6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él

Nem jut sok napfény a lakásodba, emiatt egyik növény sem húzza sokáig nálad? Szeretnél életet vinni a sötét sarkokba? Ezt a 6 növényt válaszd!

Ötletládához ad!

1. Szerencsebambusz

A fehérszélű sárkányfa, vagy ismertebb nevén szerencsebambusz a jég hátán is megél. Tökéletes választás sötét sarkokba, vagy ha az egész lakásodból hiányzik a rendszeres napfény. Egyedül a huzatos helyeket nem kedveli, onnan tartsuk távol, ha szeretnénk, hogy hosszú életű legyen.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

2. Zöldike

A zöldike az egyik leginkább alkalmazkodó és könnyen nevelhető szobanövény. Angol neve „spider plant”, azaz pókvirág, amit hajtásairól kapott, amelyek úgy lógnak le a növényről, mint pókok a hálóról. A zöldikét cserepekben vagy függő növényként is nevelhetjük. Hosszú ideig túlél kevésbé ideális fényviszonyok között is, beleértve a mesterséges fényt is. Ügyeljünk a rendszeres öntözésre, hogy a földje ne száradjon ki.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

3. Anyósnyelv

Bizonyára már mindenki hallott az anyósnyelvről vagy szanszeviériáról, hiszen a feledékeny emberek kedvenc növénye. Az anyósnyelv szinte elpusztíthatatlan, túléli a sötétséget és a szárazságot is. Mindemellett szuperül mutat dekorációként, akárhova is tesszük.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

4. Cserepes borostyán

A borostyánt nem csak kinti futónövényként tartjuk újabban, mivel szuper cserepes szobanövénynek is. Fellógathatjuk az unalmas sarokba is, és damilokra felfuttathatjuk, ezzel megtöltve az amúgy unalmas, üres területet.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

5. Vitorlavirág

Nem csak snassz, zöld növényeket tehetünk sötét helyre, hiszen például a vitorlavirág gyakran kivirágzik fény nélkül is. Ha szeretnéd jó állapotban tartani, és kivirágoztatni, gondoskodj elegendő vízről, és arról hogy mindig legyen elég párás a levegő körülötte.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

6. Rákvirág

A rákvirág nem túlságosan ismert növény, pedig egyrészt nagyon mutatós, másrészt pofonegyszerű életben tartani. Kifejezetten a sötétebb helyeket kedveli, mert a közvetlen napsugárzásban hajlamos megégni. Mivel mérgező, olyan helyre tegyük, ahol se kisállat, se kisgyerek nem éri el.

6 növény, amely a sötét lakásokban sarkokban is boldogan él
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Túl sokat mosunk!

Az emberek 29%-a elsősorban azért mossa ki ruháit, hogy eltüntesse a szagokat, 26%-a pedig azért, mert szereti a frissen mosott ruha érzést.

Promóció Mossunk okosabban, fenntarthatóbban – a 30 az új 40!

Az, ahogy ruháinkat mossuk és szárítjuk, jelentős hatással van a környezetünkre. A ruhák karbonlábnyomának 25%-a abból adódik, ahogy tisztítjuk őket.

Promóció Hogyan lehetünk győztesei a kosszal vívott napi csatáknak?

Az amúgy is folyamatosan termelődő por és piszok mellett ismét megjelent a sár, a száradt falevél és a cipőnkre tapadó kosz a lakásban, csak hogy még kevésbé legyen egyszerű tisztán tartani otthonunkat. Biztos, hogy ez ekkora probléma? Válasszunk olyan porszívót, amely megkönnyíti a dolgunkat. Ma már hatalmas a kínálat vezeték nélküli álló porszívókból, melyekkel valóban gyorsan és kényelmesen lehet takarítani az egész lakásban.

Otthon Faház a dombtetőn – Vendégségben Varga Judit Juditunál

A Bakony dimbes-dombos lankáin álló csehszlovák típusú faházban vendégeskedtünk Varga Juditnál, a Juditu blog szerzőjénél. Az „első látásra szerelmet” nem csak Judit, de mi is éreztük, amint bekanyarodtunk a házhoz vezető árnyas erdei ösvényre.

Tipp „Csináld magad szép karácsony” VI. – Az Instagram kedvenc könnyen elkészíthető DIY ünnepi díszei

A DIY karácsonyi dekoráció egyre nagyobb trendnek örvend, mivel jóval környezetkímélőbb és egyedibb, mint a bolti díszek. Mivel az egész világ szívesen fog neki a „csináld magad” projekteknek karácsony előtt, nem csoda, hogy az Instagram is tele van jobbnál jobb ötletekkel. Mutatjuk a kedvenceinket, melyeket bárki egyszerűen elkészíthet:

Tipp Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt

A hűtőtakarítást senki sem szereti, sajnos azonban nem halogathatjuk örökké, hiszen minél tovább kerülgetjük, annál rosszabb lesz a helyzet. Fontos indok még a rendszeres hűtőtisztítás mellett, hogy a hűtőben tároljuk az élelmiszereket, amiket természetesen minél tisztább helyen kell tartanunk. Utolsó érvként pedig csak annyit mondunk: hűtőszag! Utóbbi elkerülése érdekében mutatjuk, hogy tedd rendbe a frigót 15 perc alatt havonta egyszer.

Tipp 5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

A forró ragasztópisztoly egy rendkívül praktikus eszköz, amit használhatunk barkácsolás során, de számos más esetben is. Sőt mi több, segítségével az alábbi 5 problémát is könnyedén megoldhatjuk.

Tipp “Csináld magad” szép karácsony V. – Készíts hógömböt saját kezűleg!

Ha idén inkább saját kezűleg készítenéd el a karácsonyi dekorációkat, esetleg a szeretteidet is meg szeretnéd lepni egy egyedi dekorral, akkor kövesd figyelemmel a "Csináld magad" szép karácsony című cikksorozatunkat. Alábbiakban a hógömbkészítés rejtelmeibe vezetünk be.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin