Ahol játék és tanulás megfér egymás mellett – Készítsd fel a gyerekszobát az iskolára!

Ahol játék és tanulás megfér egymás mellett – Készítsd fel a gyerekszobát az iskolára!

Hiába halogatnánk, lassan nincs hova. Bármennyire is szép (volt) a nyár, lassan ideje újra az iskolával is foglalkozni. Ez az átállás a szülőknek legalább annyira nehéz feladat, mint a gyerekeknek. Pedig van ennek egy szuper aspektusa is: a gyerekszoba „sulikompatibilissé” tétele. Na, ez már valami olyan, amit mindenki szeretni tud. Nézzük, mire érdemes ügyelnetek.

Ötletládához ad!

1. Whiteboard

Az iskolai határidők és feladatok észben tartása felnőtt fejjel is nehéz lenne, ezért ezt a gyerekektől sem várhatjuk el. A suliban azonban nagyon fontos, hogy mindig felkészültek legyenek a gyerekek. A teendők észben tartásához nagy segítségünkre lehet egy whiteboard, amin átláthatóan vezethetjük a gyerekek tanóráit, edzésit, leckéit, magánóráit és minden fontos dolgot.  Akasszuk a whiteboardot gyerekek által elérhető helyre, hogy kényelmesen tudják használni a hétköznapokban.

2. Ágy és matrac ellenőrzése

Az iskola minden gyerek számára kimerítő, ezért nagyon fontos, hogy kényelmesen, pihentetőt tudjanak aludni minden éjszaka. Ezért iskolakezdés előtt nagyon fontos ellenőrizni az ágy és a matrac állapotát. A kicsi ágy vagy rossz minőségű matrac nem csak álmatlan éjszakákat okoz a lurkóknak, de a fejlődésben lévő gerincüknek sem tesz jót.

3. Íróasztal kényelmes székkel

A gyerekek rengeteget tudnak nyúlni egyetlen év alatt, ezért előfordulhat, hogy a meglévő íróasztal és szék már nem megfelelő a számukra. Akárcsak az ágynál, a gerinc védelme érdekében a helyes tartás az ülésnél is elengedhetetlen. Amennyiben nem fér bele a költségvetésbe most egy új ülőalkalmatosság megvásárlása, alkalmazhatsz párnákat is arra, hogy kényelmesebbé tegyük a kisdiáknak a széket.

4. Tárolórészek kialakítása

A suli miatt rengeteg könyv, füzet, ceruza és sok más kiegészítő kerül a gyerekszobába. A játékok miatt már alapból is rengeteg tárolóra van szükség, azonban az iskolaszerek további tárolóegységeket igényelnek. Ha már így is hely szűkében vagyunk, próbáljunk meglévő helyeket tárolóvá alakítani. Erre jó példa az ágy alja, ahová ládákat, dobozokat vagy éppen guruló, kihúzható tárolókat is betehetünk. A tárolásnál fontos, hogy könnyen kategorizálható tárolóelemeket szerezzünk be, így a kicsik számára is átlátható lesz minden.

5. Hasznos, de szórakoztató játékok

Bár az iskola nagyon fontos, mégsem rendelhetünk mindent ennek alá. Ezért nagyon fontos, hogy a gyerekszoba megmaradjon gyerekszobának, azaz a játék és a szórakozás helye legyen. A gyerekszobát úgy alakítsuk át, hogy mindig legyen hely játékra, és töltsük meg hasznos, de szórakoztató kiegészítőkkel. Ilyen lehet egy rajztábla, egy tornamatrac vagy sok LEGO, amik kellemes kikapcsolódást biztosítanak amellett, hogy fejlesztik a gyerekek képességeit.

6. Hasznos kütyük

A mai digitális világban már a gyerekszobának is elengedhetetlen elemei az okoseszközök. Szerezzünk be egy laptopot, egy asztaligépet vagy egy okostelefont annak érdekében, hogy a gyerekek az online feladatokat is elvégezhessék, illetve tartani tudják a kapcsolatot a barátaikkal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin