Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!

Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!

Bizonyára már Te is sokszor hallottad bútorokra vagy egy komplett házra, hogy rusztikus stílusú. De mit is jelent ez valójában?

Ötletládához ad!

A rusztikus stílus sokáig csak a hétvégi házakat és erdő mélyén lapuló kabinokat jellemezte, napjainkban azonban olyan divat lett a természetközeliség, hogy már a hétköznapi élettereinket is meghódította. Lehetséges, hogy te is beleszeretsz, amint jobban megismered ezt a stílust. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat róla.

A rusztikus stílus kulcselemei

  • Igazi fa: A rusztikus stílus legjellegzetesebb eleme az igazi fa, ráadásul minden mennyiségben. Válasszunk fát padlónak, bútoroknak és dekorációknak.
  • Természetes anyagok: Mivel a rusztikus stílus eredetileg a természetközeli kunyhókban volt jellemző, a hozzá tartozó anyagok is teljesen természetesek. Ha szeretnénk ezt a hangulatvilágot beköltöztetni magunkhoz, válasszunk kőpadlót, fabútorokat, gyapjú és vászon textíliákat.
  • Kézzel készült tárgyak: Az igazán autentikus hatásért kézzel készült tárgyakkal dekoráljuk a házat. Egy szép kerámia váza, a szárított virágok vagy bármilyen kézműves dolog képes megteremteni a hangulatot.
  • Gerendák: A gerendáknál rusztikusabb kiegészítő nem létezik. Ha a te otthonodban is van belőle, tedd láthatóvá és hangsúlyossá őket.
  • Nagy bútordarabok: A nagy fa bútordarabok régies, rusztikus hangulatot árasztanak, ezért vásároljunk mindenből minél nagyobbat. Jöhet a nagy étkezőasztal, a széles nappali bútor és a termetes étkezőszékek.

Ötletek:

  • Igazi fa polcok kerámiapoharakkal – tökéletes példa a rusztikus stílus esszenciájáról.
Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!
Forrás: Getty
  • Lehet-e valami egyszerre rusztikus és modern? Igen! A következő fürdőszoba formái egyértelműen a modern vonalat képviselik, azonban a természetes anyagok megidézik a rusztikus stílust is.
Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!
Forrás: Getty
  • Hatalmas fa asztal, minimális dekoráció, fa burkolat – ez a tökéletes példa az igazi rusztikus étkezőre.

Minden, amit a rusztikus lakberendezési stílusról tudnod kell – KÉPÖTLETEKKEL!
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Figyelem! Ezek a növények veszélyesek a macskádra

Szereted a növényeket, viszont egy vagy több cicával élsz együtt? Akkor nem mindegy, hogy milyen cserepesekkel díszíted az otthonod, mert bizonyos fajták mérgezők lehetnek a macskád számára.

Tipp Zöld otthon – Így lesz fenntarthatóbb a fürdőszobád

A lakás fontosabb pontjain már tudatosabb megoldásokra váltottál, de a fürdőszobában még várat magára a „zöldebb” életforma? Akkor fogadd meg alábbi tippjeinket!

Tipp Az igazán tiszta ablak kulcsa: így takarítsd a rolót

Az ablakpucolás egyik legnehezebb pontja a rolók tisztítása. Sok apró zug és nem ritkán vastag porréteg – nem a legjobb párosítás. Nézzük, hogyan teheted könnyebbé magadnak a feladatot.

Tipp A konyha 3 legpiszkosabb pontja – És a megoldás rájuk

Nem jó szívvel gondolunk arra, hogy a konyhának több olyan pontja is van, ahol hemzsegnek a baktériumok és kifejezetten koszosnak számítanak még akkor is, ha látszólag nem nagy a baj. Érdekel, melyik a konyhád 3 legkoszosabb pontja? Eláruljuk, hogyan teheted ezeket rendbe.

Tipp 5 zöldebb alternatíva a környezetbarát mosás jegyében

Szeretnéd az otthonodat még biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni? Hagyd el a bolti, vegyszeres mosószereket és öblítőket, hiszen rengeteg környezetkímélő megoldás létezik helyettük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin