Forrás: Getty

Így gondozd a cserepes krizantémot

A latinul Chrysanthemum néven ismert virág a fészekvirágzatú növények közé tartozik, és kb. 40 fajtája ismert. Annak érdekében, hogy sokáig szép és egészséges maradjon, az alábbi 4 tanácsot érdemes megfogadnod.

#1 – Rendszeres öntözés

Ahhoz, hogy mindig szép legyen a krizantém és ne száradjon el, fokozottan kell figyelned a rendszeres öntözésre, ugyanis azt szereti, ha mindig nedves a földje. Ha napos helyre teszed a cserepet, akkor végképp oda kell figyelned a locsolásra, hiszen a meleg hatására gyorsabban párolog el a víz a földjéből. Alapvetően a növény elhelyezése szabja meg, hogy pontosan hányszor kell megöntöznöd. Ha a föld felső rétege már egy kicsit száraz, akkor érkezett el az ideje a következő locsolásnak. Arra azonban ügyelj, hogy a levelek és a virágok ne legyenek vizesek.

#2 – Elhervadt virágok eltávolítása

Az elhervadt virágokat nem csupán azért kell eltávolítanod, mert rondítják az összképet, hanem azért is, mert megakadályozzák a növény növekedését.

#3 – Vízelveztő réteg

Annak érdekében, hogy ne álljon a víz a cserépben, elengedhetetlen egy vízelvezető réteg. Ehhez mindössze egy vízáteresztő anyagot kell tenned a kaspó aljába, így a felesleg egyszerűen el tud folyni.

#4 – Tápoldatozás

A legtöbb cserepes növényt már tápoldatozva árulják, így az adott szezonban már nem kell erre időt szánnod. Azonban ahhoz, hogy a következő évben is szép legyen a krizantém, és sok virágot hozzon, minden tavasszal adj neki tápoldatot.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.