Így tervezz mosókonyhát – Minden, amit a sikeres projekthez tudni érdemes

Így tervezz mosókonyhát – Minden, amit a sikeres projekthez tudni érdemes

A mosókonyhák a reneszánszukat élik, egyre többen „száműzik” a mosógépet egy külön helyiségbe. Valóban nagyon hasznos tud lenni, ha van egy szoba a házban, amit csak a ruhák tisztítására használunk, hiszen rengeteg helyet tudunk vele megspórolni a többi helyiségben. De hogyan is tervezzünk mosókonyhát? Mutatjuk.

Ötletládához ad!
  • Elhelyezkedés a házon belül

Akár új ház építésekor, akár egy meglévő ingatlan felújításakor merül fel a mosókonyha kérdése, a tervezés első lépése az elhelyezkedés meghatározása. Mivel ideális esetben a mosógép kap itt helyet, olyan helyre gazdaságos kiépíteni, ahol könnyen rá lehet kötni vízhálózatra. Így ideálisan a fürdőszoba vagy a konyha közelébe érdemes pozicionálni.

  • Burkolatok a mosókonyhában

A mosógép miatt víz, a száradó ruhák és szárítógép miatt pedig pára állandó vendég itt, így olyan burkolatot kell tenni a falra és padlóra, ami ezeknek jól ellen tud állni.

  • Tárolók kialakítása

Ha már van egy külön helyiség arra, hogy a ruhákat ott mossuk, akkor érdemes a lehető legtöbb tiszta darabot is itt tárolni. Ilyenek például a törölközők, a fürdőszobai kilépők és a takarításhoz használt rongyok. Ezeknek jó ötlet beszerezni egy viszonylag nagy szekrényt, esetleg komódot, hogy mindig rendezetten tudjuk tárolni a tiszta darabokat. Ha elég nagy a helyünk, akkor itt tudjuk tartani a takarításhoz használt szereket, kellékeket, de még akár a vasalót és a vasalódeszkát is.

  • Fontos berendezési tárgyak

A mosókonyha legfontosabb szereplője nyilván a mosógép, szükség esetén a szárítógép is. Ezeken felül szükség lehet egy hagyományos, összecsukható szárítóra. A sok pára miatt hasznos lehet egy párátlanító gép is, főleg, ha nincs ablak a mosókonyhán, máskülönben a sok pára miatt bepenészedhetnek a falak. A ruhák szállításához kell egy ruhás kosár is, azzal sokkal könnyebben tudjuk mozgatni akár a koszos, akár a tiszta darabokat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin