Forrás: Getty

Detoxra fel! Ezektől a tárgyaktól válj meg 2022 elején

Konyha

Nyugodtan lessünk be a konyhaszekrénybe, ahol biztosan találunk olyan tárgyakat, gépeket és eszközöket, melyekhez évek óta nem nyúltunk. Ezek mind csak a helyet foglalják, és sok esetben megnehezítik a rendrakást is. Ez igaz a hűtőszekrényre is, hiszen a polcok hátsó része is zömében olyan élelmiszerekkel van tele, melyek létezéséről már nem is tudunk. A következő tárgyakra koncentráljunk: nem használt háztartási gépek, tönkrement vagy hiányos konyhai kiegészítők, lejárt élelmiszerek.

Nappali

Sok esetben a nappali is tele van lommal, sőt mi több, valószínűleg nincs olyan lakás, ahol ne lenne legalább egy olyan fiók, amiben csak használaton kívüli, „jó lesz ez még valamire” tárgyak hevernek. Ez a fiók pedig zömében a nappaliban található, benne a következő dolgokkal: régi, nem működő elektronikai készülékek, régi telefontöltők, kábelek… A nappaliban ezeken kívül gyakran megbújnak régi magazinok, törött vagy tönkrement dekorációk, elszáradt növények… Ezektől minél előbb váljunk meg!

Hálószoba

A hálóban fokozottan kell figyelnünk a rendre, hiszen káoszban nem lehet nyugodtan pihenni és kikapcsolódni, aminek következtében az alvásunk minősége jelentősen romlik. A rendetlenséghez pedig az olyan használatlan tárgyak és eszközök is hozzájárulnak, melyektől már rég meg kellett volna válnunk. Nézzük át a ruhatárunkat, és adományozzunk el minden olyan darabot, amit legalább egy éve nem hordtunk vagy már nem tetszenek. Szintén intsünk búcsút az olyan zokniknak, amiknek eltűnt a párja, de ez érvényes a kesztyűkre és kiegészítőkre is. Az üres cipősdobozokat is nyugodtan dobjuk ki a papírszemétbe.

Többi helyiség

Természetesen a fürdőben is számos olyan tárgy és eszköz bújhat meg, amire már nincs szükségünk, csak a helyet foglalják. A gyógyszeres szekrényt is nézzük át alaposan, de a lejárt fényvédőkrémekről se feledkezzünk meg, hiszen 2 év után ezek már nem biztosítanak 100%-os védelmet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.