Forrás: Getty

Itt az idő! Ezektől a felesleges tárgyaktól válj meg

Mit dobjak ki?

Régi újságok

Ha nehezen válsz meg a magazinoktól és újságoktól, akkor egyre csak nő a kupac. Ennek mielőbb parancsolj megálljt! Szedd össze az erődet, és válj meg ezektől. Jó hír, hogy ez idő tájt szokott papírgyűjtés lenni az iskolákban és óvodákban. Ha jót szeretnél tenni, akkor ne a szelektív kukába vidd el a papírhulladékot, hanem a legközelebbi intézménybe. A gyerekek biztosan örülni fognak neki! Sőt mi több, a könyveket is nyugodtan válogasd át. Az olyan darabokat, amiket már nem fogsz olvasni, adományozd vagy add el.

Kerti eszközök

Ősszel és télen egyre kevesebb munka van a kertben, épp emiatt ekkor érdemes átválogatni a kerti szerszámokat, illetve a növényeket is érdemes jobban szemügyre venni. Az elrohadt, elszáradt virágoktól szabadulj meg, az üres cserepeket pedig pakold el. A kerti eszközök esetében válj meg azoktól, amiket nem érdemes vagy nem lehet megjavítani, a többit tisztítsd meg, és tedd a helyére, illetve amennyiben szükséges, vidd el megjavíttatni.

Szépségápolási termékek

A nyárnak vége, így ha már nem tervezel napsütötte tájakra utazni, akkor nézd át a fényvédő termékeket. Dobd ki, amit már biztosan nem fogsz használni, vagy add oda egy ismerősödnek, akiről tudod, hogy a télből a nyárba utazik majd. A naptejeket a következő szezont megelőzően is érdemes átnézni, hiszen a lejárt termékek már nem védenek olyan mértékben.

Nyári ruhák

A lenge ruhák és szandálok ideje lejárt – legalábbis a következő nyárig. Természetesen nem azt mondjuk, hogy dobd ki ezeket, de érdemes a szekrény mélyebb részeire elpakolni, az őszi és téli darabokat pedig központibb helyre tenni. A pakolás során azért figyelj oda a ruhák állapotára is, és a naptejfoltos vagy elnyűtt daraboktól inkább válj meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.