Forrás: Getty

Így tartsd tisztán a kutyatálat

3 ok, amiért érdemes rendszeresen tisztítanod a kutya tálját:

1. Megszabadít a baktériumoktól és betegségektől

A kutya tányérjainak rendszeres tisztítása kiemelkedő fontosságú az állat egészségének megőrzése szempontjából. Az ételmaradékok és nyál ideális táptalajt biztosíthatnak az olyan kórokozóknak, mint a szalmonella és az Escherichia coli (röviden E. coli). Ezek nemcsak a kutyákra, hanem az emberekre is veszélyesek lehetnek. Rendszeres tisztítással minimalizálhatjuk a fertőzés kockázatát.

2. Megelőzi a kellemetlen szagokat

Az ételmaradékok kellemetlen szagok forrásai lehetnek. Ha nem mosogatjuk el legalább néhány naponta az edényt, és a különböző étkezések nyomai egymásra rakódnak, akkor az akár a kutya étvágyára is kihathat.

3. Nem csalogat kellemetlen látogatókat a kertbe vagy a lakásba

A tálban maradt maradék vonzza a hangyákat, bogarakat vagy akár a rágcsálókat is. A lakásban értelemszerűen védettebb helyen van az edény, de a rovarok így is utat találhatnak hozzá.

3 módszer a kutyusod tányérjának tisztításához:

1. Ecet: Az ecet hatékony fertőtlenítő és zsíroldó tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális választás a kutyatál tisztítására. Keverj össze egy rész ecetet és egy rész vizet, töltsd egy permetezőflakonba, majd fújd be vele a tálat. Hagyd pár percig hatni, majd alaposan öblítsd le.

2. Citromlé: A citromlé nemcsak kellemes illatot kölcsönöz az edénynek, hanem hatékonyan eltávolítja a makacs szennyeződéseket is. Önts néhány csepp citromlevet a tálba, majd dörzsöld át egy szivaccsal. Ezután alaposan öblítsd le.

3. Szódabikarbóna: A szódabikarbóna kiválóan eltávolítja a szennyeződéseket és semlegesíti a kellemetlen szagokat. Keverj szódabikarbónát és vizet, amiből egy pasztát kapsz, majd ezzel dörzsöld át a kutya edényét. Itt is az öblítés az záróakkord.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.