Forrás: Getty

Praktikus előszoba berendezés ötletek – Így alakítsd ki az előszobát, ha esztétikus és praktikus előteret szeretnél

Előszoba berendezési ötletek kicsi térbe

  • Dekoratív, praktikus előszoba

Ha egy-két fős háztartásban élünk, nem kell túlgondolni az előteret. Kevesebb tárolóhely is elég, ezért jobban tudunk koncentrálni a dekorációra. A „kettő az egyben” bútordarabok mindig okos megoldások kicsi terekben, ezért egy ülőfelülettel rendelkező szekrény egyszerre funkcionálhat padként és cipőtartóként. A dekorációt tartsuk minimálisan: pár kép a falon vagy egy mutatós párna is megteszi.

  • Beépített cipőtartó

A beépített előszoba berendezés ötletek elsősorban azok számára szólnak, akik saját ingatlanban élnek. A kicsi terekben szuper hasznos lehet minden beépített megoldás, például a képen látható cipőtartó, amit akár a sarkokba is fel lehet szerelni, értékes helyeket megspórolva ezzel.

  • Albérlők számára

Ha albérlő vagy, nagy valószínűséggel nem választhatsz olyan berendezéseket, melyek fúrást vagy építést igényelnek. Az ilyen esetekben az olyan előszoba bútor jelenthet megoldást, amely pad és akasztó is egyben.

Előszoba berendezési ötletek tágas terekbe

  • Minimalista előszoba

Az egyik legsúlyosabb hiba, amit az előszoba kialakításakor elkövethetünk, hogy túlzsúfoljuk a teret, ami biztosan nem nyújt kellemes első benyomást vendégeinknek. Ha nagy tér áll rendelkezésünkre, jobban el tudjuk oszlatni a berendezéseket, így minimalista végeredményt kapunk. Használjunk világos színeket és természetes dekorációt a megfelelő hangulat megteremtéséhez.

  • Nagy beépített szekrény

Sok előszoba egyik oldala tágasabb, mint a másik. A nagyobb felfelülettel rendelkező oldalra alakítsunk ki egy nagy, beépített szekrényt akasztókkal, cipőtartóval és tárolószekrényekkel. Ez szuper megoldás, ha tágas előszobával rendelkezünk, ám más helyiségekben nincs elegendő helyünk. A beépített szekrényben tárolhatunk szezonális ruhákat, ágyneműket vagy akár terítőket is.

  • Hatalmas tükör

Szeretsz divatosan öltözködni? Esetleg sötét az előszoba? Bármelyik igaz is rád, egy hatalmas tükör segítségedre lesz. Indulás előtt ellenőrizhetjük benne a szettünket, de világosabbá is teszi a teret. A legfontosabb: a dekorációt a tükörhöz igazítsuk, hiszen ez lesz az előszoba fókuszpontja.

  • Kényelmes, barátságos pad

A jó első benyomást otthonos, barátságos berendezéssel érhetjük el. Ezt a miliőt megteremthetjük egy nagy, kényelmes paddal, ami azonnal invitálja a vendégeket. Ezt tegyük az előszoba fókuszpontjába, hogy ez legyen a főszereplő.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.