Forrás: Getty

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást

Hogyan redukálhatod a hűtőtakarítás gyakoriságát?

Ne aggódj, nem vagy egyedül, nem csak a te hűtőd igényel kiemelt figyelmet. És a hűtőtakarítást nem kedvelők csónakjában sem csak te evezel. Sajnos a néhány havonta kötelező takarítást nem lehet megspórolni, azonban a hétköznapokat a most következő aprócska trükkel jelentősen megkönnyíthetjük.

Az internet népe sütőpapírt tesz a hűtő polcaira, melyek könnyedén cserélhetők, ha rájuk csöppen van folyik valami. Ráadásul nem is szükséges az összes polcra tenni, elég csak azokra a helyekre, amelyek különösen könnyen koszolódnak, például a zöldséges fiók vagy az ételmaradékot tartó polc.

Az internet kedvenc trükkje, ami jelentősen leegyszerűsíti a hűtőtakarítást
Forrás: Getty

A trükk és a környezetvédelem

Sokan tehát a sütőpapírt hívják segítségül, hogy minél kevesebbet kelljen a hűtő tisztításával bíbelődniük. Ám ez meglehetősen környezetterhelő, ha mindig műanyag, nem környezetbarát opciót választunk. A biológiailag lebomló, szilikonos sütőpapír viszonylag olcsón beszerezhető, és elég csak a problémás polcokon alkalmazni. A minél zöldebb megoldás érdekében tehát keressünk olyan sütőpapírt, amely fenntartható erdőből származik és százszázalékosan lebomlik.

Egy másik szuper megoldás lehet, ha nem sütőpapírt választunk, hanem olyan műanyag konyhai kiegészítő lapot (például vágólapot), amelyet időnként csak bedobunk a mosogatógépbe. Ez a megoldás akár évekig is jó lehet, ezért nem terheljük vele annyira a környezetet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.