Forrás: Getty

A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

Mi a gond a bolyhos szőnyeggel?

A bolyhos szőnyeg legfőbb bűne az, hogy ami bele tud akadni, azt onnan nagyon nehéz utána eltávolítani. Lehet ez egy hosszú hajszál is, esetleg a kisállatod szőre vagy bármilyen morzsa. Ráadásul egy idő után a szálak összetapadnak, így a szőnyeg csúnya lesz, és a puhasága is eltűnik.

3 eszköz a bolyhos szőnyeg takarításához

Ablaktisztító

A szennyeződések fellazításához és eltávolításához használj műanyag ablaktisztítót. A gumis részével, amivel cseppmentesre tudnád törölni az ablakot, kezd el dörgölni a szőnyeget. Sok mélyen megtapadt szennyeződést ez ki fog mozdítani a helyéről, így utána porszívóval könnyen fel tudod szívni. Ráadásul egy kicsit segít a letapadt szálakat is felszedni.

Szivacs

Ha az ablaktisztító nem vált be, akkor használj egy egyszerű konyhai szivacsot. A szivacs érdesebb részével körkörös mozdulatokkal haladj végig a szőnyegen, ezzel ugyanis az összes állatszőrt és hajszálat fel tudod lazítani, amik jobb esetben még rá is tapadnak a szivacsra. Ha nem, fel tudod őket porszívózni.

Hajkefe

A fésű a tisztításban nem sokat tud segíteni – maximum egy pár hajszál erre is rá tud ragadni. Ez az eszköz sokkal inkább a szőnyeg puhaságának megőrzésére visszaállítására használható. Biztos van nálad is otthon egy régi, kicsit már ritka fogú fésű, amit most fel is tudsz használni. Felfele irányuló mozdulatokkal fésüld át a szőnyeget, így az összes letapadt szálat fel tudsz állítani, hogy a szőnyeged visszanyerje puhaságát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.