Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást

Te sem szereted a hűtőt órákon át sikálni? Akármennyire is figyelsz rá, szinte minden héten akad benne valami takarítani való? Az internet kedvenc trükkje megkönnyíti majd az életedet!

Ötletládához ad!

Hogyan redukálhatod a hűtőtakarítás gyakoriságát?

Ne aggódj, nem vagy egyedül, nem csak a te hűtőd igényel kiemelt figyelmet. És a hűtőtakarítást nem kedvelők csónakjában sem csak te evezel. Sajnos a néhány havonta kötelező takarítást nem lehet megspórolni, azonban a hétköznapokat a most következő aprócska trükkel jelentősen megkönnyíthetjük.

Az internet népe sütőpapírt tesz a hűtő polcaira, melyek könnyedén cserélhetők, ha rájuk csöppen van folyik valami. Ráadásul nem is szükséges az összes polcra tenni, elég csak azokra a helyekre, amelyek különösen könnyen koszolódnak, például a zöldséges fiók vagy az ételmaradékot tartó polc.

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást
Forrás: Getty

A trükk és a környezetvédelem

Sokan tehát a sütőpapírt hívják segítségül, hogy minél kevesebbet kelljen a hűtő tisztításával bíbelődniük. Ám ez meglehetősen környezetterhelő, ha mindig műanyag, nem környezetbarát opciót választunk. A biológiailag lebomló, szilikonos sütőpapír viszonylag olcsón beszerezhető, és elég csak a problémás polcokon alkalmazni. A minél zöldebb megoldás érdekében tehát keressünk olyan sütőpapírt, amely fenntartható erdőből származik és százszázalékosan lebomlik.

Egy másik szuper megoldás lehet, ha nem sütőpapírt választunk, hanem olyan műanyag konyhai kiegészítő lapot (például vágólapot), amelyet időnként csak bedobunk a mosogatógépbe. Ez a megoldás akár évekig is jó lehet, ezért nem terheljük vele annyira a környezetet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin