Forrás: Getty

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél

Nem lehetünk túl óvatosak, ha baktériumokról és fertőzésekről van szó. Különösen manapság extrán fontos az alapos fertőtlenítés otthonunkban, főleg a gyakran használt területeken. Pedig nagyon sokszor épp ezek maradnak ki a sorból. Mutatjuk, miket TILOS kihagyni a takarítási rutinból.

1. Kilincsek

Jó esetben a kilincset senki sem felejti el néha-néha lefertőtleníteni, ám a betegségek időszakában nem lehet ezt túlzásba vinni. Mivel naponta többször is megfogjuk koszos kézzel ezeket, minden nap érdemes áttörölni őket, hogy biztosra menjünk.

2. Gombok

Nem, nem a kabátgombra gondoltunk (pedig azt is ajánlott néha lefertőtleníteni). A mikró, a mosogatógép, a mosógép és más gépek gombjait ideális esetben minden használat után át kell törölni – főleg vírusidőszakban.

3. Autó

Az autókról gyakran megfeledkezünk, pedig a kormány, a váltó és a kilincsek mindennapos használatnak vannak kitéve, ráadásul a napközbeni rohangálás közben fokozottan sok baktérium tapadhat meg rajtuk. Ne feledkezzünk meg a kesztyűtartó fogantyújáról és a műszerfal gombjainak áttörléséről sem!

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

4. Telefonok

Az emberek többsége akár órákon át bújja a telefonját, sőt, a legkülönbözőbb helyszíneken. Ebből adódik, hogy nem lehet elégszer fertőtleníteni a mobilunkat. Ha minden nap végén áttöröljük annak képernyőjét és gombjait, máris sokat tettünk egészségünk védelme érdekében.

5. Pénztárca, bankkártya és kulcsok

A pénztárcák, bankkártyák és kulcsok naponta többször vannak használatban, általában koszos kézzel vesszük őket elő, ezért a nap végén érdemes mindet áttörölni egy fertőtlenítő kendővel.

Ezeket se felejtsd el fertőtleníteni, ha tiszta, egészséges otthont szeretnél
Forrás: Getty

6. Kulacs

Szerencsére egyre többen használnak kulacsot a fenntarthatóság jegyében, ám azok fertőtlenítéséről már hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Nem csak azt a részét kell alaposan átmosni, amit a szánkhoz veszünk, hanem a falát is, mivel gyakran fogjuk meg azt piszkos kézzel.

7. Kuka

A szemetes tisztán tartásának fontosságát sem kell részletezni, ám a hangsúly itt nem a kuka belsején van, hanem annak külső részén, amivel érintkezünk. Akár pedálja, akár csak szimpla fedele van, hetente minimum egyszer fertőtlenítsük át a területet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.