Forrás: Getty

Ez az ideális szín a konyhába – Mikor indulsz a festékboltba?

A konyhában nemcsak sütünk és főzünk, hanem ott beszélgetünk, nevetünk, ott éljük az életünk egy részét, hiszen a legtöbb otthonnak ez a helyiség a szíve. Annak érdekében, hogy ténylegesen jól érezzük magunkat itt, hangulatossá kell varázsolni, ebben pedig nagy szerepe van a fal-, a csempe- és a bútorszínnek. Az alábbiakban megosztjuk veled, hogy melyik a legjobb árnyalat ide.

A zöld szín jótékony hatásai

A zöldnek számos pozitív tulajdonsága van, hiszen nyugtat, csökkenti a stressz-szintet és a vérnyomást is. Épp ezért nemcsak a konyhában bizonyul jó választásnak, hanem a nappaliban is. A zöldnek azonban van még egy pozitív hatása (ahogy a kéknek és a lilának is): csökkenti az étvágyat. A narancssárga, a piros és a barna azonban épp ellenkező hatással van.

Melyik zöld a megfelelő?

Rengeteg különböző árnyalata van a zöldnek, ennek ellenére viszonylag könnyű megtalálni a megfelelőt: azt választd, amelyik a legjobban tetszik.

Ezen kívül ajánlott a szoba nagyságát is figyelembe venni: a kisebb konyhákba tökéletesen passzolnak a világos és pasztell zöldek, mint például a zsálya vagy a menta, ugyanis ezek optikailag tágítják a teret.

Egy nagy konyha esetén, ami világos is egyben, nyugodtan választhatsz erőteljesebb zöld árnyalatokat, mint például az olíva- vagy hárszöldet.

Mi illik a zöldhöz?

A természetes árnyalatok mindig jó választásnak bizonyulnak a zöld mellé, azaz a fehér, a krém vagy a világos fa. Ha azonban ennél merészebb vagy, akkor nyugodtan kombináld intenzívebb árnyalatokkal, például egy erős sárgával. Utóbbi az optimizmust szimbolizálja, és illik a világosabb és az erőteljesebb zöld árnyaltokhoz is. A zöldek és a barnák párosítása is jó ötlet, ha egy nyugtató hatású és természetes légkörre vágysz.

Inspirálódj az alábbi gyűjteményből:

https://www.instagram.com/p/Cbpp99Ps_Ok/
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.