Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél

A gyerek mindig hazahoz mindenféle betegséget a suliból? Szeretnél extra óvatos lenni a járványok időszakában? Akkor ezeket a gyakran elfeledett, ám igencsak érintett területeket se felejtsd ki a takarítási rutinból!

Ötletládához ad!

Nem lehetünk túl óvatosak, ha baktériumokról és fertőzésekről van szó. Különösen manapság extrán fontos az alapos fertőtlenítés otthonunkban, főleg a gyakran használt területeken. Pedig nagyon sokszor épp ezek maradnak ki a sorból. Mutatjuk, miket TILOS kihagyni a takarítási rutinból.

1. Kilincsek

Jó esetben a kilincset senki sem felejti el néha-néha lefertőtleníteni, ám a betegségek időszakában nem lehet ezt túlzásba vinni. Mivel naponta többször is megfogjuk koszos kézzel ezeket, minden nap érdemes áttörölni őket, hogy biztosra menjünk.

2. Gombok

Nem, nem a kabátgombra gondoltunk (pedig azt is ajánlott néha lefertőtleníteni). A mikró, a mosogatógép, a mosógép és más gépek gombjait ideális esetben minden használat után át kell törölni – főleg vírusidőszakban.

3. Autó

Az autókról gyakran megfeledkezünk, pedig a kormány, a váltó és a kilincsek mindennapos használatnak vannak kitéve, ráadásul a napközbeni rohangálás közben fokozottan sok baktérium tapadhat meg rajtuk. Ne feledkezzünk meg a kesztyűtartó fogantyújáról és a műszerfal gombjainak áttörléséről sem!

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

4. Telefonok

Az emberek többsége akár órákon át bújja a telefonját, sőt, a legkülönbözőbb helyszíneken. Ebből adódik, hogy nem lehet elégszer fertőtleníteni a mobilunkat. Ha minden nap végén áttöröljük annak képernyőjét és gombjait, máris sokat tettünk egészségünk védelme érdekében.

5. Pénztárca, bankkártya és kulcsok

A pénztárcák, bankkártyák és kulcsok naponta többször vannak használatban, általában koszos kézzel vesszük őket elő, ezért a nap végén érdemes mindet áttörölni egy fertőtlenítő kendővel.

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

6. Kulacs

Szerencsére egyre többen használnak kulacsot a fenntarthatóság jegyében, ám azok fertőtlenítéséről már hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Nem csak azt a részét kell alaposan átmosni, amit a szánkhoz veszünk, hanem a falát is, mivel gyakran fogjuk meg azt piszkos kézzel.

7. Kuka

A szemetes tisztán tartásának fontosságát sem kell részletezni, ám a hangsúly itt nem a kuka belsején van, hanem annak külső részén, amivel érintkezünk. Akár pedálja, akár csak szimpla fedele van, hetente minimum egyszer fertőtlenítsük át a területet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin