Büdös a kulacsod? Ezekkel a trükkökkel eltüntetheted a kellemetlen szagot

Büdös a kulacsod? Ezekkel a trükkökkel eltüntetheted a kellemetlen szagot

A kulacsok rendkívül praktikusak és környezetkímélők is egyben, így a legtöbb élethelyeztben jó választásnak bizonyulnak. Ennek ellenére nem hibátlanok, hiszen egy idő után kellemetlen szagok kezdenek áradni belőlük. Az alábbi 4 házi praktikával szerencsére el tudjuk tüntetni ezeket a nem kívánatos ódorokat.

Ötletládához ad!

A kulacs sok esetben jó választásnak bizonyul: sportoláskor, kiránduláskor és néha még otthon is. A gyakori használat azt is jelenti, hogy sokszor mossuk el, viszont a rendszeres tisztogatás ellenére egy idő után büdösek lesznek. Sajnos a legtöbb kulacsot nem lehet mosogatógépben mosni, így a belsejében könnyebben el tudnak szaporodni a baktériumok, melyek kellemetlen szagot árasztanak. A jövőben azonban nem kell már emiatt bosszankodnunk, ugyanis a következő trükkökkel könnyedén el tudjuk tüntetni a szagot.

#1 – Só

Minden háztartásban van só, ami tökéletes a kulacsunk szagtalanítására. Ehhez tegyünk 2 teáskanál sót a kulacsba, engedjük tele forró vízzel, majd alaposan rázzuk össze. Ezután állítsuk fejre, és 30 percig hagyjuk így. Ezt követően alaposan mossuk ki, és ismét használhatjuk.

#2 – Kifőzés

Ha forró vízben kifőzzük a kulacsot, akkor szintén meg tudjuk szüntetni a szagát. Ennél a módszernél azonban fontos megemlíteni, hogy nem mindegyik típusú kulacs alkalmas rá. Tehát mielőtt kipróbáljuk ezt a trükköt, nézzük meg, hogy a kulacsunk bírja-e a magas hőfokot. Ha igen, akkor egyszerűen dobjuk bele az épp forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne 3 percig, hogy elpusztuljanak a baktériumok, és eltűnjön a szag.

#3 – Sütőpor

A sütőpor szintén eltünteti a szagokat, és minden háztartásban megtalálható. Ehhez szórjunk 2 csomag sütőport a kulacsba, majd azt töltsük tele forró vízzel. Ezt hagyjuk hatni egy teljes éjszakán át, másnap pedig alaposan mossuk ki.

#4 – Műfogsortisztító

Ez a trükk is tökéletesen működik! Töltsük tele vízzel a kulacsot, majd tegyünk bele két műfogsortisztító tablettát. Ezt követően várjunk pár órát, végül alaposan mossuk át. A kellemetlen szag biztosan eltűnik, így ismét használhatjuk a kulacsot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin