Dolgozószoba ötletek: így hangold össze a tárolást és a dekorációt otthoni munkateredben

Dolgozószoba ötletek: így hangold össze a tárolást és a dekorációt otthoni munkateredben

Az állandasulni látszó home office miatt úgy döntöttél, hogy az egyik szobát végérvényesen dolgozószobává alakítod? Szuper ötlet, hiszen a dolgozószoba jelentősen növeli a produktivitást az otthon végzett munka közben, ráadásul kényelmesen tudunk mindent rendszerezetten és naprakészen tartani a munkánkhoz. Összegyűjtöttük az Instagramról a legjobb dolgozószoba ötletek sorát, melyeket hasznos megfogadni otthoni munkaterünk kialakításakor.

Ötletládához ad!

Dolgozószoba ötletek dekorációra

  • Motivációs szövegek

A profik mindig a minimális dolgozószoba dekorra esküsznek, amely nem vonja el a figyelmet a munkáról, mégis motiválóan hat. Erre a célra egyértelműen a motivációs szövegek, táblák vagy képek a legalkalmasabbak.

  • Természetközeli dekoráció

A természet nem csak cserepes növények formájában jelenhet meg, hanem a különféle textíliákon is. A természetközeliség bizonyítottan nyugtató és ösztönző hatású, ezért érdemes természetes anyagokkal körülvenni magunkat – például fonott kosárral, agyag vázával vagy lenvászon székhuzattal.

  • Cserepes növények

Mi idézné jobban a természetet, ha nem maga természet? A legjobb dekoráció minden irodába és dolgozószobába egy (vagy több) cserepes növény, hiszen azok nem vonják el a figyelmet, de tisztítják a levegőt és javítják a szoba hangulatát.

  • Kényelmes fotel

Praktikus dekorációnak számít egy kényelmes fotel, amelybe át tudunk ülni kinyújtani a hátunkat, vagy pihenni 5 percet két feladat elvégzése között. Olyat válasszunk, ami kifejezetten mutatós, hiszen így még kedvesebb lesz használata.

Dolgozószoba ötletek tárolásra

  • Tárolós falitábla

Egyre több bútorboltban kapható tárolókkal rendelkező falitábla. Nem véletlenül egyre népszerűbb megoldás, hiszen szuper praktikus, hogy a falon, egy táblán tarthatunk minden kiegészítőt, ami csak kellhet, így nem az asztalon foglalják a helyet.

  • Sokfiókos szekrény

Ha könnyen rendszerezhető tárolásról van szó, egyértelműen a fiók jöhet szóba. Egy dolgozószobában pedig nincs olyan, hogy túl sok fiók, ezért keressünk kifejezetten sok fiókos tárolószekrényt, amelyben könnyű lesz kategóriák szerint tárolni a papírokat.

  • Tárolódobozos szekrény

Ha nem csak papírokat kell tárolnunk, hanem nagyobb tárgyakat is, akkor a fióknál sokkal praktikusabb megoldás a tárolódobozos szekrény. Ezt szintén könnyű rendszerezetten tartani, főleg, ha a dobozok kiválasztásakor különböző színekre voksolunk, amelyek az egyes kategóriákat jelölik.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin