Forrás: Getty

Ne költs tiszavirágéletű trendekre! A profik 6 tippje, hogy otthonod dekorációja időtálló legyen

1. Cseréljük a kiegészítőket

A profik mindig a minimális dekorációban hisznek, ezért az évek alatt összegyűjtött dekortárgyakat ér rotálni. Cseréljük a kiegészítőket szezonálisan vagy évente a friss hatásért. Ez a módszer a felesleges vásárlásokat is segít kordában tartani, hiszen mikor újra vágyunk, csak elővesszük a rég látott darabokat.

2. Legyen mindenből több opció

Főként a textíliákra gondolunk, amikor azt javasoljuk, hogy legyen mindenből több opció. Ezalatt függönyöket, díszpárna huzatokat, plédeket értünk, de a textíliákon kívül gondolhatunk másik képre a keretekbe vagy esetleg díszszobrokra.

Ne költs tiszavirágéletű trendekre! A profik 6 tippje, hogy otthonod dekorációja időtálló legyen
Forrás: Getty

3. Adjuk magunkat

Ne erőltessük magunkra a felkapott trendeket, ha egyáltalán nem illenek a személyiségünkhöz. Például nem fog működni otthonunkban a minimalizmus, ha színes, hangos személyiségek vagyunk, és a lakás mindig az aktuális hangulatunkat tükrözni.

4. Klasszikusok priorizálása

Ha nem szeretnénk sokat bajlódni a lakberendezéssel, de szeretnénk mindig trendin tartani az otthonunkat, csak örök klasszikusokat szerezzünk be. A fekete-fehér színpáros, a zöld növények vagy a letisztult bútorok sosem mennek ki a divatból, ezért megéri őket priorizálni.

5. Kerüljük a tömegcikkeket

Tömegcikkek alatt nem a kinézetet, hanem a minőséget értjük. Inkább fektessünk be drágább kiegészítőkbe, hiszen az időtálló lakberendezés lényege a meglévő tárgyak használatának kimaxolása. Azaz megéri inkább a drágább dekortárgyat megvenni, ha évtizedekig rotációban használni fogjuk őket.

6. Gondoljunk az örök visszatérőkre

Nincs új a nap alatt, ezért elkerülhetetlen módon az új trendek mindig a régi divatokból építkeznek. Szánjunk pár percet arra, hogy végig böngésszük az elmúlt évtizedek lakberendezési trendjeit, és az örök visszatérőket listázzuk ki. A lakberendezés során pedig ezekre a darabokra koncentráljunk, hiszen így vagy úgy, mindig divatban leszünk velük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.