Nappali berendezése – Ezeket a hibákat NE kövesd el

Nappali berendezése – Ezeket a hibákat NE kövesd el

Az otthonod berendezése nagyban függ az ízlésedtől és a pénztárcádtól is, így teljesen egyénfüggő, hogy ki hogyan rendezi be a saját közösségi terét. Ennek ellenére van 3 olyan súlyos hiba, melyeket mindenkinek el kell kerülnie a nappali berendezése során.

Ötletládához ad!

1. hiba – Kényelmetlen a kanapé

Az ideális kanapé megtalálása igencsak nagy kihívás elé állít mindenkit, hiszen nem csak a kinézete és az ára fontos, kényelmesnek is kell lennie. Hiszen ha nem szeretsz rajta heverészni, akkor a vásárlás során csak kidobod a pénzt az ablakon. A kényelem fontosságáról abban az esetben se feledkezz meg, ha egy olcsó darabot nézel ki magadnak, hiszen ezeknél sok esetében már rövid időn belül kiütköznek kisebb-nagyobb hibák – például az ülőpárnák gyorsan tönkremennek, vagy nem elég stabil a kanapé szerkezete.

Tehát sokkal jobban teszed, ha nem csak a pénztárcádat helyezed előtérbe, hanem a kényelmet is. Arról se feledkezz meg, hogy egy kanapét nem egy-két évre veszel, hanem hosszabb időre. Épp ezért inkább válassz egy drágább darabot, ami minden elvárásodnak megfelel, minthogy megalkudj, és végül megbánd a döntésed.

2. hiba – Túl kicsi a szőnyeg

Senki sem szereti a hideg padlót, főleg, ha szeret mezítláb járkálni rajta. Ilyenkor elengedhetetlen egy pihe-puha szőnyeg, ami nem csak a nappalit díszíti, de a lábakat is kényezteti. Ahhoz azonban, hogy tényleg jól mutasson a szobában, meg kell találnod az ideális méretet. Ha ugyanis túl kicsi, akkor csak ront az összképen. Ennek oka, hogy egyszerűen nem passzolnak az arányok. Ahhoz, hogy harmonikus legyen a nappali összképe, az összes bútornak legalább érintkeznie kell a szőnyeggel – például a fotel első lábai legyenek a szőnyegen.

Egy szuper tipp: ha nem szeretnél egy nagy szőnyeget venni, akkor vásárolj két vagy három kisebb darabot, és azokat helyezd egymásra.

3. hiba – Minden bútort a falig tolsz

Főleg kis lakásokban szokás a bútorokat a falig tolni, mondván így nagyobbnak tűnik a szoba. Ez azonban nem teljesen igaz. Ha mindent rátolsz a falra, akkor nem jut levegőhöz a szoba. Sok esetben már teljesen elegendő pár centiméter a faltól, hogy ne tűnjön olyan zsúfoltnak a tér. Mi lenne, ha a szoba közepén tennéd a kanapét? Sokkal izgalmasabb és modernebb lesz az egész helyiség hatása.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin