Forrás: Getty

Ötletek, hogyan varázsold színessé az unalmas lépcsőd

A lakberendezés szerelmesei minden részletre odafigyelnek a tökéletes végeredmény és hangulat megteremtése érdekében, azonban még köztük is akad olyan, aki megfeledkezik a lépcsőről. Ez azonban nagy hiba, hiszen ha ezzel nem foglalkozol, akkor nem lehet szerves része az enteriőrnek. Mutatunk néhány ötletet, amivel izgalmasabbá teheted.

Csak egy kevés szín kell hozzá

A lépcső mindössze azt a célt szolgálja, hogy közlekedni tudj a szintek között. De ha színesre fested, akkor könnyen a figyelem középpontjába kerül.

Ezekre figyelj, ha lefested a lépcsőt

Mivel a lépcsőt gyakran használod, olyan megoldást kell találnod, ami strapabíró. Lehetőleg olyan festéket használj, ami padlóra való, hiszen abban minden bizonnyal nem fog kárt tenni az állandó lépcsőzés. Ha például falépcsőről van szó, akkor az alábbiak szerint járj el:

  • Csiszold le a régi festéket, javítsd ki a karcolásokat és más hibákat.
  • Tisztítsd meg a lépcsőfokokat, ellez előkészíted azokat a festésre.
  • Alapozd le, ezáltal sokkal tartósabb lesz a végeredmény.
  • Majd jöhet(nek) az általad választott szín vagy színek, méghozzá legalább két rétegben.
  • Végezetül kend át lakkal is, hogy megvédd a festéket a sérülésektől.

Legyen színes lépcsőd öntött betonból

Jelenleg nagyon trendi megoldás az öntött betonból készített lépcső, ami olyan hatást kelt, mintha egy darabból készült volna az egész. Ha ehhez még egy feltűnő színt is párosítasz, akkor futurisztikus hatást kapsz.

Festés helyett…

Ha nem szeretnéd átfesteni a lépcsőt, akkor úgy is újjá varázsolhatod, ha például szőnyeggel borítod be.

Egy további alternatíva a festésre, ha járólappal burkolod a lépcsőt. Tény, hogy ez költségekkel és rengeteg munkával jár, de megéri. Akkor éred el a legjobb hatást, ha a lépcsőn ugyanolyan mintázatot használsz, mint a padló többi részén.

További lépcső dekorációs ötletek

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.