Bámulatosan tiszta és ragyogó fuga egyetlen zseniális hozzávalóval

Bámulatosan tiszta és ragyogó fuga egyetlen zseniális hozzávalóval

Csúnya, makacs lerakódások vannak a fugán, melyeket akárhogy is próbálsz eltüntetni, egyszerűen lehetetlen? Úgy tűnik, hogy nem a sikálás fogja megoldani a problémád.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A fugával csak a baj van, hiszen valódi kihívás tisztán tartani. Az igazi kihívás pedig ott kezdődik, amikor elkezdett látványosan elszíneződni, és szinte lehetetlen újszerűvé varázsolni még a legprofibb tisztítószerekkel is. Mit lehet tenni? Egyetlen zseniális hozzávaló választ el csak a ragyogóan tiszta fugától. 

Fuga festék

A fugafestést nem sokan alkalmazzák, pedig viszonylag egyszerű találmány, a végeredmény pedig a lélegzetállító, teljesen újszerű fuga. A szép fugának hála pedig a csempe is jobban néz ki – dupla haszon egy csapásra. 

Mire lesz szükséged?

  • Kefe
  • Csempetisztító
  • Szivacs
  • Fugafesték vagy fugafestő toll
  • Fogkefe
  • Maszkolószalag

Hogyan fesd be a fugát? 

1. lépés: Mint minden festésnél, itt is a tisztítással kell kezdeni. A fuga festése előtt meg kell szüntetnünk minden problémát, például a penészedést is, hiszen a penészgombák festés után is megjelennek, ha nem számoljuk fel őket. Ha nincs penész, akkor csak csempetisztítóval és egy univerzális tisztító segítségével takarítsuk le a csempéket és a fugát is. 

2. lépés: Miután tiszta a csempe és a fuga is, maszkolószalaggal ragasszuk le a csempét, nehogy összekenjük a fugafestékkel. A fugafestékkel összekent csempét nem lehetetlen letakarítani, de nagy munka, így jobb megspórolni magunknak ezt.

3. lépés: Jöhet a festés! Ha fugafestő tollunk van, akkor a használati utasítás szerint húzzuk végig a fugán. Ha festékkel dolgozunk, akkor azt keverjük ki, majd egy fogkefe segítségével vigyük fel a fugára.

4. lépés: A szárítást felgyorsíthatjuk ventilátor segítségével, de akár hagyhatjuk, hogy magától száradjon ki a festék. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin