Forrás: Getty

Iskolakezdés: így készüljetek fel pénztárcabarát módon a kollégiumra

1. Olvassátok el a házirendet

Unalmas, de nagyon is szükséges, hogy tisztában legyetek azzal, mi kerülhet a kollégiumi szobába, és mi nem. Így könnyebb lesz esetleg a tiltott berendezési tárgyakra alternatívát találni, illetve azt is kiderülhet, hogy bizonyos dolgok a szoba alapfelszereltségébe tartoznak, így felesleges azokat beszerezni.

2. Írjatok listát közösen

Fontos, hogy a teendőket és a bevásárló listát együtt írjátok, hiszen gyermeked fogja a napjait a koleszszobában tölteni. Persze a szülői jótanácsnak is van helye. Gondoljatok a dekorációra is, hiszen nagyon fontos, hogy a szoba otthonos legyen, hiszen ez is segíthet abban, hogy könnyebben tanuljon majd ott a gyermeked. 

3. Mit vigyetek magatokkal otthonról? 

Az otthonosság és a spórolás jegyében is mindenképp meggondolandó, hogy miket lehet bevinni a koleszba. Ilyen lehetnek például a tárolódobozok, egy otthon egyébként alig használt fiókos szekrény, ágyneműhuzat stb. Próbáljatok minél több ilyet találni, hiszen az otthonról hozott bútorok és elemek kicsit kompenzálhatják a kollégium idegen légkörét, ami az első időszakban nagy segítség lehet.

4. Közös terek és bútorok

Még a költözés előtt érdemes felvenni a kapcsolatot a leendő szobatársakkal, és egyeztetni velük, hogy ki milyen berendezési tárgyat tud vinni. Felesleges is lenne két mini hűtő vagy éppen két hajszárító, és így jelentős összegeket tudtok megspórolni. A szoba közös berendezése ismerkedés szempontjából is szuper, hiszen így nem teljesen idegenként köszöntik egymást a gyerekek bekötözéskor.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.