Forrás: Getty

A kanapék tisztaságnak titka: egyszerű és olcsó megoldás egyetlen hozzávalóval

A kanapét a nagytakarítások alkalmával mindig ajánlott leporszívózni, és legalább kéthavonta egyszer kimosni a mosható részeket. Azonban mi a helyzet az ülőfelülettel? Valahogy ezt a részt is muszáj tisztán tartani, már csak higiéniai okokból is. Mutatjuk, hogyan láss neki.

1. lépés: A porszívó kanapén alkalmazható fejét használva menj végig a szófa egész felületén. Ne feledkezz meg a háttámla fal felőli részéről és a kartámlákról sem. A mélyedésekre és sarkokra külön figyelj, hiszen ott gyűlnek össze a morzsák, szöszök és más koszok.

2. lépés: Az ülőrész tisztításához vegyél elő egy vödröt vagy lavórt, és dobj bele egy általános mosókapszulát. Önts rá forró vizet, hogy feloldódjon. Ezután keverd el kanál vagy kefe segítségével.

3. lépés: Hagyd hűlni a keveréket pár percig, hogy ne égesse meg az ujjad, amikor belenyúlsz.

4. lépés: Meríts egy mikroszálas rongyot a keverékbe, csavard ki, majd terítsd ki a kanapén.

5. lépés: Fogj egy lábosfedőt, helyezd a rongy közepére, majd hajtogasd fel a rongy széleit a fedő fogójára.

6. lépés: A fedő fogantyújánál fogva húzd végig a kifeszített mikroszálas rongyot a kanapé ülőfelületén. 2-3 sáv letakarítása után öblítsd ki a mosókapszulás vízben a rongyot, hogy ne a koszt kend szét.

7. lépés: Csak tiszta vízbe áztatott ronggyal is átmehetsz a mosószeres tisztítás után a kanapé felületén egyfajta „öblítésként”.

8. lépés: Hagyd megszáradni az ülőfelületet magától, vagy távolról fújj langyos levegőt hajszárító segítségével a vizes részekre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.