Praktikus előszoba berendezés ötletek – Így alakítsd ki az előszobát, ha esztétikus és praktikus előteret szeretnél

Praktikus előszoba berendezés ötletek – Így alakítsd ki az előszobát, ha esztétikus és praktikus előteret szeretnél

Az első benyomás fontossága nem kérdéses, otthonunk kialakításánál azonban gyakran háttérbe szorul ez. A most következő előszoba berendezési ötletek segítenek barátságos, mutatós és praktikus előteret kialakítani otthonodban.

Ötletládához ad!

Előszoba berendezési ötletek kicsi térbe

  • Dekoratív, praktikus előszoba

Ha egy-két fős háztartásban élünk, nem kell túlgondolni az előteret. Kevesebb tárolóhely is elég, ezért jobban tudunk koncentrálni a dekorációra. A „kettő az egyben” bútordarabok mindig okos megoldások kicsi terekben, ezért egy ülőfelülettel rendelkező szekrény egyszerre funkcionálhat padként és cipőtartóként. A dekorációt tartsuk minimálisan: pár kép a falon vagy egy mutatós párna is megteszi.

  • Beépített cipőtartó

A beépített előszoba berendezés ötletek elsősorban azok számára szólnak, akik saját ingatlanban élnek. A kicsi terekben szuper hasznos lehet minden beépített megoldás, például a képen látható cipőtartó, amit akár a sarkokba is fel lehet szerelni, értékes helyeket megspórolva ezzel.

  • Albérlők számára

Ha albérlő vagy, nagy valószínűséggel nem választhatsz olyan berendezéseket, melyek fúrást vagy építést igényelnek. Az ilyen esetekben az olyan előszoba bútor jelenthet megoldást, amely pad és akasztó is egyben.

Előszoba berendezési ötletek tágas terekbe

  • Minimalista előszoba

Az egyik legsúlyosabb hiba, amit az előszoba kialakításakor elkövethetünk, hogy túlzsúfoljuk a teret, ami biztosan nem nyújt kellemes első benyomást vendégeinknek. Ha nagy tér áll rendelkezésünkre, jobban el tudjuk oszlatni a berendezéseket, így minimalista végeredményt kapunk. Használjunk világos színeket és természetes dekorációt a megfelelő hangulat megteremtéséhez.

  • Nagy beépített szekrény

Sok előszoba egyik oldala tágasabb, mint a másik. A nagyobb felfelülettel rendelkező oldalra alakítsunk ki egy nagy, beépített szekrényt akasztókkal, cipőtartóval és tárolószekrényekkel. Ez szuper megoldás, ha tágas előszobával rendelkezünk, ám más helyiségekben nincs elegendő helyünk. A beépített szekrényben tárolhatunk szezonális ruhákat, ágyneműket vagy akár terítőket is.

  • Hatalmas tükör

Szeretsz divatosan öltözködni? Esetleg sötét az előszoba? Bármelyik igaz is rád, egy hatalmas tükör segítségedre lesz. Indulás előtt ellenőrizhetjük benne a szettünket, de világosabbá is teszi a teret. A legfontosabb: a dekorációt a tükörhöz igazítsuk, hiszen ez lesz az előszoba fókuszpontja.

  • Kényelmes, barátságos pad

A jó első benyomást otthonos, barátságos berendezéssel érhetjük el. Ezt a miliőt megteremthetjük egy nagy, kényelmes paddal, ami azonnal invitálja a vendégeket. Ezt tegyük az előszoba fókuszpontjába, hogy ez legyen a főszereplő.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin