Detoxra fel! Ezektől a tárgyaktól válj meg 2022 elején

Detoxra fel! Ezektől a tárgyaktól válj meg 2022 elején

Egy új év mindig egy új kezdet is. Ilyenkor különféle fogadalmakat teszünk, melyeket azonban a legtöbb esetben már februárban nem tartunk be. Mi épp ezért inkább azt javasoljuk, hogy ne ezekre fordítsuk az energiánkat, hanem inkább minden erőnkkel azon legyünk, hogy megváljunk a régi terhektől. Ezeket gyűjtöttük össze a cikkben.

Ötletládához ad!

Konyha

Nyugodtan lessünk be a konyhaszekrénybe, ahol biztosan találunk olyan tárgyakat, gépeket és eszközöket, melyekhez évek óta nem nyúltunk. Ezek mind csak a helyet foglalják, és sok esetben megnehezítik a rendrakást is. Ez igaz a hűtőszekrényre is, hiszen a polcok hátsó része is zömében olyan élelmiszerekkel van tele, melyek létezéséről már nem is tudunk. A következő tárgyakra koncentráljunk: nem használt háztartási gépek, tönkrement vagy hiányos konyhai kiegészítők, lejárt élelmiszerek.

Nappali

Sok esetben a nappali is tele van lommal, sőt mi több, valószínűleg nincs olyan lakás, ahol ne lenne legalább egy olyan fiók, amiben csak használaton kívüli, „jó lesz ez még valamire” tárgyak hevernek. Ez a fiók pedig zömében a nappaliban található, benne a következő dolgokkal: régi, nem működő elektronikai készülékek, régi telefontöltők, kábelek… A nappaliban ezeken kívül gyakran megbújnak régi magazinok, törött vagy tönkrement dekorációk, elszáradt növények… Ezektől minél előbb váljunk meg!

Hálószoba

A hálóban fokozottan kell figyelnünk a rendre, hiszen káoszban nem lehet nyugodtan pihenni és kikapcsolódni, aminek következtében az alvásunk minősége jelentősen romlik. A rendetlenséghez pedig az olyan használatlan tárgyak és eszközök is hozzájárulnak, melyektől már rég meg kellett volna válnunk. Nézzük át a ruhatárunkat, és adományozzunk el minden olyan darabot, amit legalább egy éve nem hordtunk vagy már nem tetszenek. Szintén intsünk búcsút az olyan zokniknak, amiknek eltűnt a párja, de ez érvényes a kesztyűkre és kiegészítőkre is. Az üres cipősdobozokat is nyugodtan dobjuk ki a papírszemétbe.

Többi helyiség

Természetesen a fürdőben is számos olyan tárgy és eszköz bújhat meg, amire már nincs szükségünk, csak a helyet foglalják. A gyógyszeres szekrényt is nézzük át alaposan, de a lejárt fényvédőkrémekről se feledkezzünk meg, hiszen 2 év után ezek már nem biztosítanak 100%-os védelmet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin