Forrás: Getty

Bámulatosan tiszta és ragyogó fuga egyetlen zseniális hozzávalóval

A fugával csak a baj van, hiszen valódi kihívás tisztán tartani. Az igazi kihívás pedig ott kezdődik, amikor elkezdett látványosan elszíneződni, és szinte lehetetlen újszerűvé varázsolni még a legprofibb tisztítószerekkel is. Mit lehet tenni? Egyetlen zseniális hozzávaló választ el csak a ragyogóan tiszta fugától. 

Fuga festék

A fugafestést nem sokan alkalmazzák, pedig viszonylag egyszerű találmány, a végeredmény pedig a lélegzetállító, teljesen újszerű fuga. A szép fugának hála pedig a csempe is jobban néz ki – dupla haszon egy csapásra. 

Mire lesz szükséged?

  • Kefe
  • Csempetisztító
  • Szivacs
  • Fugafesték vagy fugafestő toll
  • Fogkefe
  • Maszkolószalag

Hogyan fesd be a fugát? 

1. lépés: Mint minden festésnél, itt is a tisztítással kell kezdeni. A fuga festése előtt meg kell szüntetnünk minden problémát, például a penészedést is, hiszen a penészgombák festés után is megjelennek, ha nem számoljuk fel őket. Ha nincs penész, akkor csak csempetisztítóval és egy univerzális tisztító segítségével takarítsuk le a csempéket és a fugát is. 

2. lépés: Miután tiszta a csempe és a fuga is, maszkolószalaggal ragasszuk le a csempét, nehogy összekenjük a fugafestékkel. A fugafestékkel összekent csempét nem lehetetlen letakarítani, de nagy munka, így jobb megspórolni magunknak ezt.

3. lépés: Jöhet a festés! Ha fugafestő tollunk van, akkor a használati utasítás szerint húzzuk végig a fugán. Ha festékkel dolgozunk, akkor azt keverjük ki, majd egy fogkefe segítségével vigyük fel a fugára.

4. lépés: A szárítást felgyorsíthatjuk ventilátor segítségével, de akár hagyhatjuk, hogy magától száradjon ki a festék. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.