Forrás: Getty

A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

1. Mindig csomagoljuk be az ajándékot

Evidensnek tűnhet, hogy az ajándékokat becsomagolva illik átadni. Ennek ellenére igen gyakori hiba, hogy nem csomagoljuk be vagy nem megfelelően csomagoljuk be az ajándékot. Az ajándék öröméhez a kicsomagolás is hozzátartozik, ettől soha ne fosszuk meg az ajándékozottat. 

2. Mindig az ajándékozott igényeit tartsuk szem előtt

Ha az egyik szerettünk elárulta nekünk, minek örülne karácsonykor, akkor amennyire csak lehet, maradjunk a listánál. Még akkor is, ha mi nem tartjuk megfelelőnek vagy hasznosnak a kívánt tárgyat. Ne kövessük el azt az igen gyakori hibát, hogy olyan ajándékot adunk, aminek mi örülnénk, ám köszönőviszonyban sincs szerettünk kérésével. 

3. Ruha ajándékozásnál figyeljünk oda a méretre és a stílusra

Ruhát adni ajándékba mindig rizikós, ha csak nem ismerjük az ajándékozott pontos méreteit. Ha ruhát vásárlunk, mindig tartsuk meg a blokkot, hogy vissza lehessen cserélni a rossz méretet. Ám ennél okosabb megoldás, ha egyméretű darabokat adunk, mint például sálat, sapkát vagy poncsót. 

4. Tartsuk magunkat a büdzsénkhez

Az ajándékozásnál szintén gyakori hiba, hogy óriási költekezésbe fogunk, ez pedig számos kínos helyzetet teremthet. Ne drága, hanem hasznos vagy szívhez szóló ajándékok vásárlására törekedjünk, még akkor is, ha a másik fél nagyobb összeget szán a mi meglepetésünknek. Sok kínos szituációt megelőzhetünk, ha a közeli hozzátartozókkal megbeszéljük, milyen nagyságú ajándékot vegyünk egymásnak – akár a pontos összeg tisztázása nélkül. 

5. Vegyük figyelembe az utazást és a távolságot

Az ünnepek sok család számára járnak utazással, akár több száz kilométerről is számíthatunk rokonság érkezésére. Amikor nekik vásárlunk ajándékot, akkor mindig gondoljunk arra, hogy nekik haza is kell vinniük az ajándékokat – azaz ne ilyenkor lepjük meg őket két méter magas plüssmacival, hiszen nem szeretnénk, hogy a hazautazás során kellemetlenséget okozzon az ajándék. 

A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.