Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél

A gyerek mindig hazahoz mindenféle betegséget a suliból? Szeretnél extra óvatos lenni a járványok időszakában? Akkor ezeket a gyakran elfeledett, ám igencsak érintett területeket se felejtsd ki a takarítási rutinból!

Ötletládához ad!

Nem lehetünk túl óvatosak, ha baktériumokról és fertőzésekről van szó. Különösen manapság extrán fontos az alapos fertőtlenítés otthonunkban, főleg a gyakran használt területeken. Pedig nagyon sokszor épp ezek maradnak ki a sorból. Mutatjuk, miket TILOS kihagyni a takarítási rutinból.

1. Kilincsek

Jó esetben a kilincset senki sem felejti el néha-néha lefertőtleníteni, ám a betegségek időszakában nem lehet ezt túlzásba vinni. Mivel naponta többször is megfogjuk koszos kézzel ezeket, minden nap érdemes áttörölni őket, hogy biztosra menjünk.

2. Gombok

Nem, nem a kabátgombra gondoltunk (pedig azt is ajánlott néha lefertőtleníteni). A mikró, a mosogatógép, a mosógép és más gépek gombjait ideális esetben minden használat után át kell törölni – főleg vírusidőszakban.

3. Autó

Az autókról gyakran megfeledkezünk, pedig a kormány, a váltó és a kilincsek mindennapos használatnak vannak kitéve, ráadásul a napközbeni rohangálás közben fokozottan sok baktérium tapadhat meg rajtuk. Ne feledkezzünk meg a kesztyűtartó fogantyújáról és a műszerfal gombjainak áttörléséről sem!

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

4. Telefonok

Az emberek többsége akár órákon át bújja a telefonját, sőt, a legkülönbözőbb helyszíneken. Ebből adódik, hogy nem lehet elégszer fertőtleníteni a mobilunkat. Ha minden nap végén áttöröljük annak képernyőjét és gombjait, máris sokat tettünk egészségünk védelme érdekében.

5. Pénztárca, bankkártya és kulcsok

A pénztárcák, bankkártyák és kulcsok naponta többször vannak használatban, általában koszos kézzel vesszük őket elő, ezért a nap végén érdemes mindet áttörölni egy fertőtlenítő kendővel.

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

6. Kulacs

Szerencsére egyre többen használnak kulacsot a fenntarthatóság jegyében, ám azok fertőtlenítéséről már hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Nem csak azt a részét kell alaposan átmosni, amit a szánkhoz veszünk, hanem a falát is, mivel gyakran fogjuk meg azt piszkos kézzel.

7. Kuka

A szemetes tisztán tartásának fontosságát sem kell részletezni, ám a hangsúly itt nem a kuka belsején van, hanem annak külső részén, amivel érintkezünk. Akár pedálja, akár csak szimpla fedele van, hetente minimum egyszer fertőtlenítsük át a területet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin