6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él

Nem jut sok napfény a lakásodba, emiatt egyik növény sem húzza sokáig nálad? Szeretnél életet vinni a sötét sarkokba? Ezt a 6 növényt válaszd!

Ötletládához ad!

1. Szerencsebambusz

A fehérszélű sárkányfa, vagy ismertebb nevén szerencsebambusz a jég hátán is megél. Tökéletes választás sötét sarkokba, vagy ha az egész lakásodból hiányzik a rendszeres napfény. Egyedül a huzatos helyeket nem kedveli, onnan tartsuk távol, ha szeretnénk, hogy hosszú életű legyen.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

2. Zöldike

A zöldike az egyik leginkább alkalmazkodó és könnyen nevelhető szobanövény. Angol neve „spider plant”, azaz pókvirág, amit hajtásairól kapott, amelyek úgy lógnak le a növényről, mint pókok a hálóról. A zöldikét cserepekben vagy függő növényként is nevelhetjük. Hosszú ideig túlél kevésbé ideális fényviszonyok között is, beleértve a mesterséges fényt is. Ügyeljünk a rendszeres öntözésre, hogy a földje ne száradjon ki.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

3. Anyósnyelv

Bizonyára már mindenki hallott az anyósnyelvről vagy szanszeviériáról, hiszen a feledékeny emberek kedvenc növénye. Az anyósnyelv szinte elpusztíthatatlan, túléli a sötétséget és a szárazságot is. Mindemellett szuperül mutat dekorációként, akárhova is tesszük.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

4. Cserepes borostyán

A borostyánt nem csak kinti futónövényként tartjuk újabban, mivel szuper cserepes szobanövénynek is. Fellógathatjuk az unalmas sarokba is, és damilokra felfuttathatjuk, ezzel megtöltve az amúgy unalmas, üres területet.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

5. Vitorlavirág

Nem csak snassz, zöld növényeket tehetünk sötét helyre, hiszen például a vitorlavirág gyakran kivirágzik fény nélkül is. Ha szeretnéd jó állapotban tartani, és kivirágoztatni, gondoskodj elegendő vízről, és arról hogy mindig legyen elég párás a levegő körülötte.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

6. Rákvirág

A rákvirág nem túlságosan ismert növény, pedig egyrészt nagyon mutatós, másrészt pofonegyszerű életben tartani. Kifejezetten a sötétebb helyeket kedveli, mert a közvetlen napsugárzásban hajlamos megégni. Mivel mérgező, olyan helyre tegyük, ahol se kisállat, se kisgyerek nem éri el.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Többet fogyaszt a hűtő a kelleténél? Ezzel a zseniális trükkel kiderítheted

Ahhoz, hogy áramot tudj spórolni a hűtőszekrénnyel, csak egyetlen dologra van szükséged. Ez pedig nem más, mint egy elemlámpa. Az alábbiakban kiderül, hogyan működik ez a zseniális trükk.

Felújítás Lovak, kandalló és fagerenda mindenhol – Egy kibővített kockaház, ami a legkevésbé sem sablonos

Nagyon sok felújított kockaházat mutattunk már be nektek itt az oldalon, de ehhez hasonlót talán még egyet sem. Lívia és vőlegénye ugyanis úgy álmodta újra ezt a 60 nm-es házat, hogy az minden "kockahatástól" és divatos megoldástól mentes legyen. Ellenben nagyon is egyedi, nagyon ízléses. Olyan igazi otthon!

Stílus Barbiecore – Tudj meg többet a legújabb lakberendezési trendről

Az ősz elérkeztével ismét a barna és annak árnyalatai kerültek az érdeklődés középpontjába. Van azonban egy jó hírünk azok számára, akik nem rajonganak annyira ezekerért az árnyalatokért. Egy teljesen új trend van kibontakozóban, ez pedig a barbiecore.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin