelelő sorrendben haladunk a fa lebontásával, akkor megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

1. Girlandok, boák és hasonló díszek eltávolítása

Mivel ezeket a darabokat raktuk fel legutoljára, ezeket is érdemes először leszedni – mert ha nem ezek jönnének le először, akkor nagyban megnehezítenék a többi dísz lerámolását.

2. Szaloncukrok és szaloncukros papírok

Következő lépésben jöhetnek a fára aggatott édességek, meg persze azoknak az üres papírjai. Ilyenkor érdemes elővenni egy tálat, hátha találunk még fogyasztható szaloncukrot, a papírt pedig helyezzük a szelektív hulladékba.

3. Csúcsdísz és gömbök eltávolítása

Ha már eltűntettünk minden zavaró tényezőt, akkor jöhet a munka egyik legnagyobb része, a díszek leakasztása. Készítsük elő a dekorációk dobozait, hogy ugyanoda kerüljenek vissza, ahonnan elővettük őket, így biztosan meglesznek a következő díszítés alkalmával is.

Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?
Forrás: Getty

4. Az égősor levétele

Már a célegyenesben vagyunk, hiszen elvileg nincs már semmi a fán, csak az égősor. Azonban tudjuk, hogy milyen nehéz azt felrakni decemberben – leszedni legalább olyan kellemetlen lesz. Próbáljuk meg a lehető legszabályosabban letekerni a fáról, majd feltekerni, hogy a következő díszítés alkalmával ne kelljen olyan sokat szórakozni azzal, hogy eltűntessük róla a csomókat.

Karácsonyfa lebontása minimális macerával – Lehetséges?
Forrás: Getty

5. A fa kivitele, majd takarítás

A fákat januárban szinte minden városban elég csak a kuka mellé készíteni, onnan fogják elvinni mindenféle huzavona nélkül. Lehetőleg mindent vegyünk le a fáról és úgy helyezzük ki, mert ha sok rajta a szennyező anyag, mint például egy ott felejtett szaloncukor, akkor nem biztos, hogy fel tudják dolgozni megfelelően. Ha ez megtörtént, akkor már csak a tűlevelek, cérnák és csillámok felporszívózása van hátra – persze ha sokáig vártunk a fával, akkor kellően megszáradt annyira, hogy a takarítás ne legyen olyan egyszerű.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin