Forrás: Getty

Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe

Szuper nyári asztali dekoráció ötleteket hoztunk.

Nyári asztali dekoráció

Élő nyári asztali dekoráció

A nyár sokaknak a mediterrán térséget jelenti, ahol színes növényekkel, viaszos levelű és keménylombú erdőkkel lehet találkozni. Ezt a hangulatot könnyen el tudod hozni a lakásodba, ráadásul egy extrán hasznos módon, ami segítségedre lehet a főzés során is. Ez pedig nem más, mint a fűszernövények az asztalra. Különösen jól tud mutatni például a bazsalikom nyári asztaldíszként, például úgy, hogy fémből készült kaspóba helyezed. Ezzel a megoldással a mediterrán hangulat mellett friss fűszerrel tudod tálalni a mediterrán ételeket is.

Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe
Forrás: Getty

Limonádébár az asztalodon

Amerikában népszerű szokás, hogy nyáron a kertvárosi utcák megtelnek gyerekekkel, akik az utcákon limonádét árulnak egy kis zsebpénz reményében. Ezt a hangulatot te is el tudod hozni a saját lakásodba, ráadásul nem is kell hozzá sok. A legfőbb dolog természetesen egy nagy üveg, amibe akár tölthetsz limonádét is, de egész citromokkal még inkább jól mutat. Használj fel sokféle sárga dekorációt, a citrom mellett minden jól fog mutatni a kis házi limonádébárodban.

Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe
Forrás: Getty

Tengert idéző dekoráció

Ha nyár, akkor nyaralás. Ha nyaralás, akkor természetesen tengerpart. Egy tengerparti hangulatot idéző dekorációt otthon is könnyen össze lehet állítani, így mindig olyan, mintha te is ott lennél a homokban. Ehhez a fehér szín mellett világoskéket kell használnod, ezek együtt kellemesen vidám összhatást adnak. Lehetnek matrózcsíkos elemek is dekorációban, de a fő attrakció legyen néhány kagyló, ami végképp ráerősít a tengeri hangulatra.

Görögdinnyés asztali dekoráció

Nyári asztali dekoráció készítésekor a görögdinnyéről sem szabad megfeledkezni, a limonádé és a citrom mellett ez az a gyümölcs, ami összeforrt a nyári időszakkal. Egy ilyen kompozíció erősebb színekkel dolgozik, mint a tengeri tematika, így egy világos szobát jól fel tud dobni. Használj hozzá bátran a zöldből és a rózsaszínből is, a nyári dekorációnál ugyanis nem létezik olyan, hogy túl sok szín.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.