Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!

Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!

Bizonyára már Te is sokszor hallottad bútorokra vagy egy komplett házra, hogy rusztikus stílusú. De mit is jelent ez valójában?

Ötletládához ad!

A rusztikus stílus sokáig csak a hétvégi házakat és erdő mélyén lapuló kabinokat jellemezte, napjainkban azonban olyan divat lett a természetközeliség, hogy már a hétköznapi élettereinket is meghódította. Lehetséges, hogy te is beleszeretsz, amint jobban megismered ezt a stílust. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat róla.

A rusztikus stílus kulcselemei

  • Igazi fa: A rusztikus stílus legjellegzetesebb eleme az igazi fa, ráadásul minden mennyiségben. Válasszunk fát padlónak, bútoroknak és dekorációknak.
  • Természetes anyagok: Mivel a rusztikus stílus eredetileg a természetközeli kunyhókban volt jellemző, a hozzá tartozó anyagok is teljesen természetesek. Ha szeretnénk ezt a hangulatvilágot beköltöztetni magunkhoz, válasszunk kőpadlót, fabútorokat, gyapjú és vászon textíliákat.
  • Kézzel készült tárgyak: Az igazán autentikus hatásért kézzel készült tárgyakkal dekoráljuk a házat. Egy szép kerámia váza, a szárított virágok vagy bármilyen kézműves dolog képes megteremteni a hangulatot.
  • Gerendák: A gerendáknál rusztikusabb kiegészítő nem létezik. Ha a te otthonodban is van belőle, tedd láthatóvá és hangsúlyossá őket.
  • Nagy bútordarabok: A nagy fa bútordarabok régies, rusztikus hangulatot árasztanak, ezért vásároljunk mindenből minél nagyobbat. Jöhet a nagy étkezőasztal, a széles nappali bútor és a termetes étkezőszékek.

Ötletek:

  • Igazi fa polcok kerámiapoharakkal – tökéletes példa a rusztikus stílus esszenciájáról.
Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!
Forrás: Getty
  • Lehet-e valami egyszerre rusztikus és modern? Igen! A következő fürdőszoba formái egyértelműen a modern vonalat képviselik, azonban a természetes anyagok megidézik a rusztikus stílust is.
Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!
Forrás: Getty
  • Hatalmas fa asztal, minimális dekoráció, fa burkolat – ez a tökéletes példa az igazi rusztikus étkezőre.

Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin