Forrás: Getty

Így tervezz mosókonyhát – Minden, amit a sikeres projekthez tudni érdemes
  • Elhelyezkedés a házon belül

Akár új ház építésekor, akár egy meglévő ingatlan felújításakor merül fel a mosókonyha kérdése, a tervezés első lépése az elhelyezkedés meghatározása. Mivel ideális esetben a mosógép kap itt helyet, olyan helyre gazdaságos kiépíteni, ahol könnyen rá lehet kötni vízhálózatra. Így ideálisan a fürdőszoba vagy a konyha közelébe érdemes pozicionálni.

  • Burkolatok a mosókonyhában

A mosógép miatt víz, a száradó ruhák és szárítógép miatt pedig pára állandó vendég itt, így olyan burkolatot kell tenni a falra és padlóra, ami ezeknek jól ellen tud állni.

  • Tárolók kialakítása

Ha már van egy külön helyiség arra, hogy a ruhákat ott mossuk, akkor érdemes a lehető legtöbb tiszta darabot is itt tárolni. Ilyenek például a törölközők, a fürdőszobai kilépők és a takarításhoz használt rongyok. Ezeknek jó ötlet beszerezni egy viszonylag nagy szekrényt, esetleg komódot, hogy mindig rendezetten tudjuk tárolni a tiszta darabokat. Ha elég nagy a helyünk, akkor itt tudjuk tartani a takarításhoz használt szereket, kellékeket, de még akár a vasalót és a vasalódeszkát is.

  • Fontos berendezési tárgyak

A mosókonyha legfontosabb szereplője nyilván a mosógép, szükség esetén a szárítógép is. Ezeken felül szükség lehet egy hagyományos, összecsukható szárítóra. A sok pára miatt hasznos lehet egy párátlanító gép is, főleg, ha nincs ablak a mosókonyhán, máskülönben a sok pára miatt bepenészedhetnek a falak. A ruhák szállításához kell egy ruhás kosár is, azzal sokkal könnyebben tudjuk mozgatni akár a koszos, akár a tiszta darabokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.