5 dolog, amiről gyakran megfeledkezünk a tavaszi nagytakarítás során

5 dolog, amiről gyakran megfeledkezünk a tavaszi nagytakarítás során

A tavaszi nagytakarítás középpontjában általában az ablaktisztítás és a függönymosás áll, pedig sokkal többről kellene szólnia. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a dolgokat, melyekről zömében megfeledkezünk, pedig ezekre is időt kellene kerítenünk.

Ötletládához ad!

Füstjelző

Annak érdekében, hogy időben értesüljünk az esetleges vészhelyzetekről, ajánlott a füstjelzők és szén-monoxid érzékelők rendszeres ellenőrzése. Ekkor vizsgáljuk meg, hogy nem merültek-e le az elemek, ha pedig szükséges, akkor cseréljük ki vagy töltsük fel azokat. A legtöbb készüléken található egy ellenőrzés/teszt gomb, aminek megnyomásával az eszköz saját magát ellenőrzi. Szakemberek javaslata szerint ezt egyébként heti egy alkalommal ajánlott megcsinálni.

Ruhásszekrény belseje

Számos olyan része van az otthonunknak, amire a heti takarítás során nem szánunk időt. Ennek következtében ezeken csak gyűlik a por. Ha máskor nem, akkor legalább a tavaszi nagytakarítás során kerítsünk erre időt! Pakoljuk ki a ruhákat, és alaposan töröljük át a szekrény belsejét, akár porszívózzuk is ki.

Kerti szerszámok

A meleg idő elérkeztével ismét egyre többet leszünk kint a kertben vagy az erkélyen. Annak érdekében, hogy az ültetést és a növénygondozást megfelelően tudjuk végezni, jól működő szerszámok kellenek, így ezeket is ajánlott átnéznünk. Ha szükséges, akkor élezzük meg a metszőollót, cseréljünk olajat a fűnyíróban, tisztítsuk meg a lapátokat, és pakoljuk ki a slagot.

Mikrohullámsütő

Annak ellenére, hogy a mikrót a legtöbben rendszeresen használjuk, a tisztításáról szeretünk megfeledkezni. Ha azonban az ételek melegítése során nem használunk fedőt, akkor a mikrohullámsütő pikk-pakk koszos lesz, ami nem csak látványnak ronda, de higiéniai szempontból is aggályos. A mikró tisztításának egyik legegyszerűbb módja, ha egy tálba engedünk némi vizet, és teszünk bele egy citromszeletet. Ezt tegyük a gépbe, majd maximum teljesítménnyel melegítsük 1 percig. Ezután ne nyissuk ki az ajtót, hogy a keletkező gőz le tudja oldani az odaégett ételmaradékokat. Tíz perc után egy rongy segítségével töröljük át a készülék belsejét.

Sütőajtó

A sütő használata után csak kevesen törlik át a sütőajtó belsejét egy nedves ronggyal, így eltávolítva a koszt. Ha még ezt sem tesszük meg, akkor egy idő után már nem fogunk belátni a sütőbe. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, minden használat után töröljük át az ajtót, ha pedig az már nagyon zsíros, akkor jó hír, hogy a legtöbb sütőajtót könnyedén szét lehet szerelni az alapos tisztítás érdekében.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin