Detoxra fel! Ezektől a tárgyaktól válj meg 2022 elején

Detoxra fel! Ezektől a tárgyaktól válj meg 2022 elején

Egy új év mindig egy új kezdet is. Ilyenkor különféle fogadalmakat teszünk, melyeket azonban a legtöbb esetben már februárban nem tartunk be. Mi épp ezért inkább azt javasoljuk, hogy ne ezekre fordítsuk az energiánkat, hanem inkább minden erőnkkel azon legyünk, hogy megváljunk a régi terhektől. Ezeket gyűjtöttük össze a cikkben.

Ötletládához ad!

Konyha

Nyugodtan lessünk be a konyhaszekrénybe, ahol biztosan találunk olyan tárgyakat, gépeket és eszközöket, melyekhez évek óta nem nyúltunk. Ezek mind csak a helyet foglalják, és sok esetben megnehezítik a rendrakást is. Ez igaz a hűtőszekrényre is, hiszen a polcok hátsó része is zömében olyan élelmiszerekkel van tele, melyek létezéséről már nem is tudunk. A következő tárgyakra koncentráljunk: nem használt háztartási gépek, tönkrement vagy hiányos konyhai kiegészítők, lejárt élelmiszerek.

Nappali

Sok esetben a nappali is tele van lommal, sőt mi több, valószínűleg nincs olyan lakás, ahol ne lenne legalább egy olyan fiók, amiben csak használaton kívüli, „jó lesz ez még valamire” tárgyak hevernek. Ez a fiók pedig zömében a nappaliban található, benne a következő dolgokkal: régi, nem működő elektronikai készülékek, régi telefontöltők, kábelek… A nappaliban ezeken kívül gyakran megbújnak régi magazinok, törött vagy tönkrement dekorációk, elszáradt növények… Ezektől minél előbb váljunk meg!

Hálószoba

A hálóban fokozottan kell figyelnünk a rendre, hiszen káoszban nem lehet nyugodtan pihenni és kikapcsolódni, aminek következtében az alvásunk minősége jelentősen romlik. A rendetlenséghez pedig az olyan használatlan tárgyak és eszközök is hozzájárulnak, melyektől már rég meg kellett volna válnunk. Nézzük át a ruhatárunkat, és adományozzunk el minden olyan darabot, amit legalább egy éve nem hordtunk vagy már nem tetszenek. Szintén intsünk búcsút az olyan zokniknak, amiknek eltűnt a párja, de ez érvényes a kesztyűkre és kiegészítőkre is. Az üres cipősdobozokat is nyugodtan dobjuk ki a papírszemétbe.

Többi helyiség

Természetesen a fürdőben is számos olyan tárgy és eszköz bújhat meg, amire már nincs szükségünk, csak a helyet foglalják. A gyógyszeres szekrényt is nézzük át alaposan, de a lejárt fényvédőkrémekről se feledkezzünk meg, hiszen 2 év után ezek már nem biztosítanak 100%-os védelmet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin