Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást

Te sem szereted a hűtőt órákon át sikálni? Akármennyire is figyelsz rá, szinte minden héten akad benne valami takarítani való? Az internet kedvenc trükkje megkönnyíti majd az életedet!

Ötletládához ad!

Hogyan redukálhatod a hűtőtakarítás gyakoriságát?

Ne aggódj, nem vagy egyedül, nem csak a te hűtőd igényel kiemelt figyelmet. És a hűtőtakarítást nem kedvelők csónakjában sem csak te evezel. Sajnos a néhány havonta kötelező takarítást nem lehet megspórolni, azonban a hétköznapokat a most következő aprócska trükkel jelentősen megkönnyíthetjük.

Az internet népe sütőpapírt tesz a hűtő polcaira, melyek könnyedén cserélhetők, ha rájuk csöppen van folyik valami. Ráadásul nem is szükséges az összes polcra tenni, elég csak azokra a helyekre, amelyek különösen könnyen koszolódnak, például a zöldséges fiók vagy az ételmaradékot tartó polc.

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást
Forrás: Getty

A trükk és a környezetvédelem

Sokan tehát a sütőpapírt hívják segítségül, hogy minél kevesebbet kelljen a hűtő tisztításával bíbelődniük. Ám ez meglehetősen környezetterhelő, ha mindig műanyag, nem környezetbarát opciót választunk. A biológiailag lebomló, szilikonos sütőpapír viszonylag olcsón beszerezhető, és elég csak a problémás polcokon alkalmazni. A minél zöldebb megoldás érdekében tehát keressünk olyan sütőpapírt, amely fenntartható erdőből származik és százszázalékosan lebomlik.

Egy másik szuper megoldás lehet, ha nem sütőpapírt választunk, hanem olyan műanyag konyhai kiegészítő lapot (például vágólapot), amelyet időnként csak bedobunk a mosogatógépbe. Ez a megoldás akár évekig is jó lehet, ezért nem terheljük vele annyira a környezetet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin