Forrás: Getty

5 dolog, amit a rendmániás vendégeid biztosan észrevesznek nálad majd

Bár az otthonunknak elsősorban saját magunknak kell, hogy megfeleljen, szeretjük másoknak a legjobb formájában megmutatni. Ha pedig igazi rendmániás vendéggel állunk szembe, akkor meg pláne hajlamosak vagyunk akár órákon át takarítani az érkezése előtt. Ne feledjük, teljesen rendben van, ha nem csillog a ház minden pontja – de ha van lehetőségünk elmélyedni a takarításban, akkor erről az 5 dologról ne feledkezzünk meg.

1. Poros polcfelületek

A portalanítás szerves része a takarításnak, ám valljuk be, mindannyian beadtuk a derekunkat a könnyebb útnak, és porosan hagytuk a túl magasan lévő polcokat és szekrénytetőket. Ha szeretnéd ezt a titkod biztonságban tudni rendmániás ismerősöd előtt, érkezése előtt ne spórold meg a hokedli előszedését, mássz fel a legmagasabb polchoz is letörölni azt.

2. Villanykapcsolók a falon

A kilincsek, fogantyúk áttörlése is kötelező feladat, hiszen rengetegszer fogjuk meg őket napközben, ezért kihagyhatatlan a fertőtlenítésük. A villanykapcsolókról azonban sokan megfeledkeznek, pedig előbb vagy utóbb felgyűlik a peremükön és körülöttük a por, utóbbi pedig meglátszik a falon.

3. Szellőzők, klímák, ventilátorok

A szellőzők, klímák és ventilátorok rácsai hivatásos porfogók. Az apró nyílásokon rengeteg kosz tapad le, pláne a fürdőszobai szellőzőknél. Ha szeretnénk kifogástalan állapotban tudni a lakást, ne feledkezzünk meg ezekről sem.

5 dolog, amit a rendmániás vendégeid biztosan észrevesznek nálad majd
Forrás: Getty

4. Padló sarkai

A padló porszívózása és feltörlése alapvető takarítási szokás szokott lenni. Ám legyünk őszinték: a sarkok elég gyakran kiesnek az alapos takarítás perifériájából, mivel nehéz megfelelően benyúlni azokba a porszívóval vagy a felmosóval. Most azonban tedd meg!

5. Plafon

Sajnos a plafonon lévő pók- és porhálók nagyon alattomosak, hiszen többségük csak bizonyos fényviszonyok között látszódik. Ezért könnyen abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy a takarítás közben nem látszik a kosz, ám mire a vendégek érkeznek, addigra pont láthatóvá válik. A biztonság kedvéért pókhálózd gyorsan körbe a lakást!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.