Forrás: Getty

Az igazán harmonikus alvás kulcsa: így dekorálj kékkel a hálószobában

1. Halvány égkék 

Az ég színe bizonyítottan jó hatással van a közérzetünkre, nyugtatóan hat az emberekre. A világoskék okos választás hálószobába, hiszen trendi és jótékony hatású is. A profik a modern hatást rengeteg zöld szobanövénnyel, lebegőpolccal és szép állapotú vintage bútorokkal fokozzák. A visszafogott hatás érdekében a kék falak mellé semleges színű bútorokat válasszunk. 

2. Modern viktoriánus kék

A kék jól megválasztott árnyalata képes az összes bútor és kiegészítő hangulatát más megvilágításba helyezni. Például a modern tengerészkék képes egy viktoriánus stílusú szobát is napjaink trendjeinek megfeleltetni, a végeredmény pedig páratlan, tökéletes az egyensúly a régi és az új között.

3. Csak egy kicsi kék

Kis mennyiségben is elegendő a kék ahhoz, hogy feldobja a szobát, és harmonikus atmoszférát teremtsen. „Albérletbarát” megoldás, ha csak a kiegészítőkkel csempészünk kéket a hálóba. Az ágytakaró, a párna és a faldekorációk vagy éppen a függönyök elegendőek, hogy a hálószoba kék színben tündököljön.

4. Kék és fa

A kék szín és a fa bútorok remekül megférnek egymás mellett, ezt pedig a hálószobában is kamatoztathatjuk. A fa otthonos hangulatot teremt, erre a kék csak ráerősít. Mindezt úgy, hogy a végeredmény végig elegáns marad. 

5. Kék ágytámla

Az ágytámla dekoratívvá tétele még a profiknak is feladja a leckét. Ám ha kékre festjük, akkor úgy emeljük ki, hogy közben még a pihenésünkkel is jót teszünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.