Forrás: Getty

Dezodor-hack: a 4 legjobb trükk a dezodorfolt eltávolítására

A nyári melegben a dezodor a legjobb barátunk, azonban gyorsan az ellenségünkké válhat, ha foltokat hagy a kedvenc ruhánkon. Ennek oka, hogy a dezodorok sok esetben olyan alumíniumsókat tartalmaznak, amelyek reakcióba lépnek a mosószerben található tenzidekkel, aminek következtében sárga vagy fehér foltokat hagynak. Szerencsére vannak azonban olyan trükkök, amelyeknek köszönhetően eltüntethetők ezek a foltok. Az alábbiakban bemutatjuk a 4 leghatékonyabbat.

Citromsav

Ehhez a trükkhöz mindössze össze kell keverned 2 evőkanál citromsavat 1 liter langyos vízzel. Utóbbiba áztasd be a foltos ruhadarabot, várj egy éjszakát, majd másnap mosd ki a mosógépben. Kényes anyagok esetén azonban légy óvatos, ugyanis a sav kárt tehet bennük, a fekete színt pedig kifakíthatja. Ezt a trükköt épp ezért csak fehér, illetve világos ruhák esetén alkalmazd.

Marhaepeszappan

Az epeszappan egy igazi csodaszer, ami még a vért is könnyedén eltávolítja, a dezodorfolt pedig meg sem kottyan neki. Csak nedvesítsd be az adott ruhadarabot langyos vízzel, majd alaposan dörzsöld be a foltot a szappannal. Ezután várj kb. 30 percet, majd mehet a mosógépbe. Annyiszor ismételd meg ezt a folyamatot, ameddig teljesen el nem tűnik a folt.

Műfogsortisztító

Ha ezt a praktikát szeretnéd kipróbálni, akkor szükséged lesz 2 műfogsortisztító pezsgőtablettára. Dobd bele őket fél liter langyos vízbe. Ha feloldódtak, akkor 30 percre áztasd bele az oldatba az érintett ruhadarabot, majd az idő lejárta után mosd ki a gépben a szokásos módon.

Sütőpor

A sütőpor nagyon gyakran segítségünkre van a háztartásban – többek közt a dezodorfoltok eltüntetésénél is. Ehhez készíts egy kenhető masszát sütőporból és vízből, majd alaposan dörzsöld be vele az érintett területet. 5-10 perc itt is a mosógép a végállomás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.