Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?

Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?

Építkezés előtt állsz? Nem tudod eldönteni, hogy előnyödre vagy hátrányodra válna pince kialakítása? Segítünk!

Ötletládához ad!

Építkezéskor a legtöbb emberben felmerül a gondolat, hogy vajon megérné-e pincét kialakítani. Mint minden helyiségnek, a pincének is vannak előnyös és kevésbé előnyös, sőt, hátrányos tulajdonságai is. Hoztunk egy listát érvekről és ellenérvekről, hogy megkönnyítsük számodra a döntést.

Érvek a pince mellett:

  • Lehetőség dolgozószoba kialakítására

Sokan nehezen találják a helyüket a home office világában, hiszen az otthonok életterei nem munkára lettek szabva. Ha sokat dolgozol otthonról, egy kicsi alapterületű pince kialakítása is segítségedre lehet az ideális munka környezet kialakítására.

  • „Lakosztály” a gyerekeknek

Ahogy cseperednek a gyerekek, egyre nagyobb igényük lesz a saját, „szülőmentes” élettérre, ahol nem kell a felnőttek napirendjéhez alkalmazkodniuk. A pince pont kielégítheti ezt a vágyukat, hiszen ott nyugodtan vihorászhatnak hajnalig a barátokkal is, a szülőknek pedig nem kell lemondaniuk a pihentető alvásról.

Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?
Forrás: Getty
  • Tárolóhely

Szeretnéd a lakóteret minél letisztultabban tartani, nem pedig szekrényekkel túlzsúfolni? Akkor dönts a pince mellett, amit tárolóvá alakítasz ki! Külön részt lehet szánhatsz benne az élelmiszereknek és a ruhának, és saját területet kaphatnak a szezonális vagy nem mindennap használatos tárgyak is.

  • Plusz tér lehetősége

A pincében nem csak az előbb felsorolt, praktikus felhasználási módjai lehetnek, nyugodtan szabadon engedhetjük a fantáziánk, és ha a pénztárcánk engedi, valami különlegest is kialakíthatunk ott. Például bárt, moziszobát, konditermet stb.

Érvek és ellenérvek a pince mellett – Vajon megéri pince kialakítása mellett dönteni?
Forrás: Getty

Érvek a pince ellen:

  • Drága

Az építkezés tervezésekor az anyagiaktól sem tekinthetünk el, a pince kialakítása pedig komoly plusz költségekkel jár. Már maga a kialakítása is igencsak pénztárca terhelő, de az igazi költségek a szigeteléskor, burkoláskor, valamint a világítás kialakításakor merülnek fel.

  • Kevés természetes fény

A pince egyik legnagyobb hátránya, hogy kevés természetes fény jut be, ezért csökkentheti a produktivitásunkat, ronthatja a kedvünket. A megfelelő világítás kialakítása pedig nem kicsi feladat.

  • Nehéz fűteni

A pince másik legnagyobb hátránya, hogy hideg és felfűteni is nehéz. Hiába a jó szigetelés, ez télen komolyan megterhelheti a rezsit. Ebből viszont előny is fakad, hiszen nyáron szuper lehetőséget biztosít hűsölésre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Csodálatosan szép lépcső dekorációs ötletek karácsonyra – Lesd el a profik trükkjeit!

Az amerikai karácsonyi filmekben szebbnél szebb lépcsőket láthatunk, amik óriásit dobnak a feldíszített lakás ünnepi hangulatán. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a mi otthonunkban is van benti lépcső, akkor használjuk ki a lehetőségeit. Legyen mindenhol karácsony!

Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin