Használd a Nap színét – Ebben az 5 helyiségben KÖTELEZŐ a sárga színű dekoráció

Használd a Nap színét – Ebben az 5 helyiségben KÖTELEZŐ a sárga színű dekoráció

A sárga népszerűsége hol nő, hol csökken, de igazán sosem megy ki a divatból. Sőt, vannak olyan helyiségek, ahol a sárga szín mindig is befutó lesz, nem számít, éppen hol áll a trendek listáján. Mivel a sárga javítja a hangulatot, pozitív hatással van ránk, ezért nem csak hogy ajánlott, de kötelező is elgondolkozni a sárga dekoráción. Mutatjuk azokat a helyiségeket, ahol mindig jó ötlet a sárga.

Ötletládához ad!

1. Gyerekszoba

A színek már a legkisebbekre is hatással vannak, ezért fontos őket vidám, pozitív árnyalatokkal körülvenni. A sárga azonban azért is jó választás a gyerekszobába, mert nem túl kényes a kicsik mellé, ráadásul modern megoldásnak számít a korábban divatos rózsaszín vagy kék után.

2. Gardróbszoba

A napot az öltözéssel kezdjük, ezért fontos, hogy a gardróbszobának jó hangulata legyen, hiszen az ébredés utáni időszak nagyban meghatározza a kedvünket az egész napra vonatkozóan. Nem kell az egész helyiséget sárgára festeni, elég csak pár kiegészítő képében sárgát csempészni a gardróbba.

3. Terasz/erkély

A sárga a természet legvidámabb színe, azaz kültérben is jól mutat. A terasz vagy az erkély azon terek egyike, ahol nagyon is el kell gondolkodni a Nap színének használatán. Pláne szuperül mutat, ha zöld növényekkel díszítjük a környezetét. 

4. Dolgozószoba

A munkánkat bizonyítottan hatékonyabban végezzük, ha jó hangulatban látunk hozzá. A sárga élénk, vidám, azaz tökéletes atmoszférát teremt a feladatok elvégzéséhez. A dolgozószobában akár az összes falat festhetjük élénk sárga árnyalatúra, főleg, ha fa bútoraink vannak, hiszen a kettő együtt csodásan mutat. 

Használd a Nap színét – Ebben az 5 helyiségben KÖTELEZŐ a sárga színű dekoráció
Forrás: Getty

5. Étkező

Az étkező a család életének egyik központi helyszíne, a közös étkezés jó hangulatát egyszerűen fokozhatjuk sárga kiegészítőkkel. Kifejezetten meghitt lesz a végeredmény, ha fa bútorok vannak az étkezőben. Válasszunk világos sárga falakat az étkezőbe, hogy minél tágasabbnak tűnjön majd a végeredmény. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin