5 dolog, amit a rendmániás vendégeid biztosan észrevesznek nálad majd

5 dolog, amit a rendmániás vendégeid biztosan észrevesznek nálad majd

Köztudott vendégről, hogy rendmániás? Akkor biztosra veheted, hogy alábbi dolgokat kiszúrja majd magának.

Ötletládához ad!

Bár az otthonunknak elsősorban saját magunknak kell, hogy megfeleljen, szeretjük másoknak a legjobb formájában megmutatni. Ha pedig igazi rendmániás vendéggel állunk szembe, akkor meg pláne hajlamosak vagyunk akár órákon át takarítani az érkezése előtt. Ne feledjük, teljesen rendben van, ha nem csillog a ház minden pontja – de ha van lehetőségünk elmélyedni a takarításban, akkor erről az 5 dologról ne feledkezzünk meg.

1. Poros polcfelületek

A portalanítás szerves része a takarításnak, ám valljuk be, mindannyian beadtuk a derekunkat a könnyebb útnak, és porosan hagytuk a túl magasan lévő polcokat és szekrénytetőket. Ha szeretnéd ezt a titkod biztonságban tudni rendmániás ismerősöd előtt, érkezése előtt ne spórold meg a hokedli előszedését, mássz fel a legmagasabb polchoz is letörölni azt.

2. Villanykapcsolók a falon

A kilincsek, fogantyúk áttörlése is kötelező feladat, hiszen rengetegszer fogjuk meg őket napközben, ezért kihagyhatatlan a fertőtlenítésük. A villanykapcsolókról azonban sokan megfeledkeznek, pedig előbb vagy utóbb felgyűlik a peremükön és körülöttük a por, utóbbi pedig meglátszik a falon.

3. Szellőzők, klímák, ventilátorok

A szellőzők, klímák és ventilátorok rácsai hivatásos porfogók. Az apró nyílásokon rengeteg kosz tapad le, pláne a fürdőszobai szellőzőknél. Ha szeretnénk kifogástalan állapotban tudni a lakást, ne feledkezzünk meg ezekről sem.

5 dolog, amit a rendmániás vendégeid biztosan észrevesznek nálad majd
Forrás: Getty

4. Padló sarkai

A padló porszívózása és feltörlése alapvető takarítási szokás szokott lenni. Ám legyünk őszinték: a sarkok elég gyakran kiesnek az alapos takarítás perifériájából, mivel nehéz megfelelően benyúlni azokba a porszívóval vagy a felmosóval. Most azonban tedd meg!

5. Plafon

Sajnos a plafonon lévő pók- és porhálók nagyon alattomosak, hiszen többségük csak bizonyos fényviszonyok között látszódik. Ezért könnyen abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy a takarítás közben nem látszik a kosz, ám mire a vendégek érkeznek, addigra pont láthatóvá válik. A biztonság kedvéért pókhálózd gyorsan körbe a lakást!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin