5 dolog, amiről gyakran megfeledkezünk a tavaszi nagytakarítás során

5 dolog, amiről gyakran megfeledkezünk a tavaszi nagytakarítás során

A tavaszi nagytakarítás középpontjában általában az ablaktisztítás és a függönymosás áll, pedig sokkal többről kellene szólnia. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a dolgokat, melyekről zömében megfeledkezünk, pedig ezekre is időt kellene kerítenünk.

Ötletládához ad!

Füstjelző

Annak érdekében, hogy időben értesüljünk az esetleges vészhelyzetekről, ajánlott a füstjelzők és szén-monoxid érzékelők rendszeres ellenőrzése. Ekkor vizsgáljuk meg, hogy nem merültek-e le az elemek, ha pedig szükséges, akkor cseréljük ki vagy töltsük fel azokat. A legtöbb készüléken található egy ellenőrzés/teszt gomb, aminek megnyomásával az eszköz saját magát ellenőrzi. Szakemberek javaslata szerint ezt egyébként heti egy alkalommal ajánlott megcsinálni.

Ruhásszekrény belseje

Számos olyan része van az otthonunknak, amire a heti takarítás során nem szánunk időt. Ennek következtében ezeken csak gyűlik a por. Ha máskor nem, akkor legalább a tavaszi nagytakarítás során kerítsünk erre időt! Pakoljuk ki a ruhákat, és alaposan töröljük át a szekrény belsejét, akár porszívózzuk is ki.

Kerti szerszámok

A meleg idő elérkeztével ismét egyre többet leszünk kint a kertben vagy az erkélyen. Annak érdekében, hogy az ültetést és a növénygondozást megfelelően tudjuk végezni, jól működő szerszámok kellenek, így ezeket is ajánlott átnéznünk. Ha szükséges, akkor élezzük meg a metszőollót, cseréljünk olajat a fűnyíróban, tisztítsuk meg a lapátokat, és pakoljuk ki a slagot.

Mikrohullámsütő

Annak ellenére, hogy a mikrót a legtöbben rendszeresen használjuk, a tisztításáról szeretünk megfeledkezni. Ha azonban az ételek melegítése során nem használunk fedőt, akkor a mikrohullámsütő pikk-pakk koszos lesz, ami nem csak látványnak ronda, de higiéniai szempontból is aggályos. A mikró tisztításának egyik legegyszerűbb módja, ha egy tálba engedünk némi vizet, és teszünk bele egy citromszeletet. Ezt tegyük a gépbe, majd maximum teljesítménnyel melegítsük 1 percig. Ezután ne nyissuk ki az ajtót, hogy a keletkező gőz le tudja oldani az odaégett ételmaradékokat. Tíz perc után egy rongy segítségével töröljük át a készülék belsejét.

Sütőajtó

A sütő használata után csak kevesen törlik át a sütőajtó belsejét egy nedves ronggyal, így eltávolítva a koszt. Ha még ezt sem tesszük meg, akkor egy idő után már nem fogunk belátni a sütőbe. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, minden használat után töröljük át az ajtót, ha pedig az már nagyon zsíros, akkor jó hír, hogy a legtöbb sütőajtót könnyedén szét lehet szerelni az alapos tisztítás érdekében.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin