Itt az idő! Ezektől a felesleges tárgyaktól válj meg

Itt az idő! Ezektől a felesleges tárgyaktól válj meg

A hűvös idő miatt egyre több időt töltünk a négy fal között, aminek következtében sokkal előbb zavarják a szemünket a felesleges tárgyak. Ahelyett azonban, hogy mindennap bosszankodnál azok miatt, inkább láss neki a szanálásnak. Nézzük, mitől ajánlott ilyenkor inkább megválni.

Ötletládához ad!

Mit dobjak ki?

Régi újságok

Ha nehezen válsz meg a magazinoktól és újságoktól, akkor egyre csak nő a kupac. Ennek mielőbb parancsolj megálljt! Szedd össze az erődet, és válj meg ezektől. Jó hír, hogy ez idő tájt szokott papírgyűjtés lenni az iskolákban és óvodákban. Ha jót szeretnél tenni, akkor ne a szelektív kukába vidd el a papírhulladékot, hanem a legközelebbi intézménybe. A gyerekek biztosan örülni fognak neki! Sőt mi több, a könyveket is nyugodtan válogasd át. Az olyan darabokat, amiket már nem fogsz olvasni, adományozd vagy add el.

Kerti eszközök

Ősszel és télen egyre kevesebb munka van a kertben, épp emiatt ekkor érdemes átválogatni a kerti szerszámokat, illetve a növényeket is érdemes jobban szemügyre venni. Az elrohadt, elszáradt virágoktól szabadulj meg, az üres cserepeket pedig pakold el. A kerti eszközök esetében válj meg azoktól, amiket nem érdemes vagy nem lehet megjavítani, a többit tisztítsd meg, és tedd a helyére, illetve amennyiben szükséges, vidd el megjavíttatni.

Szépségápolási termékek

A nyárnak vége, így ha már nem tervezel napsütötte tájakra utazni, akkor nézd át a fényvédő termékeket. Dobd ki, amit már biztosan nem fogsz használni, vagy add oda egy ismerősödnek, akiről tudod, hogy a télből a nyárba utazik majd. A naptejeket a következő szezont megelőzően is érdemes átnézni, hiszen a lejárt termékek már nem védenek olyan mértékben.

Nyári ruhák

A lenge ruhák és szandálok ideje lejárt – legalábbis a következő nyárig. Természetesen nem azt mondjuk, hogy dobd ki ezeket, de érdemes a szekrény mélyebb részeire elpakolni, az őszi és téli darabokat pedig központibb helyre tenni. A pakolás során azért figyelj oda a ruhák állapotára is, és a naptejfoltos vagy elnyűtt daraboktól inkább válj meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin