Itt az idő! Ezektől a felesleges tárgyaktól válj meg

Itt az idő! Ezektől a felesleges tárgyaktól válj meg

A hűvös idő miatt egyre több időt töltünk a négy fal között, aminek következtében sokkal előbb zavarják a szemünket a felesleges tárgyak. Ahelyett azonban, hogy mindennap bosszankodnál azok miatt, inkább láss neki a szanálásnak. Nézzük, mitől ajánlott ilyenkor inkább megválni.

Ötletládához ad!

Mit dobjak ki?

Régi újságok

Ha nehezen válsz meg a magazinoktól és újságoktól, akkor egyre csak nő a kupac. Ennek mielőbb parancsolj megálljt! Szedd össze az erődet, és válj meg ezektől. Jó hír, hogy ez idő tájt szokott papírgyűjtés lenni az iskolákban és óvodákban. Ha jót szeretnél tenni, akkor ne a szelektív kukába vidd el a papírhulladékot, hanem a legközelebbi intézménybe. A gyerekek biztosan örülni fognak neki! Sőt mi több, a könyveket is nyugodtan válogasd át. Az olyan darabokat, amiket már nem fogsz olvasni, adományozd vagy add el.

Kerti eszközök

Ősszel és télen egyre kevesebb munka van a kertben, épp emiatt ekkor érdemes átválogatni a kerti szerszámokat, illetve a növényeket is érdemes jobban szemügyre venni. Az elrohadt, elszáradt virágoktól szabadulj meg, az üres cserepeket pedig pakold el. A kerti eszközök esetében válj meg azoktól, amiket nem érdemes vagy nem lehet megjavítani, a többit tisztítsd meg, és tedd a helyére, illetve amennyiben szükséges, vidd el megjavíttatni.

Szépségápolási termékek

A nyárnak vége, így ha már nem tervezel napsütötte tájakra utazni, akkor nézd át a fényvédő termékeket. Dobd ki, amit már biztosan nem fogsz használni, vagy add oda egy ismerősödnek, akiről tudod, hogy a télből a nyárba utazik majd. A naptejeket a következő szezont megelőzően is érdemes átnézni, hiszen a lejárt termékek már nem védenek olyan mértékben.

Nyári ruhák

A lenge ruhák és szandálok ideje lejárt – legalábbis a következő nyárig. Természetesen nem azt mondjuk, hogy dobd ki ezeket, de érdemes a szekrény mélyebb részeire elpakolni, az őszi és téli darabokat pedig központibb helyre tenni. A pakolás során azért figyelj oda a ruhák állapotára is, és a naptejfoltos vagy elnyűtt daraboktól inkább válj meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin