Forrás: Getty

Ez a szőnyegforma lesz a legtrendibb 2022-ben

Számos formában, színben és anyagban készülnek szőnyegek, melyek minden teret hangulatosabbá és barátságosabbá varázsolnak. Természetesen ezeknél a lakástextileknél is folyamatosan változnak a trendek, ezért most eláruljuk, hogy 2022-ben milyen szőnyeget kell beszerezned, ha mindenféleképpen trendi szeretnél lenni.

2022 szőnyege…

Az idei év egyik legmenőbb szőnyege KEREK! Ezek a különleges formájú darabok kényelmet sugallnak, méghozzá nem csupán a négy falon belül, hanem azokon kívül is. Számos kerek kültéri szőnyeg kapható már, így a teraszon vagy az erkélyen sem kell lemondanunk erről a trendről. A színt tekintve minden megengedett: erős színek, visszafogott árnyalatok, érdekes minták… Egy biztos: mindenki megtalálja a lakása stílusához legjobban passzoló darabot.

A kerek szőnyegek sokoldalúak

A kerek darabokat sokféleképpen használhatók, és minden szobát kényelmesebbé varázsolnak. A Feng Shui szerint az íves formáknak köszönhetően sokkal jobban tudnak áramolni a pozitív energiák, így harmonikusabb lesz adott helyiség. Helyezzünk el egyet az olvasósarokban vagy az ágy előtt – a kerek szőnyegek egy kis pluszt visznek a szobába.

Kerek formák a kényelemért

A konyhában és az étkezőben is tökéletesen mutatnak ezek a darabok, hiszen barátságosabbá varázsolják a szobát. Az egyenes formájú bútorok mellé is bátran helyezzünk kerek szőnyegeket, hiszen ezek tompítják előbbiek szigorúságát, így kellemesebb hangulatot teremtenek.

Kültérre csak strapabírót!

Ahogy már fentebb is írtuk, kint is fantasztikusan mutatnak ezek a darabok. Mindössze a szőnyeg anyagát kell alaposan megválasztanunk, nehogy rövid időn belül tönkretegyék azt a napsugarak vagy az eső. Kintre speciális anyagokat ajánlanak a szakértők: szizált, kókuszt, bambuszalapanyagút vagy a szintetikus polipropilén szőnyeget. Annak ellenére, hogy ezek jól reagálnak az időjárási viszonyokra, továbbá por- és nedvességállók, nem csúsznak, gyorsan száradnak, könnyen tisztántarthatók és még az UV-sugarak sem tesznek kárt bennük, télen egy száraz és védett helyen tárold őket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.