Dezodor-hack: a 4 legjobb trükk a dezodorfolt eltávolítására

Dezodor-hack: a 4 legjobb trükk a dezodorfolt eltávolítására

Nincs nyár dezodor nélkül! A dezodorok okozta foltokra ellenben senkinek sincs szüksége – mégis mindannyian ismerjük ezt a problémát. Az alábbi trükköknek hála azonban könnyedén el tudod azokat tüntetni.

Ötletládához ad!

A nyári melegben a dezodor a legjobb barátunk, azonban gyorsan az ellenségünkké válhat, ha foltokat hagy a kedvenc ruhánkon. Ennek oka, hogy a dezodorok sok esetben olyan alumíniumsókat tartalmaznak, amelyek reakcióba lépnek a mosószerben található tenzidekkel, aminek következtében sárga vagy fehér foltokat hagynak. Szerencsére vannak azonban olyan trükkök, amelyeknek köszönhetően eltüntethetők ezek a foltok. Az alábbiakban bemutatjuk a 4 leghatékonyabbat.

Citromsav

Ehhez a trükkhöz mindössze össze kell keverned 2 evőkanál citromsavat 1 liter langyos vízzel. Utóbbiba áztasd be a foltos ruhadarabot, várj egy éjszakát, majd másnap mosd ki a mosógépben. Kényes anyagok esetén azonban légy óvatos, ugyanis a sav kárt tehet bennük, a fekete színt pedig kifakíthatja. Ezt a trükköt épp ezért csak fehér, illetve világos ruhák esetén alkalmazd.

Marhaepeszappan

Az epeszappan egy igazi csodaszer, ami még a vért is könnyedén eltávolítja, a dezodorfolt pedig meg sem kottyan neki. Csak nedvesítsd be az adott ruhadarabot langyos vízzel, majd alaposan dörzsöld be a foltot a szappannal. Ezután várj kb. 30 percet, majd mehet a mosógépbe. Annyiszor ismételd meg ezt a folyamatot, ameddig teljesen el nem tűnik a folt.

Műfogsortisztító

Ha ezt a praktikát szeretnéd kipróbálni, akkor szükséged lesz 2 műfogsortisztító pezsgőtablettára. Dobd bele őket fél liter langyos vízbe. Ha feloldódtak, akkor 30 percre áztasd bele az oldatba az érintett ruhadarabot, majd az idő lejárta után mosd ki a gépben a szokásos módon.

Sütőpor

A sütőpor nagyon gyakran segítségünkre van a háztartásban – többek közt a dezodorfoltok eltüntetésénél is. Ehhez készíts egy kenhető masszát sütőporból és vízből, majd alaposan dörzsöld be vele az érintett területet. 5-10 perc itt is a mosógép a végállomás.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin