Forrás: Getty

Nappali berendezése – Ezeket a hibákat NE kövesd el

1. hiba – Kényelmetlen a kanapé

Az ideális kanapé megtalálása igencsak nagy kihívás elé állít mindenkit, hiszen nem csak a kinézete és az ára fontos, kényelmesnek is kell lennie. Hiszen ha nem szeretsz rajta heverészni, akkor a vásárlás során csak kidobod a pénzt az ablakon. A kényelem fontosságáról abban az esetben se feledkezz meg, ha egy olcsó darabot nézel ki magadnak, hiszen ezeknél sok esetében már rövid időn belül kiütköznek kisebb-nagyobb hibák – például az ülőpárnák gyorsan tönkremennek, vagy nem elég stabil a kanapé szerkezete.

Tehát sokkal jobban teszed, ha nem csak a pénztárcádat helyezed előtérbe, hanem a kényelmet is. Arról se feledkezz meg, hogy egy kanapét nem egy-két évre veszel, hanem hosszabb időre. Épp ezért inkább válassz egy drágább darabot, ami minden elvárásodnak megfelel, minthogy megalkudj, és végül megbánd a döntésed.

2. hiba – Túl kicsi a szőnyeg

Senki sem szereti a hideg padlót, főleg, ha szeret mezítláb járkálni rajta. Ilyenkor elengedhetetlen egy pihe-puha szőnyeg, ami nem csak a nappalit díszíti, de a lábakat is kényezteti. Ahhoz azonban, hogy tényleg jól mutasson a szobában, meg kell találnod az ideális méretet. Ha ugyanis túl kicsi, akkor csak ront az összképen. Ennek oka, hogy egyszerűen nem passzolnak az arányok. Ahhoz, hogy harmonikus legyen a nappali összképe, az összes bútornak legalább érintkeznie kell a szőnyeggel – például a fotel első lábai legyenek a szőnyegen.

Egy szuper tipp: ha nem szeretnél egy nagy szőnyeget venni, akkor vásárolj két vagy három kisebb darabot, és azokat helyezd egymásra.

3. hiba – Minden bútort a falig tolsz

Főleg kis lakásokban szokás a bútorokat a falig tolni, mondván így nagyobbnak tűnik a szoba. Ez azonban nem teljesen igaz. Ha mindent rátolsz a falra, akkor nem jut levegőhöz a szoba. Sok esetben már teljesen elegendő pár centiméter a faltól, hogy ne tűnjön olyan zsúfoltnak a tér. Mi lenne, ha a szoba közepén tennéd a kanapét? Sokkal izgalmasabb és modernebb lesz az egész helyiség hatása.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.