Forrás: Getty

Dolgozószoba ötletek: így hangold össze a tárolást és a dekorációt otthoni munkateredben

Dolgozószoba ötletek dekorációra

  • Motivációs szövegek

A profik mindig a minimális dolgozószoba dekorra esküsznek, amely nem vonja el a figyelmet a munkáról, mégis motiválóan hat. Erre a célra egyértelműen a motivációs szövegek, táblák vagy képek a legalkalmasabbak.

  • Természetközeli dekoráció

A természet nem csak cserepes növények formájában jelenhet meg, hanem a különféle textíliákon is. A természetközeliség bizonyítottan nyugtató és ösztönző hatású, ezért érdemes természetes anyagokkal körülvenni magunkat – például fonott kosárral, agyag vázával vagy lenvászon székhuzattal.

  • Cserepes növények

Mi idézné jobban a természetet, ha nem maga természet? A legjobb dekoráció minden irodába és dolgozószobába egy (vagy több) cserepes növény, hiszen azok nem vonják el a figyelmet, de tisztítják a levegőt és javítják a szoba hangulatát.

  • Kényelmes fotel

Praktikus dekorációnak számít egy kényelmes fotel, amelybe át tudunk ülni kinyújtani a hátunkat, vagy pihenni 5 percet két feladat elvégzése között. Olyat válasszunk, ami kifejezetten mutatós, hiszen így még kedvesebb lesz használata.

Dolgozószoba ötletek tárolásra

  • Tárolós falitábla

Egyre több bútorboltban kapható tárolókkal rendelkező falitábla. Nem véletlenül egyre népszerűbb megoldás, hiszen szuper praktikus, hogy a falon, egy táblán tarthatunk minden kiegészítőt, ami csak kellhet, így nem az asztalon foglalják a helyet.

  • Sokfiókos szekrény

Ha könnyen rendszerezhető tárolásról van szó, egyértelműen a fiók jöhet szóba. Egy dolgozószobában pedig nincs olyan, hogy túl sok fiók, ezért keressünk kifejezetten sok fiókos tárolószekrényt, amelyben könnyű lesz kategóriák szerint tárolni a papírokat.

  • Tárolódobozos szekrény

Ha nem csak papírokat kell tárolnunk, hanem nagyobb tárgyakat is, akkor a fióknál sokkal praktikusabb megoldás a tárolódobozos szekrény. Ezt szintén könnyű rendszerezetten tartani, főleg, ha a dobozok kiválasztásakor különböző színekre voksolunk, amelyek az egyes kategóriákat jelölik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.