Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél

A gyerek mindig hazahoz mindenféle betegséget a suliból? Szeretnél extra óvatos lenni a járványok időszakában? Akkor ezeket a gyakran elfeledett, ám igencsak érintett területeket se felejtsd ki a takarítási rutinból!

Ötletládához ad!

Nem lehetünk túl óvatosak, ha baktériumokról és fertőzésekről van szó. Különösen manapság extrán fontos az alapos fertőtlenítés otthonunkban, főleg a gyakran használt területeken. Pedig nagyon sokszor épp ezek maradnak ki a sorból. Mutatjuk, miket TILOS kihagyni a takarítási rutinból.

1. Kilincsek

Jó esetben a kilincset senki sem felejti el néha-néha lefertőtleníteni, ám a betegségek időszakában nem lehet ezt túlzásba vinni. Mivel naponta többször is megfogjuk koszos kézzel ezeket, minden nap érdemes áttörölni őket, hogy biztosra menjünk.

2. Gombok

Nem, nem a kabátgombra gondoltunk (pedig azt is ajánlott néha lefertőtleníteni). A mikró, a mosogatógép, a mosógép és más gépek gombjait ideális esetben minden használat után át kell törölni – főleg vírusidőszakban.

3. Autó

Az autókról gyakran megfeledkezünk, pedig a kormány, a váltó és a kilincsek mindennapos használatnak vannak kitéve, ráadásul a napközbeni rohangálás közben fokozottan sok baktérium tapadhat meg rajtuk. Ne feledkezzünk meg a kesztyűtartó fogantyújáról és a műszerfal gombjainak áttörléséről sem!

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

4. Telefonok

Az emberek többsége akár órákon át bújja a telefonját, sőt, a legkülönbözőbb helyszíneken. Ebből adódik, hogy nem lehet elégszer fertőtleníteni a mobilunkat. Ha minden nap végén áttöröljük annak képernyőjét és gombjait, máris sokat tettünk egészségünk védelme érdekében.

5. Pénztárca, bankkártya és kulcsok

A pénztárcák, bankkártyák és kulcsok naponta többször vannak használatban, általában koszos kézzel vesszük őket elő, ezért a nap végén érdemes mindet áttörölni egy fertőtlenítő kendővel.

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

6. Kulacs

Szerencsére egyre többen használnak kulacsot a fenntarthatóság jegyében, ám azok fertőtlenítéséről már hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Nem csak azt a részét kell alaposan átmosni, amit a szánkhoz veszünk, hanem a falát is, mivel gyakran fogjuk meg azt piszkos kézzel.

7. Kuka

A szemetes tisztán tartásának fontosságát sem kell részletezni, ám a hangsúly itt nem a kuka belsején van, hanem annak külső részén, amivel érintkezünk. Akár pedálja, akár csak szimpla fedele van, hetente minimum egyszer fertőtlenítsük át a területet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin