Forrás: Getty

Ahol játék és tanulás megfér egymás mellett – Készítsd fel a gyerekszobát az iskolára!

1. Whiteboard

Az iskolai határidők és feladatok észben tartása felnőtt fejjel is nehéz lenne, ezért ezt a gyerekektől sem várhatjuk el. A suliban azonban nagyon fontos, hogy mindig felkészültek legyenek a gyerekek. A teendők észben tartásához nagy segítségünkre lehet egy whiteboard, amin átláthatóan vezethetjük a gyerekek tanóráit, edzésit, leckéit, magánóráit és minden fontos dolgot.  Akasszuk a whiteboardot gyerekek által elérhető helyre, hogy kényelmesen tudják használni a hétköznapokban.

2. Ágy és matrac ellenőrzése

Az iskola minden gyerek számára kimerítő, ezért nagyon fontos, hogy kényelmesen, pihentetőt tudjanak aludni minden éjszaka. Ezért iskolakezdés előtt nagyon fontos ellenőrizni az ágy és a matrac állapotát. A kicsi ágy vagy rossz minőségű matrac nem csak álmatlan éjszakákat okoz a lurkóknak, de a fejlődésben lévő gerincüknek sem tesz jót.

3. Íróasztal kényelmes székkel

A gyerekek rengeteget tudnak nyúlni egyetlen év alatt, ezért előfordulhat, hogy a meglévő íróasztal és szék már nem megfelelő a számukra. Akárcsak az ágynál, a gerinc védelme érdekében a helyes tartás az ülésnél is elengedhetetlen. Amennyiben nem fér bele a költségvetésbe most egy új ülőalkalmatosság megvásárlása, alkalmazhatsz párnákat is arra, hogy kényelmesebbé tegyük a kisdiáknak a széket.

4. Tárolórészek kialakítása

A suli miatt rengeteg könyv, füzet, ceruza és sok más kiegészítő kerül a gyerekszobába. A játékok miatt már alapból is rengeteg tárolóra van szükség, azonban az iskolaszerek további tárolóegységeket igényelnek. Ha már így is hely szűkében vagyunk, próbáljunk meglévő helyeket tárolóvá alakítani. Erre jó példa az ágy alja, ahová ládákat, dobozokat vagy éppen guruló, kihúzható tárolókat is betehetünk. A tárolásnál fontos, hogy könnyen kategorizálható tárolóelemeket szerezzünk be, így a kicsik számára is átlátható lesz minden.

5. Hasznos, de szórakoztató játékok

Bár az iskola nagyon fontos, mégsem rendelhetünk mindent ennek alá. Ezért nagyon fontos, hogy a gyerekszoba megmaradjon gyerekszobának, azaz a játék és a szórakozás helye legyen. A gyerekszobát úgy alakítsuk át, hogy mindig legyen hely játékra, és töltsük meg hasznos, de szórakoztató kiegészítőkkel. Ilyen lehet egy rajztábla, egy tornamatrac vagy sok LEGO, amik kellemes kikapcsolódást biztosítanak amellett, hogy fejlesztik a gyerekek képességeit.

6. Hasznos kütyük

A mai digitális világban már a gyerekszobának is elengedhetetlen elemei az okoseszközök. Szerezzünk be egy laptopot, egy asztaligépet vagy egy okostelefont annak érdekében, hogy a gyerekek az online feladatokat is elvégezhessék, illetve tartani tudják a kapcsolatot a barátaikkal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.