Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?

Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?

Építkezés előtt állsz? Nem tudod eldönteni, hogy előnyödre vagy hátrányodra válna pince kialakítása? Segítünk!

Ötletládához ad!

Építkezéskor a legtöbb emberben felmerül a gondolat, hogy vajon megérné-e pincét kialakítani. Mint minden helyiségnek, a pincének is vannak előnyös és kevésbé előnyös, sőt, hátrányos tulajdonságai is. Hoztunk egy listát érvekről és ellenérvekről, hogy megkönnyítsük számodra a döntést.

Érvek a pince mellett:

  • Lehetőség dolgozószoba kialakítására

Sokan nehezen találják a helyüket a home office világában, hiszen az otthonok életterei nem munkára lettek szabva. Ha sokat dolgozol otthonról, egy kicsi alapterületű pince kialakítása is segítségedre lehet az ideális munka környezet kialakítására.

  • „Lakosztály” a gyerekeknek

Ahogy cseperednek a gyerekek, egyre nagyobb igényük lesz a saját, „szülőmentes” élettérre, ahol nem kell a felnőttek napirendjéhez alkalmazkodniuk. A pince pont kielégítheti ezt a vágyukat, hiszen ott nyugodtan vihorászhatnak hajnalig a barátokkal is, a szülőknek pedig nem kell lemondaniuk a pihentető alvásról.

Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?
Forrás: Getty
  • Tárolóhely

Szeretnéd a lakóteret minél letisztultabban tartani, nem pedig szekrényekkel túlzsúfolni? Akkor dönts a pince mellett, amit tárolóvá alakítasz ki! Külön részt lehet szánhatsz benne az élelmiszereknek és a ruhának, és saját területet kaphatnak a szezonális vagy nem mindennap használatos tárgyak is.

  • Plusz tér lehetősége

A pincében nem csak az előbb felsorolt, praktikus felhasználási módjai lehetnek, nyugodtan szabadon engedhetjük a fantáziánk, és ha a pénztárcánk engedi, valami különlegest is kialakíthatunk ott. Például bárt, moziszobát, konditermet stb.

Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?
Forrás: Getty

Érvek a pince ellen:

  • Drága

Az építkezés tervezésekor az anyagiaktól sem tekinthetünk el, a pince kialakítása pedig komoly plusz költségekkel jár. Már maga a kialakítása is igencsak pénztárca terhelő, de az igazi költségek a szigeteléskor, burkoláskor, valamint a világítás kialakításakor merülnek fel.

  • Kevés természetes fény

A pince egyik legnagyobb hátránya, hogy kevés természetes fény jut be, ezért csökkentheti a produktivitásunkat, ronthatja a kedvünket. A megfelelő világítás kialakítása pedig nem kicsi feladat.

  • Nehéz fűteni

A pince másik legnagyobb hátránya, hogy hideg és felfűteni is nehéz. Hiába a jó szigetelés, ez télen komolyan megterhelheti a rezsit. Ebből viszont előny is fakad, hiszen nyáron szuper lehetőséget biztosít hűsölésre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin