Forrás: Getty

Turbózd fel az erkély! – 4 egyszerű és olcsó ötlet hozzá

Bútorok raklapokból

A kültéri bútorok igencsak drágák – de szerencsére van rájuk zsebbarát alternatíva. A raklapból készült elemek nem csak remekül mutatnak, és könnyen összeszerelhetők, de megfelelő párnákkal még kényelmesek is. Az alapanyagokon kívül mindössze időre és némi kézügyességre lesz szükséged, úgyhogy induljon is a munka!

Polcrendszer gyümölcsrekeszekből

Ez egy szuper egyszerű megoldás, amivel pikk-pakk elkészülsz. A fa gyümölcsrekeszek rendkívül jól mutatnak, és egy fantasztikus polcrendszert tudsz belőlük építeni, amire ráhelyezhetsz növényeket, lámpásokat és különféle dekorációt is. A polcrendszer elkészítéséhez egyszerűen fesd le, helyezd egymásra a rekeszeket, ha pedig biztosra szeretnél menni, akkor csavarokkal egymáshoz is rögzítheted ezeket.

DIY tó

Igen, az erkélyedre még egy kis tavacskát is elkészíthetsz! Ehhez szükséged lesz egy megfelelő edényre. Jó lehet erre a célra egy fahordó vagy egy kicsi bádogkád is, de ezeket ki kell bélelned egy tófóliával. Ha megvan a „tómedred”, tegyél bele egy réteg sódert, egy réteg fehér követ, majd erre ráhelyezheted a tavi növényeket. Utóbbiak földjére szórj némi fehér kavicsot, így nem mozdulnak el. Tedd a tavadat végleges helyére, majd töltsd fel vízzel.  

DIY lámpás

A megfelelő hangulatvilágítás is elengedhetetlen egy kellemes nyári estéhez. Ha nem szeretnél sok pénzt költeni erre, akkor készítsd el Te magad. Ehhez szükséged lesz egy befőttesüvegre, amit alaposan moss ki, majd az ízlésednek megfelelően dekorálj: fesd le az üveget, szórj bele homokot, vagy díszítsd madzagokkal! Az üvegbe tehetsz gyertyát, de akár egy fényfüzért is belehajtogathatsz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.