Dolgozószoba ötletek: így hangold össze a tárolást és a dekorációt otthoni munkateredben

Dolgozószoba ötletek: így hangold össze a tárolást és a dekorációt otthoni munkateredben

Az állandasulni látszó home office miatt úgy döntöttél, hogy az egyik szobát végérvényesen dolgozószobává alakítod? Szuper ötlet, hiszen a dolgozószoba jelentősen növeli a produktivitást az otthon végzett munka közben, ráadásul kényelmesen tudunk mindent rendszerezetten és naprakészen tartani a munkánkhoz. Összegyűjtöttük az Instagramról a legjobb dolgozószoba ötletek sorát, melyeket hasznos megfogadni otthoni munkaterünk kialakításakor.

Ötletládához ad!

Dolgozószoba ötletek dekorációra

  • Motivációs szövegek

A profik mindig a minimális dolgozószoba dekorra esküsznek, amely nem vonja el a figyelmet a munkáról, mégis motiválóan hat. Erre a célra egyértelműen a motivációs szövegek, táblák vagy képek a legalkalmasabbak.

  • Természetközeli dekoráció

A természet nem csak cserepes növények formájában jelenhet meg, hanem a különféle textíliákon is. A természetközeliség bizonyítottan nyugtató és ösztönző hatású, ezért érdemes természetes anyagokkal körülvenni magunkat – például fonott kosárral, agyag vázával vagy lenvászon székhuzattal.

  • Cserepes növények

Mi idézné jobban a természetet, ha nem maga természet? A legjobb dekoráció minden irodába és dolgozószobába egy (vagy több) cserepes növény, hiszen azok nem vonják el a figyelmet, de tisztítják a levegőt és javítják a szoba hangulatát.

  • Kényelmes fotel

Praktikus dekorációnak számít egy kényelmes fotel, amelybe át tudunk ülni kinyújtani a hátunkat, vagy pihenni 5 percet két feladat elvégzése között. Olyat válasszunk, ami kifejezetten mutatós, hiszen így még kedvesebb lesz használata.

Dolgozószoba ötletek tárolásra

  • Tárolós falitábla

Egyre több bútorboltban kapható tárolókkal rendelkező falitábla. Nem véletlenül egyre népszerűbb megoldás, hiszen szuper praktikus, hogy a falon, egy táblán tarthatunk minden kiegészítőt, ami csak kellhet, így nem az asztalon foglalják a helyet.

  • Sokfiókos szekrény

Ha könnyen rendszerezhető tárolásról van szó, egyértelműen a fiók jöhet szóba. Egy dolgozószobában pedig nincs olyan, hogy túl sok fiók, ezért keressünk kifejezetten sok fiókos tárolószekrényt, amelyben könnyű lesz kategóriák szerint tárolni a papírokat.

  • Tárolódobozos szekrény

Ha nem csak papírokat kell tárolnunk, hanem nagyobb tárgyakat is, akkor a fióknál sokkal praktikusabb megoldás a tárolódobozos szekrény. Ezt szintén könnyű rendszerezetten tartani, főleg, ha a dobozok kiválasztásakor különböző színekre voksolunk, amelyek az egyes kategóriákat jelölik.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin