Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást

Te sem szereted a hűtőt órákon át sikálni? Akármennyire is figyelsz rá, szinte minden héten akad benne valami takarítani való? Az internet kedvenc trükkje megkönnyíti majd az életedet!

Ötletládához ad!

Hogyan redukálhatod a hűtőtakarítás gyakoriságát?

Ne aggódj, nem vagy egyedül, nem csak a te hűtőd igényel kiemelt figyelmet. És a hűtőtakarítást nem kedvelők csónakjában sem csak te evezel. Sajnos a néhány havonta kötelező takarítást nem lehet megspórolni, azonban a hétköznapokat a most következő aprócska trükkel jelentősen megkönnyíthetjük.

Az internet népe sütőpapírt tesz a hűtő polcaira, melyek könnyedén cserélhetők, ha rájuk csöppen van folyik valami. Ráadásul nem is szükséges az összes polcra tenni, elég csak azokra a helyekre, amelyek különösen könnyen koszolódnak, például a zöldséges fiók vagy az ételmaradékot tartó polc.

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást
Forrás: Getty

A trükk és a környezetvédelem

Sokan tehát a sütőpapírt hívják segítségül, hogy minél kevesebbet kelljen a hűtő tisztításával bíbelődniük. Ám ez meglehetősen környezetterhelő, ha mindig műanyag, nem környezetbarát opciót választunk. A biológiailag lebomló, szilikonos sütőpapír viszonylag olcsón beszerezhető, és elég csak a problémás polcokon alkalmazni. A minél zöldebb megoldás érdekében tehát keressünk olyan sütőpapírt, amely fenntartható erdőből származik és százszázalékosan lebomlik.

Egy másik szuper megoldás lehet, ha nem sütőpapírt választunk, hanem olyan műanyag konyhai kiegészítő lapot (például vágólapot), amelyet időnként csak bedobunk a mosogatógépbe. Ez a megoldás akár évekig is jó lehet, ezért nem terheljük vele annyira a környezetet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin