Forrás: Getty

Modern versus kortárs – Ideje tisztába tenni a különbséget

A modern és a kortárs dizájn különbségei:

Színek:

  • Modern: A modern design színvilága olyan árnyalatokkal rendelkezik, mint a rozsda, a türkiz, a barna és az olajzöld.
  • Kortárs: A kortárs design gyakran ragaszkodik a fekete, fehér és szürke színek szigorúbb palettájához. Sokan gyakran az „unalmas” jelzővel illetik emiatt.

Anyagok:

  • Modern: Mivel a modern stílus a huszadik század közepéhez kötődik, előnyben részesíti a fát, rattant és más természetes anyagokat.
  • Kortárs: A kortárs lakberendezést könnyű felismerni a szignifikáns – mint például a fém, üveg vagy metál – anyaghasználatáról.

Vonalak, formák:

  • Modern: A modern stílus bútoraira a lekerekített szélek és aszimmetrikus formák jellemzők. Ezek ismerősek lehetnek a korszakban készült filmekből, az idősebbek számára esetleg a gyerekkorukból.
  • Kortárs: A nagy bútorvállalatok napjainkban azonban már az egyenes vonalakat, letisztult formákat létesítik előnyben.

A modern és a kortárs dizájn hasonlóságai:

Dekoráció: A dekoráció terén mindkét stílus a minimalista, letisztult megoldásokat kedveli. A kiegészítők között leggyakrabban növények és személyes képek vannak túlsúlyban.

Modern versus kortárs – Ideje tisztába tenni a különbséget
Forrás: Getty

Elrendezés: A modern és a kortárs stílus is előszeretettel használja az „open concept”-et, azaz a nyitott tereket. Az átlátható, fényes végeredmény a cél. Nem ritkák a nyitott polcok sem, mivel a minimalizmusnak hála rendezett kinézetet lehet vele kapni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.