Detoxra fel! Ezektől a tárgyaktól válj meg 2022 elején

Detoxra fel! Ezektől a tárgyaktól válj meg 2022 elején

Egy új év mindig egy új kezdet is. Ilyenkor különféle fogadalmakat teszünk, melyeket azonban a legtöbb esetben már februárban nem tartunk be. Mi épp ezért inkább azt javasoljuk, hogy ne ezekre fordítsuk az energiánkat, hanem inkább minden erőnkkel azon legyünk, hogy megváljunk a régi terhektől. Ezeket gyűjtöttük össze a cikkben.

Ötletládához ad!

Konyha

Nyugodtan lessünk be a konyhaszekrénybe, ahol biztosan találunk olyan tárgyakat, gépeket és eszközöket, melyekhez évek óta nem nyúltunk. Ezek mind csak a helyet foglalják, és sok esetben megnehezítik a rendrakást is. Ez igaz a hűtőszekrényre is, hiszen a polcok hátsó része is zömében olyan élelmiszerekkel van tele, melyek létezéséről már nem is tudunk. A következő tárgyakra koncentráljunk: nem használt háztartási gépek, tönkrement vagy hiányos konyhai kiegészítők, lejárt élelmiszerek.

Nappali

Sok esetben a nappali is tele van lommal, sőt mi több, valószínűleg nincs olyan lakás, ahol ne lenne legalább egy olyan fiók, amiben csak használaton kívüli, „jó lesz ez még valamire” tárgyak hevernek. Ez a fiók pedig zömében a nappaliban található, benne a következő dolgokkal: régi, nem működő elektronikai készülékek, régi telefontöltők, kábelek… A nappaliban ezeken kívül gyakran megbújnak régi magazinok, törött vagy tönkrement dekorációk, elszáradt növények… Ezektől minél előbb váljunk meg!

Hálószoba

A hálóban fokozottan kell figyelnünk a rendre, hiszen káoszban nem lehet nyugodtan pihenni és kikapcsolódni, aminek következtében az alvásunk minősége jelentősen romlik. A rendetlenséghez pedig az olyan használatlan tárgyak és eszközök is hozzájárulnak, melyektől már rég meg kellett volna válnunk. Nézzük át a ruhatárunkat, és adományozzunk el minden olyan darabot, amit legalább egy éve nem hordtunk vagy már nem tetszenek. Szintén intsünk búcsút az olyan zokniknak, amiknek eltűnt a párja, de ez érvényes a kesztyűkre és kiegészítőkre is. Az üres cipősdobozokat is nyugodtan dobjuk ki a papírszemétbe.

Többi helyiség

Természetesen a fürdőben is számos olyan tárgy és eszköz bújhat meg, amire már nincs szükségünk, csak a helyet foglalják. A gyógyszeres szekrényt is nézzük át alaposan, de a lejárt fényvédőkrémekről se feledkezzünk meg, hiszen 2 év után ezek már nem biztosítanak 100%-os védelmet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin