Egyedi és helytakarékos: kipróbált és bevált trükkök Gulyás Zsuzsi lakberendezőtől

Egyedi és helytakarékos: kipróbált és bevált trükkök Gulyás Zsuzsi lakberendezőtől

Amikor Gulyás Zsuzsi lakberendező férjével közös otthonát tervezte, két dologban volt biztos: nem akarja egész életét pakolással tölteni, és azt szeretné, ha a jól megtervezett tárolóbútorok stílusosak és odaillőek lennének. Ezeket sikerült is megvalósítania – elárulja nekünk, hogyan.

Ötletládához ad!

Előszobaszekrény

A kis előszoba feladatai közé tartozott a víz- és gázóra, a létra és más eszközök, meg a cipők befogadása. Hogy ez egységes képet mutasson, és ne vegyen el nagyon sok helyet, megszületett az ötlet: a lekerekített forma elkészítése ugyan nem volt egyszerű, de a bútor így nem nyúlik be a térbe. Egy zsákvászon bevonat még extrábbá teheti a darabot.

Egyedi és helytakarékos: kipróbált és bevált trükkök Gulyás Zsuzsi lakberendezőtől

Gombhoz a kabátot

Az étkező-dolgozó funkcióknak egyaránt helyet adó szoba egyik falát teljesen elfoglalja egy hatalmas beépített szekrény. A házaspár nagyjából teljes ruhatárát elnyelő darab története a „gombhoz a kabátot” tipikus esete. A Japánban töltött két év után Zsuzsi szívesen választott volna az ottani tolóajtókat idéző rizspapír ajtókat. Ahogy a kívánság megfogalmazódott, meglett a megoldás is: az interneten talált, olcsón beszerzett ajtók éppen a szoba méretéhez illeszkedtek, az asztalosnak csak a korpuszt kellett elkészítenie.

Egyedi és helytakarékos: kipróbált és bevált trükkök Gulyás Zsuzsi lakberendezőtől

Hatalmas fiókok

A tervező nagyon határozott volt a funkció kérdésében. Tanácsa szerint derékmagasságnál lejjebb csak fiók legyen a konyhaszekrényben, hogy átláthatóbb és elérhetőbb legyen minden. A szokott evőeszköz-káoszt azzal oldotta meg, hogy egy hatalmas, de nem túl mély fiókot kért a bútorasztalostól, így nem kell a különböző fiókok között keresgélni az eszközöket.

Egyedi és helytakarékos: kipróbált és bevált trükkök Gulyás Zsuzsi lakberendezőtől

Helytakarékos felső szekrény

Zsuzsi az ötvenes évekből leste el azt a trükköt, amivel megtarthatja a konyhai felső szekrényeket anélkül, hogy azok agyonnyomnák a teret, és csökkentenék a munkára használható helyet. A különleges, döntött frontú elemek elhúzható ajtóval készültek, és biztosítják, hogy senki ne verje be a fejét mosogatás közben. Nem beszélve arról, hogy a szög váltása feldobja a front síkját.

Egyedi és helytakarékos: kipróbált és bevált trükkök Gulyás Zsuzsi lakberendezőtől

Gulyás Zsuzsi lakásának többi káprázatos részletét is megmutatta nekünk. További izgalmas tartalmakkal együtt keresd az Otthonok&Megoldások magazin nyári lapszámában.

Egyedi és helytakarékos: kipróbált és bevált trükkök Gulyás Zsuzsi lakberendezőtől

Fotók: Bánkuti Béla

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Tipp A profik szerint ez az 5 meglepő dekortrend fogja uralni idén az ünnepeket

Az utóbbi pár év lakberendezési trendjeit nagy mértékben befolyásolta a minimalizmus, a természetközeliség és a fenntarthatóság. Ezek az irányok pedig az ünnepek során is középpontban voltak. Azonban a profik szerint megcsapott minket a változás szele, és a nagyon letisztult és nagyon természetes karácsony trendje leáldozóban van. Lássuk, idén milyen divatos dekorációkra számíthatunk:

Tipp A karácsonyi listák listája – Készülj rendezetten a stresszmentes ünnepek érdekében

Igen, jól olvastad, ebben a cikkben egy listát hoztunk a készítendő karácsonyi listákról. Miért? Mert a karácsonyra sosem lehet eleget készülni. És most nem a hatfogásos menükről és drága ajándékokról beszélünk, hanem mindennek a megtervezéséről. A listák általi tervezés a stresszmentes ünnepek kulcsa, listákkal garantáltan mindennel időben végzünk. Nézzük is, milyen listákat érdemes készíteni karácsonyra készülődve.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin